En İyi 2 Yıllık Sağlık Bölümleri 2021

2020 yılının iş imkanı yüksek, diğer bir deyişle ataması kolay olan en iyi 2 yıllık bölümleri sizler için ayrıntılı olarak sıraladık ve tanıtımını yaptık.


Değerli ziyaretçilerimiz, bildiğiniz gibi Elizan.Net’te bütün üniversite bölümlerinin tanıtımlarını yapmaktayız. Bölüm tanıtımlarını yaparken, sizlere en doğru ve en güncel bilgileri sunmak için birçok kaynaktan bilgi topluyoruz. Bunun neticesinde sizler, üniversite bölüm tercihi yapma sürecinde kendiniz için en doğru kararı veriyorsunuz.
 
ataması kolay olan bölümler
En İyi 2 Yıllık Sağlık Bölümleri
Bu çalışmamızda sizler için 2021 yılının en iyi 2 yıllık sağlık bölümlerini derledik. Bu derlemeyi yaparken de gerek bu sağlık bölümlerinin KPSS atama puanlarını gerekse de özel sektöre bağlı iş imkanlarını göz önünde bulundurduk. 2 yıllık sağlık bölümleri iş imkanlarının yanı sıra, bu bölümlerden mezun olanların mesleklerini icra esnasında ne kadar maaş aldıklarını da belirtmeye çalıştık. Ataması kolay olan 2 yıllık sağlık bölümlerini okuduğunuzda, KPSS önlisans oturumunda çok yüksek puanlara ihtiyaç duymadan devlet kurumlarına atanabileceksiniz.

Neden 2 Yıllık Bölümler?

İnsanlar arasında, 4 yıllık bölümlerin 2 yıllık bölümlerden daha iyi olduğu gibi yanlış bir kanı vardır. Halbuki öyle 2 yıllık bölümler var ki lisans bölümlerine taş çıkartır. Bölüm tercihi yaparken mantıklı düşünmek gerekir. Evet, lisans mezunu olmak, önlisans mezunu olmaktan iyidir. Fakat ataması olmayan, iş imkanı yüksek olmayan bir 4 yıllık bölüm okumaktansa, ataması kolay olan, mezun olduktan sonra beklemeden kamuya memur statüsünde atanma imkanı bulunan bir 2 yıllık bölüm okumak çok daha mantıklı değil midir?

Üniversite yılları, ailemize ekonomik açıdan en fazla yük olduğumuz yıllardır. Şayet 2 yıllık bir eğitim sürecinden sonra devlet kurumlarında mesleğimi icra edeceksem, 4 yıllık sıradan bir bölümü okumayı tercih etmem. Zaten ille de lisans mezunu olmak istiyorsanız, önlisans okurken de lisans bölümlerine kayıt yaptırmanın yolları var. Azıcık araştırma ile bu yolu rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Neden Sağlık Bölümleri?

Türkiye üniversitelerinde okutulan 230 civarında önlisans yani 2 yıllık bölüm bulunmaktadır. İnanın ataması kolay olan bölümler 2021 isminde bir liste yapacak olsak, ilk onda iki yıllık sağlık bölümleri yer alacaktır. Hal böyle iken elbette öğrenciler sağlık bölümlerini tercih etme isteğinde olacaktır. Peki, sağlık bölümlerinin dezavantajları yok mu? Elbette var. Sağlık sektörü kolay bir sektör değildir. Gerek üniversitede okurken derslerinin gerekse de atandıktan sonra mesleğinin icrası gerçek anlamda zordur.

Bildiğiniz gibi özellikle hastanelerde çalışan sağlık personeli, gece vardiyalarına, yani nöbete kalabilmektedir. Yeri geldiğinde bir sağlık personeli, hastasının her türlü bakım ve temizliğiyle ilgilenmektedir. En basit örneği ile, Covid-19 salgınında en büyük risk grubu sağlık personelleriydi. Ama ‘’Gülü seven, dikenine katlanır.’’ misali, insanlar bir meslek sahibi olmak, ekmeğini kazanabilmek için tüm bu zorlukları göze almaktadır. Şimdi dilerseniz 2 yıllık en iyi sağlık bölümleri 2020 listemizi oluşturmaya başlayalım:

Ataması Kolay Olan 2 Yıllık Sağlık Bölümleri Hangileridir?

Öncelikle şunu belirtelim ki en iyi sağlık bölümleri listesindeki sıralama kesin sınırlarla yapılmamıştır. Hatta, bu bölümlerin çoğu, atama ve KPSS puanı bakımından birbirine denktir. Zaten KPSS ataması düşük olan sağlık bölümlerinin taban puanları da sıralama hakkında size az çok fikir verecektir. Buyurun listemize:

1- Eczane Hizmetleri

2020 KPSS Taban Puanı: 69
2020 Atanan Kişi Sayısı: 151

Evet, arkadaşlar; listemizin ilk sırasında en iyi ve ataması en kolay olan 2 yıllık sağlık bölümlerinden biri olan Eczane Hizmetleri bölümü var. Bu bölüme Sağlık Bakanlığının her atamasında kontenjan veriliyor ve bölüm mezunları düşük puanlarla çeşitli sağlık kurumlarına atanabiliyor.

Tahmin edeceğiniz üzere Eczane Hizmetleri mezunları sağlık kurumlarına bağlı eczanelerde görev alıyor. Ancak özel sektöre bağlı eczanelerde çalışmanız da mümkün. Bölümü ilk sıraya yazdık; fakat lütfen bu bölümün en iyi sağlık bölümü olduğunu düşünmeyin. atamalarla ilgili veriler 2020'ye aittir. Bundan sonraki senelerde KPSS taban puanları gitgide yükselecektir; zira bölüme olan talep her sene artmaktadır.

Eczane Hizmetleri İş İmkanları

1- Devlet Hastaneleri
2- Üniversite Hastaneleri
3- Özel Hastaneler
4- Eczaneler
5- İlaç Üretim Firmaları
6- İlaç satışı yapan firmalar

Ayrıntılı Bilgi İçin Eczane Hizmetleri Bölümü >>>

2- Ortopedik Protez ve Ortez

2020 KPSS Taban Puanı: 73
2020 Atanan Kişi Sayısı: 167

Listemizin ikinci sırasında en iyi ve ataması en kolay olan 2 yıllık sağlık bölümlerinden biri olan Ortopedik Protez ve Ortez bölümü var. Bu bölüme Sağlık Bakanlığının her atamasında fazlası ile kontenjan veriliyor ve bölüm mezunları düşük puanlarla çeşitli sağlık kurumlarına atanabiliyor.

Ortopedik Protez ve Ortezin ilgi alanı, herhangi bir sebeple işlevini yitirmiş olan organlardır. Örneğin kol veya bacağını kaybeden bir hastaya, kol veya bacağın işlevini kısmen de olsa yerine getirmesine yardımcı olabilecek protezler hazırlarlar. Yahut işlevini yerine getirmeyen herhangi bir orhana yardımcı cihazlar yani ortezler yaparlar.

Ortopedik Protez ve Ortez İş İmkanları

1- Kamu Hastaneleri
2- Üniversite Hastaneleri
3- Özel Hastaneler
4- Rehabilitasyon Merkezleri
5- Protez Cihaz Üreten Fabrikalar
6- Protez Cihazları Satışı Yapan Mağazalar
7- Kendi Atölyeleri


3- Diş Protez Teknolojisi

2020 KPSS Taban Puanı: 77
2020 Atanan Kişi Sayısı: 95

Diş Protez Teknolojisi, üniversite adaylarının en fazla rağbet ettiği sağlık bölümlerinden bir tanesi. Öyle ki hayalinde diş hekimi olmak olan ama olamayan puanı düşük adaylar, Diş Protez Teknolojisi önlisans programını tercih ediyor. Son yıllarda en düşük KPSS puanı ile atanan mezunlardan bazıları da Diş Protez Teknolojisi mezunlarıdır.

Diş Protez Teknolojisi İş İmkanları

1- Diş Hastaneleri
2- Diş Protez Laboratuvarları
3- Devlet Hastaneleri
4- Eğitim ve Araştırma Hastaneleri
5- Üniversite Hastaneleri
6- Özel hastaneler
7- Özel diş protez laboratuvarları
8- Özel Diş Doktoru Muayenehaneleri

Ayrıntılı bilgi için Diş Protez Teknolojisi Bölümü >>>

4- Evde Hasta Bakımı

2020 KPSS Taban Puanı: 77
2020 Atanan Kişi Sayısı: 87

İsmi çok anılmasa da atama konusunda şanslı bölümlerden biri de Evde Hasta Bakımı bölümüdür. Bölüm mezunlarına verilen kontenjan çok yüksek olmasa da, bu bölümde henüz mezun yığılması yaşanmadığından, mezunlar düşük KPSS puanları ile çeşitli kurumlara atanabiliyor. Şöyle ki atamanız gerçekleşmezse dahi özelde size iyi kazançlar getirecek hastalar bulabilirsiniz. Günümüz koşullarında 77 puanla atanmak gerçekten büyük bir şans.

Evde Hasta Bakımı İş İmkanları

1- Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
2- Belediyeler
3- Hastaneler
4- Sivil Toplum Kuruluşları
5- Huzurevleri
6- Yaşlı bakımevleri
7- Güçsüzler yurdu
8-Yaşlılar için gündüz merkezleri
9- Özel Hizmete Muhtaç Hasta Evleri (Özel Çalışma Şekli)

Ayrıntılı bilgi için Evde Hasta Bakımı Bölümü >>>

5- Çevre Sağlığı

2020 KPSS Taban Puanı: 70
2020 Atanan Kişi Sayısı: 164

Beni en çok şaşırtan 2 yıllık sağlık bölümlerinden biri Çevre Sağlığı, diğeri ise sıradaki başlıkta yer alan Çevre Koruma ve Kontrol bölümüdür. Neden şaşırttıklarına değineyim hemen. Çevre Sağlığı bölümü de Çevre Koruma ve Kontrol bölümü de çok rağbet görmeyen, haliyle üniversite taban puanları düşük olan bölümlerdir. Ama gerek 2019’da gerekse de 2020 yılında, bu bölümlerden mezun olanlar 70 gibi KPSS taban puanları ile kamu kurumlarına atandı. Bunun geçici bir durum olup olmadığından emin olamadığımız için bölümü ilk sıraya almaya cesaret edemedik doğrusu. Sizlere de tavsiyemiz, sadece bu düşük puanlara bakıp tercih etmeyin. Araştırmanızı daha geniş çaplı yapın.

Çevre Sağlığı İş İmkanları

1- Kamuya bağlı hastaneler
2- Üniversite Hastaneleri
3- Özel hastaneler
4- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
5- Belediyeler
6- Orman ve Su İşleri Bakanlığı
7- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı


6- Çevre Koruma ve Kontrol

2020 KPSS Taban Puanı: 70
2020 Atanan Kişi Sayısı: 164

Çevre Koruma ve Kontrol mezunları, çevre sağlığı kadrolarına atandı. Bu nedenle 2020 KPSS atama puanı ile atanan kişi sayısı eşit. Ama yukarıda da belirttiğimiz gibi Çevre Koruma ve Kontrol bölümü de Türkiye’de az sayıda üniversitede okutulmasına rağmen üniversite taban puanları düşük olan bir bölüm. Tekrar hatırlatalım: Sadece bu düşük KPSS puanına kanmayın, bölümü ayrıntılı olarak ve çeşitli kaynaklardan mutlaka araştırın. Elizan.Net’te gördük, tercih ettik hatasına düşmeyin.

Çevre Koruma ve Kontrol İş İmkanları

1- Toplum Sağlığı Merkezleri
2- Atık Su Arıtım Tesisleri
3- Geri Dönüşüm Tesisleri
4- İçme Suyu Arıtım Tesisleri
5- İl ve ilçe belediye başkanlıkları
6- Çevre Bakanlığı merkez teşkilatı ve bu bakanlığa bağlı taşra teşkilatları
7- Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ile her türlü resmi sağlık kuruluşu
8- Özel Hastaneler
9- Bayındırlık ve İskan Bakanlığı


7- Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

2020 KPSS Taban Puanı: 79
2020 Atanan Kişi Sayısı: 1242

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, neredeyse her atamada kontenjan açısından rekor kıran en iyi 2 yıllık sağlık bölümlerinden bir tanesi. Sadece 2020 Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen iki atamada bile bu bölüm mezunlarının 1242 tanesi Sağlık Bakanlığına atandı.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik İş İmkanları

1- Adli Tıp Kurumları
2- Ambulans Şirketleri
3- Devlet Hastaneleri
4- Medikal Malzemenin Satış Ve Tanıtım İşleri
5- Özel Hastane Ve Klinikler
6- Özel Muayenehane Hekimliği
7- Sağlık Ocakları
8- Tıbbi Yazılım Şirketleri
9- Üniversite Hastaneleri


8- Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

2020 KPSS Taban Puanı: 81
2020 Atanan Kişi Sayısı: 974

Yine en çok rağbet gören, üniversitelerde en fazla okutulan sağlık bölümlerinden bir tanesi de Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümüdür. Hastanelerde bildiğiniz röntgenler Tıbbi Görüntüleme Teknikerleri tarafından çekilmektedir. Bölümün en büyük dezavantajı, bu meslek mensuplarının yoğun radyasyona maruz kalma riskidir. Bu nedenledir ki diğer sağlık çalışanlarından farklı olarak, yılda 2 ay tatilleri mevcuttur. KPSS taban puanı çok düşük olmasa da ataması gerçekleştirilen kişi sayısı fazladır.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri İş İmkanları

1- Kamu Hastaneleri
2- Özel Hastaneler
3- Klinikler

Ayrıntılı bilgi için Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü >>>

9- Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

2020 KPSS Taban Puanı: 80
2020 Atanan Kişi Sayısı: 852

80 gibi bir taban puan size biraz yüksek gelebilir. Ancak inanın onlarca 2 yıllık bölüme yıllardır hiç kadro açılmazken, bir bölüme 852 kontenjan verilmesi ve 80 gibi bir puanla bölüm mezunlarının atanması şans bile sayılır.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri İş İmkanları

1- Kamu Hastaneleri
2- Özel Hastaneler
3- Klinikler

Ayrıntılı bilgi için Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü >>>

10- Radyoterapi

2020 KPSS Taban Puanı: 81
2020 Atanan Kişi Sayısı: 41

Ne yazık ki dünya genelinde en amansız hastalıklardan biri kanserdir. Ve yine ne yazık ki ülkemizde kanser vak'alarının sayısı bir hayli fazladır. Bu yüzden sadece bu hastalık üzerine hizmet veren birçok hastane bulunmaktadır. İşte, radyoterapinin ilgi alanı da kanser hastalığı yani kanserli hücrelerdir. Radyoterapi, kelime anlamı ile kanserli hücrelere özel ışınlar vererek (ışın tedavisi) kanserli hücreleri tedavi etmektir. Radyoterapi bölümünün en kötü yanı, bu bölümün sınırlı sayıda devlet üniversitesinde okutulmasıdır. Bölümün bulunduğu üniversiteler daha çok vakıf üniversiteleridir. Bu nedenle mezun sayısı azdır ve az kontenjan verilse dahi KPSS taban puanı çok yükselmemektedir.

Radyoterapi İş İmkanları

1- Devlet hastaneleri
2- Üniversite hastaneleri
3- Eğitim ve araştırma hastaneleri
4- Onkoloji hastaneleri
5- Özel hastaneler

Ayrıntılı bilgi için Radyoterapi Bölümü >>>

11- Patoloji Laboratuvar Teknikleri

2020 KPSS Taban Puanı: 82
2020 Atanan Kişi Sayısı: 45

Patoloji Laboratuvar Teknikleri İş İmkanları

Patoloji, ‘’hastalıklar’’ anlamına gelmektedir. Herhangi bir hastalık şüphesi ile hekim tarafından hastadan alına sıvı ve benzeri örnekler Patoloji Laboratuvar Teknikerlerine gönderilir ve ilgili tahliller bu bölüm mezunları tarafından yapılır.

1- Kamu Hastaneleri
2- Özel Hastaneler
3- Üniversite Hastaneleri
4- Özel Patoloji ve Sitopatoloji Laboratuvarları
5- Adli Tıp Kurumu Patoloji Laboratuvarları
6- Tıp Fakültesi Histoloji Laboratuvarları
7- Sitogenetik Laboratuvarı
8- Moleküler Patoloji Laboratuvarları

Ayrıntılı bilgi için Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü >>>

12- Diyaliz

2020 KPSS Taban Puanı: 82
2020 Atanan Kişi Sayısı: 158

Diyalizin ilgi alanı böbrek yetmezliği olan hastalardır. Türkiye’de de fazlası ile görülen böbrek yetmezliği diyaliz cihazları ile tedavi edilmektedir. Böbrek yetmezliği bulunan hastalarda bir sıvı birikir. Bu sıvının çeşitli cihazlarla alımı ise Diyaliz teknikerleri tarafından gerçekleştirilir. Diyaliz bölümü, geçmişten beri ataması en kolay olan en iyi sağlık bölümlerinden bir tanesi olmuştur. Öyle görülüyor ki geleceği parlak sağlık bölümlerinden biri olmaya da devam edecek.

Diyaliz İş İmkanları

1- Devlet hastaneleri
2- Üniversite hastaneleri
3- Diyaliz merkezleri
4- Özel hastaneler

Ayrıntılı bilgi için Diyaliz Bölümü >>>

13- Ağız ve Diş Sağlığı

2020 KPSS Taban Puanı: 82
2020 Atanan Kişi Sayısı: 166

Ağız ve Diş Sağlığı programı, diş hekimlerine yardımcı meslek elemanları yetiştiren bir bölümdür. Birçok üniversitemizde okutulan bu bölüme ilgi yüksektir. Bu nedenle birçok bölüme nazaran üniversite taban puanları yüksektir. Ataması kolay olan sağlık bölümleri arasında sayılabilir; çünkü her atamada bu bölüme de mutlaka hatırı sayılır sayıda kontenjan verilmektedir.

Ağız ve Diş Sağlığı İş İmkanları

1- Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri
2- Devlet hastaneleri
3- Üniversite hastaneleri
4- Eğitim ve Araştırma hastaneleri
5- Özel hastaneler
6- Diş protez laboratuvarları
7- Özel klinikler


14- Ameliyathane Hizmetleri

2020 KPSS Taban Puanı: 82
2020 Atanan Kişi Sayısı: 105

Ameliyathane Hizmetleri mezunları, içerisinde ameliyathane birimi bulunan her türlü hastaneye atanabiliyor. Günümüzde ihtiyaç duyulan sağlık personelinden biri de ameliyathane Hizmetleri teknikeridir. Bu teknikerler, ameliyat öncesinde, esnasında ve sonrasında ameliyatı gerçekleştirecek uzmana yardımcı olarak görev alırlar.

Ameliyathane Hizmetleri İş İmkanları

1- Eğitim ve Araştırma Hastaneleri
2 -Devlet Hastaneleri
3- Üniversite Hastaneleri
4- Özel Sektöre Bağlı Hastaneler


15- Anestezi

2020 KPSS Taban Puanı: 82
2020 Atanan Kişi Sayısı: 1039

Bildiğiniz gibi ‘’anestezi’’ uyuşturma, uyutma anlamlarına gelir. Herhangi bir operasyon geçirecek hastaların uyuşturulup uyutulması anestezi teknikerlerinin yardımı ile olur. Hatırlatmakta fayda var. Anestezi uzmanı ile anestezi teknikeri aynı şey değildir. Tıp bitirdikten sonra anestezi alanında uzmanlaşan tıp doktorlarına anestezi uzmanı veya anestezist unvanı verilir. 2 yıllık anestezi bitirenlere ise anestezi teknikeri unvanı verilir. KPSS taban puanları biraz yüksek olsa da kesinlikle ataması kolay olan 2 yıllık sağlık bölümleri 2020 listesinde yer alması gereken bir bölüm.

Anestezi İş İmkanları

1- Türkiye Kamu Hastaneleri
2- Üniversite hastaneleri
3- Eğitim ve araştırma Hastaneleri
4- Özel Hastaneler

Ayrıntılı bilgi için Anestezi Bölümü Tanıtımı...

16- Odyometri

2020 KPSS Taban Puanı: 83
2020 Atanan Kişi Sayısı: 103

Odyometri İş İmkanları

Odyometrinin ilgi alanı kulak yani işitmedir. KBB uzmanları tarafından işitme bozukluğu teşhisi veya şüphesi konan hastalar odyometri teknikerlerine yönlendirilir. Mezunlar odyometrist unvanı alır. Odyometristler, hastalara gerekli işitme testlerini uygulayarak kesin teşhisin konmasına yardımcı olur.

1- Devlet hastaneleri
2- Özel hastaneler
3- Üniversite hastaneleri
4- Özel muayenehaneler
5- İşitme engelliler okulu
6- İşitme cihazı satışı yapan firmalar

Ayrıntılı bilgi için Odyometri Bölümü >>>

17- Elektronörofizyoloji

2020 KPSS Taban Puanı: 83
2020 Atanan Kişi Sayısı: 27

Elektronörofizyoloji, son yıllarda popülerleşmeye başlayan ve çokça rağbet gören 2 yıllık bölümlerden bir tanesidir. Elektronörofizyoloji bilimi, sinir bilimidir. Sinir sistemindeki bozuklukların belirlenerek tedavi edilmesine katkıda bulunur.

Elektronörofizyoloji İş İmkanları

1- Devlet hastaneleri
2- Üniversite Hastaneleri
3- Eğitim ve Araştırma Hastaneleri
4- Özel Hastaneler

Ayrıntılı bilgi için Elektronörofizyoloji Bölümü >>>

18- İlk ve Acil Yardım

2020 KPSS Taban Puanı: 85
2020 Atanan Kişi Sayısı: 867

Aslında, üzerinde en çok konuşulması gereken 2 yıllık sağlık bölümlerinden biri İlk ve Acil Yardım bölümüdür. Bundan bir iki sene öncesinde bile en iyi 2 yıllık bölümler listesinde ilk sırada yer alan İlk ve Acil Yardım bölümü artık bu tür listelerin sonlarında yer alıyor. Peki, bunun sebebi nedir?

Bilir misiniz bilmiyorum ama daha birkaç sene öncesine kadar 70’in altındaki puanlarla bile bölüm mezunları atanabiliyordu. Bölüme ilgi yoğun olunca neredeyse her üniversitede bu bölüm açılmaya başladı. Haliyle binlerce mezun birikti ve KPSS alımlarında bu bölüme ne kadar kontenjan verilse de rakip sayısı yüksek olduğu için KPSS taban puanları yükseklerde kalıyor.

İlk ve Acil Yardım İş İmkanları

1- Kamu Hastaneleri
2- Özel Hastaneler
3- Üniversite Hastaneleri

Ayrıntılı bilgi için İlk ve Acil Yardım Bölümü >>>

19- Fizyoterapi

2020 KPSS Taban Puanı: 86
2020 Atanan Kişi Sayısı: 139

Gerek kamu kurumlarında gerekse de özel sektörde kolayca iş bulan bölümlerden biri de Fizyoterapi bölümüdür. Ancak bu bölümün de birçok üniversitede okutulması, mezun yığılmalarına sebebiyet verdiği için KPSS atama puanları son yıllarda çok yükselmiştir.

Fizyoterapi İş İmkanları

1- Devlet hastaneleri
2- Üniversite hastaneleri
3- Rehabilitasyon merkezleri
4- Özel eğitim kurumları

Ayrıntılı bilgi için Fizyoterapi Bölümü >>>

Evet, değerli elizan.net takipçileri, en iyi 2 yıllık sağlık bölümleri 2020 listemizi tamamlamış olduk. Elbette sağlık bölümleri dışında, ataması iyi sayılan başka bölümler de var. Ancak konumuz sağlık bölümleri olduğu için burada o bölümlere yer vermedik. Sizler de konu hakkındaki görüş ve bilgilerinizi yorum bölümünde paylaşarak yazımıza destek verebilir, böylece tercih aşamasında olan üniversite adaylarına yardım etmiş olabilirsiniz. Konu ile ilgili her türlü sorunuzu yorum bölümünden çekinmeden sorabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 53
  1. Sizce bu şartlar hangi bölüm okunur atamalara göre geleceği en parlak bölüm hangisi. Ek tercihle gitmeyi düşünüyorum da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ataması en iyi olan 2 yıllık sağlık bölümlerini kontenjan ve gelecekteki durumlarını da dikkate alarak sıraladık. Ancak inanın ülkemizde gelecekte ne olacağı ile ilgili tahminlerde bulunmak çok zor. Küçük bir değişiklikle her şey değişebiliyor. Örneğin zamanında ortaokul öğretmenliklerinin atama puanları yüksek, sınıf öğretmenliğinin ise düşüktü. Bir gecede 5. sınıfları ortaokuldan saydılar ve sınıf öğretmenlerinin atanması çok zor hale gelirken, branş öğretmenliklerinin KPSS puanları düştü; çünkü ihtiyaç bir anda %25 arttı.

      Kendiniz için en iyisini siz bilirsiniz. Tavsiye olmamakla beraber, ben olsaydım sanırım ilk iki sıradaki bölümleri tercih ederdim.

      Sil
    2. Merhaba ben çok kararsızım ikinci üniversite okumayı düşünüyorum sizce yaşlı bakımı ,acil ve afet yönetimi, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik arasında hangi bölüm benim için daha faydalı olur

      Sil
  2. Eczane hizmetleri bölümünü unutmuşsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırladık ve yazdık :-) Teşekkürler.

      Sil
    2. Adalet bölümünü yazmamışsınız

      Sil
    3. Adalet sağlık alanından mi? Bence siz okumayın daha iyi ksmdnndndnjdfn

      Sil
  3. Eczane hizmetleri bölümünü de eklemeniz gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyardığınız için çok teşekkür ederiz. 2020 atamalarında 69 taban puan ile kapatan Eczane Hizmetlerini unutmak hiç iyi olmamış. Listemizin ilk sırasına yazdık.

      Sil
  4. Ben kamu yönetimi bölümü lisans 2. Sınıf ogrenciyisim fakat atama yok denilecek kadar az bu yüzden iki yıllık sağlık bölümüne geçmeyi düşünüyorum ve aklımdaki bölüm anestezi sizce doğru bı karar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Anestezi iyi bir bölümdür; ancak bu bölümden atanmak da çok kolay değildir. Kamu Yönetimi KPSS taban puanları 86 civarı; ancak her alımda bölüme kontenjan veriliyor. Şayet bu puanı çalışarak alabileceğinizi düşünüyorsanız bölümünüze devam edin derim. Ancak alamayacağınızı düşünüyorsanız Anestezi düşünebilirsiniz. Yalnız Anestezi kpss taban puanlarının da yükseleceğini bilmelisiniz; çünkü mezun sayısı her sene artıyor.

      Sil
    2. Şöyle kamu yönetimi kpss de alan derslerimizden de sorumlu olduğumuz için bana çok zor geliyor ve zorluğundan ziyade emeğimin karşılığını alamayacagimi dusunuyorum çünkü sadece bu sene 61 kişi atanmış 86 puan ile anestezi ise taban puan 82 ile 1039 kişi atanmış ayrıca kpss de sadece genel kültür ve genel yetenek konularından sorumlu olacağım

      Sil
    3. Bölümünüzü okumak sizi mutlu etmiyorsa elbette yeni arayışlara girebilirsiniz. Anestezi bölümünün tek dezavantajı, mesleği icra etmenin zorluğudur. Atama konusunda tabii ki daha iyi. O zaman, bence de mantığınızın peşinden gidin. Şimdiden kolaylıklar dilerim.

      Sil
    4. Teşekkür ederim yardımcı oldunuz

      Sil
  5. merhaba en kolay iş bulup en kolay atama olacak bölüm hangisi lütfen yardımcı oluuun

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ben süper lise mezunuyum yabancı dil bölümünden kpss ye girmek istiyorum hangi bölümlere ağırlık vermeliyim bilmiyorum yardımınıza çok ihtiyacım var

    YanıtlaSil
  7. Hukuk büro yönetimi ve sekreterliği mezunuyum kpss den 65 aldım nerelere tercih yapabilirim daha doğrusu yapma şansım var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ne yazık ki çok şansınız yok. Merkezi KPSS atamalarında bu bölüme kadro açılırsa başvurabilirsiniz; ancak bu da çok görülen bir şey değil. Özel hukuk bürolarına iş başvurusunda bulunabilirsiniz veya Adalet Bakanlığının açıktan alım ilanlarını takip edebilirsiniz.

      Sil
  8. merhaba ben sosyal bilgiler öğretmenliği okuyorum ve bölüm değiştirip att ye gitmek istiyorum sizce ne kadar mantıklı geçmek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendiniz için en iyisini siz bilirsiniz; ancak şahsen ben olsam kesinlikle Sosyal Bilgiler Öğretmenliğini bırakıp ATT'ye gitmezdim. İnanın günümüzde ATT'den atanmak, Sosyal Bilgiler Öğretmenliğnden atanmaktan daha zor. Bir de mesleğin icrası var. ATT'lerin işi zor. Kaçıncı sınıfsınız bilmiyorum ama şimdiden matematik çalışmaya başlayan. Hobi olarak matematikle uğraşın. Rakiplerinize matematikle farkı atarsınız.

      Sil
    2. Ama şöyle bi şey var ben kendimi daha iyi hissedeceğim gidersem sorun atama değil mutlu olmak zaten tercihte tesadüfen geldi yoksa istemiyordum yine de sizin son olarak bana fikrinizi söyler misiniz çok önemli benim için att koşulları zar dediniz o zaman iki yıllık başka sağlık bölümü önerir misiniz benim için

      Sil
    3. Öğretmenliğe karşı bir antipatiniz varsa elbette bölümünüzü değiştirmelisiniz.Bakın, neredeyse tüm sağlık bölümlerinde nöbet diye bir uygulama vardır. Kadınsanız, ileride küçük çocuğunuzu evde bırakıp nöbete gideceksiniz. Eve geldiğinizde ise uyumak için onu yine yalnız bırakacaksınız. Erkekseniz, ileride eşinizi ve çocuğunuzu evde tek bırakıp nöbete gideceksiniz. Öğretmen olursanız yaz tatiliniz var, gece nöbeti yok, yarıyıl tatili var. Bu nedenle sağlıkçıların kutsal bir meslek icra ettiklerini düşünüyorum. Kendi fikrimi tekrar söylüyorum. Kesinlikle öğretmenlik. Bu arada eşi sağlıkçı iken formasyon alıp öğretmenliğe geçen biri olarak söylüyorum. Ailecek kendimize geldik :-)

      Sil
    4. Tm dır çok teşekkür ederim

      Sil
  9. Engelli bakim ve rehabilitasyon bölümü neden yok

    YanıtlaSil
  10. Merhaba sağlık kurumları işletmeciliği nin kpss de ataması neden yok bilginiz varmı acaba ? Bu arada ben kpss den 67 puan aldım sanırım atama olsada bu puanla olmazdı..

    YanıtlaSil
  11. Mrb,ben paramedik bölümünü istiyorum bu yıl yks ye giricem ama çok kararsızım lütfen bana tavsiye verirmisiniz bu bölümde ilerlemek doğru olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sakın yazma herkes o bölümü okuyor ataması iyi bir bölüm oku ataması iyi olsun derdin yoksa geleceği parlak bölümlerden birine gidebilirsin misal DGS geçişi olan bölümlere ağırlık ver fizyoterapi mesela DGS ile fisyoterist olabilirsin veya hemşireliğe geçebilirsin anestezi de böyle bir bölüm ama paramedik de herhangi bir gecis yok diye biliyorum zaten ataması da hiç yok salaklik olur okumak uyarimm dedim iyi günler ❤️

      Sil
    2. FİZYOTERAPİST VEYA HEMŞİRE OLABİLİRSİN yazcaktim ataması iyi eczane ve sekreterlik görünüyor ayrıca belirtiyim

      Sil
  12. Merhaba,bu yıl yks'ye giriyorum tıbbı dökümantaston ve att arasında kaldım hangisini önerirsinz acaba

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, yatay geçiş yapmayı düşünüyorum diyaliz ve tıbbi laboratuvar bölümünü tercih edeceğim fakat kararsızım dizinde fikrinizi alabilir miyim hangisinin önü daha açıktır çok kararsızım.

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar ben önlisans çocuk gelişim okuyorum son senem lisansa tamamlamayi düşünüyordum fakat bu sene kpss puanları çok yükseldiği için geçip gecmemekte kararsızım önlisans sağlık bölümü okuyup atanabilmek daha cazip geliyor önerileriniz nelerdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ben sağlık meslek mezunuyum çocuk gelişmi kazandım önlisans ama sağlıktan devam etmek istiyorum gidip gitmemek arasında çok kararsız kaldım bir oneriniz var mı

      Sil
  15. iyi günler tarım ekonomisi bölümü okuyorum okulum çok zorluyor bu bölümde. Bu sene sınava girip eczane hizmetleri bölümüne geçmeyi düşünüyorum.2020 kpss den 71 puan aldım bilişim teknolojileri mezunuyum ortaöğretimden bu puanla ne yapabilirim. eğer kazanırsam bu sene okuldan aldığım derslerden kaynaklı bazı derslerden muaf olabilirim böyle bir durumda okulu erken bitirme şansım var mıdır. Cevaplarsanız şimdiden teşekkürler iyi günler

    YanıtlaSil
  16. Sakın patoloji okumayın büyük aptallık diplomayı çeyize koyarsınız başka bir işe yaramaz ne özelde ne devlette yeri var hayatınızı karartmayın sakın

    YanıtlaSil
  17. Hocam eczane hizmetleri mezunuyum 77.65 aldım ve branş bazında 814 deyim atanmam çok zor ne yapmam lazım sizce başka bölüm okusam ayt bilgim hiç yok tyt ise ne gelirse atanmam iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaç kişi alınacağını nerden bilebilirsin ki bence o kadar da kötü deği kontejan açılısa o puanla atanabilirsin

      Sil
    2. 80 üstü alsan rahat atanirsinn

      Sil
  18. Merhaba ben yasli bakimi bolumu okuyorum iş olanakları nasıl sizce devam etmeli miyim yoksa önerdiğiniz daha iyi bi bölüm var mı?

    YanıtlaSil
  19. merhaba ben hemşire yardımcısı mezunuyum ortaöğretim kpss girip 85 puan aldim atanma sansim nedir veya düz memur olarak atanabilir miyim

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar ben 2 yıllık çocuk gelişimi okudum DGS ile 4 yıılığa tamamlayacam inşallah. Ayrıca 2 yıllık sağlık bölümü olarak tıbbi görüntüleme düşünüyorum sizce güzel bölüm mü ?

    YanıtlaSil
  21. Merhaba ben ilk sene girdim yks sınavına hemşirelik istedim gelmedi bu sene yine hazırlanıyorum iki yıllık vermeyi düşünüyorum sizce sağlıkta hangi bölüme gitmeliyim .

    YanıtlaSil
  22. Merhaba ben Fizyoterapi 1. Sınıf öğrencisiyim bölümüm hakkında çok kararsızım paramediğe geçmek istiyordum ama şuan istemiyorum gibi de. Ya da kalsam mı bölümüm iyi mi sizce ?

    YanıtlaSil
  23. Otopsi yardımcılığı bölümü yok unutmuş sunuz

    YanıtlaSil
  24. Ben önlisans bölümünden sağlık bölümü yazcam ama pek bir bilgim yok sıralama olarak yetiyor ama önce neyi yazmam mantıkli gelir bilmiyorum yardımcı olur musubuz acaba

    YanıtlaSil
  25. Ben ağız ve diş sağlığı bölümünü yazmak istiyorum sizce önü açık bir bölüm mü

    YanıtlaSil
  26. Bn att tercih olarak verdim sizce kötümü yaptım?

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar tyt 2021 puanım 231 yazılabileçek en iyi bölüm hangisi olur puanıma göre ne yazabilirim yardımcı olabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  28. Diş protez bölümü hakkında bilgi alabilir miyim acaba?

    YanıtlaSil
  29. Tıbbş görüntüleme teknikerliği nasıl bşr bölüm sizce?

    YanıtlaSil
  30. Benim kızım labaratuvara yerleşti nasıl acaba

    YanıtlaSil
  31. Bana tibbi dokümantasyon ve sekreterlik çıktı bilgi verebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  32. Yeni açılan Dezenfeksiyon Sterilizasyon ve Antisepsi Teknikerliği bölümü için ne düşünüyorsunuz.

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: En İyi 2 Yıllık Sağlık Bölümleri 2021
En İyi 2 Yıllık Sağlık Bölümleri 2021
2020 yılının iş imkanı yüksek, diğer bir deyişle ataması kolay olan en iyi 2 yıllık bölümleri sizler için ayrıntılı olarak sıraladık ve tanıtımını yaptık.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjw8w_5xJ5cXyMK-zDiK37RHvR5jyiN1KEaxpYOQ1pjUL5BroHvxnqqE8gmXI6LxeQcB1Sx8cpStf85rIGxy8amWjhk-5vo_yg3ULdZcEYWlWrUD4xOiyJJAqSW9COX_fixLJxydX6wBkOy/s320/en-iyi-2-yillik-saglik-bolumleri-2020.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjw8w_5xJ5cXyMK-zDiK37RHvR5jyiN1KEaxpYOQ1pjUL5BroHvxnqqE8gmXI6LxeQcB1Sx8cpStf85rIGxy8amWjhk-5vo_yg3ULdZcEYWlWrUD4xOiyJJAqSW9COX_fixLJxydX6wBkOy/s72-c/en-iyi-2-yillik-saglik-bolumleri-2020.png
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/en-iyi-2-yllk-saglk-bolumleri-2020.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/en-iyi-2-yllk-saglk-bolumleri-2020.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content