En İyi Eşit Ağırlık Bölümleri Listesi

Sevgili üniversite adayları, sizler için tercih edilebilecek ve ataması iyi en iyi eşit ağırlık bölümlerini burada derledik. İş imkanı yüksek 4 yıllık bölümlerin ayrıca kısa tanıtımlarını da yaptık.


İnsanlar, meslek seçimlerini yapmaya henüz küçük yaşlarda başlarlar. Ancak zaman geçtikçe ilgiler ve yetenekler de değişir. Böylece kişi farklı meslek alanlarına yönelmeye başlar. Meslek seçimi için nihai karar ise üniversite sınavına girdikten sonra tercih döneminde verilir. Bu gerçekten zorlu bir süreçtir. 12 yıl boyunca başarılı bir öğrenci olmak için çalışıp çabalamışsınızdır. Bu süreçte yapacağınız her seçim hayatınızı tamamen etkileyecektir. Bu nedenle üniversite bölümü tercih sürecinde mantıklı düşünmeli, sevdiğiniz bölümlere odaklanmalı ve kafanızda geçen bölümleri en ince ayrıntısına kadar inceleyip araştırmalısınız.
 
iş imkanı yüksek 4 yıllık bölümler
En İyi Eşit Ağırlık Bölümleri
En iyi üniversite bölümlerini derlediğimiz yazı dizisinde bu içeriğimizi eşit ağırlık bölümlerine ayırdık. EA bölümleri arasında en iyileri seçerek size tanıtmaya çalıştık. Sizler de takdir edersiniz ki en iyi bölümler ne yazık ki sayısal bölümler arasında yer almaktadır. Ancak eşit ağırlık çıkışlı öğrenciler de pek şanssız sayılmaz; zira eşit ağırlıkta da hatırı sayılır, iş imkanı ve maaşları yüksek bölümler bulunmaktadır. Bu konuda en azından sözel çıkışlı mezunlardan daha şanslı olduğunuzu söyleyebiliriz.

Ataması Kolay En İyi Eşit Ağırlık Bölümleri


Değerli üniversite adayları, sizler için en iyi eşit ağırlık bölümleri listesini hazırlarken ciddi anlamda derin araştırmalar yaptık. İş imkanı yüksek eşit ağırlık bölümlerinin yanı sıra en çok ilgi duyulup araştırılan bölümleri ve maaşı yüksek meslekleri ayırmaya çalıştık.

Listeyi size bir tür sıralama listesi halinde sunuyoruz; ancak yaptığımız sıralamada kesin yargılar söz konusu değildir. Örneğin Beden Eğitimi Öğretmenliği isteyen bir aday için bu bölüm sınıf öğretmenliğinden daha iyidir diyebiliriz. Siz, ilginize göre listeyi bir anlamda tekrar oluşturabilirsiniz. Şimdi en iyi 4 yıllık eşit ağırlık bölümleri 2020 listemize göz atalım bakalım.

1- Hukuk Fakültesi

Hukuk bölümü sadece eşit ağırlık bölümleri arasında değil, tüm lisans bölümleri arasında ilk sıralarda gelen ender bölümlerden biridir. Bu nedenle en iyi eşit ağırlık bölümleri listemizde ilk sıraya gelmeyi kesinlikle hak ediyor. Elbette, bu kadar iyi bir bölüm olması, ona olan rağbeti arttırıyor; bu nedenle Hukuk taban puanları en yüksek taban puanlarına sahip olan bölümlerden biridir.

Hukuk Fakültesi için başarı sırası barajı bulunmaktadır. Yani isteyen herkes bu bölümü tercih edememektedir. Hukuk Fakültesini tercihlerinizde gösterebilmek için EA puan türünde ilk 125 bin kişi arasında yer almanız gerekiyor. Eskiden bu baraj 190 bindi; fakat 2019’da yapılan bir düzenleme ile 125 bin oldu.

Bildiğiniz gibi hukuk mezunları hakim, avukat, savcı, noter veya kaymakam olabiliyor. Hangi mesleği icra edeceğiniz ise sizin isteğinize ve akademik başarınıza bağlı. Örneğin istediğiniz şey hakim olmaksa ilgili sınav ve mülakatlarına katılıp başarılı olmalısınız veya sizden istenen diğer özel şartları yerine getirmelisiniz. Kamu kurumlarında çalışabileceğiniz gibi özelde de çeşitli mesleklerde faaliyet gösterebiliyorsunuz.

Ayrıntılı bilgi almak için Hukuk Bölümü >>>

2- İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Doğrusunu söylemek gerekirse İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünün kamu kurumlarına ataması olmuyor gibi bir şey. Ama sizler de takdir edersiniz ki bu bölüm daha çok özel sektöre yönelik bir bölüm. Sanırız ki içinde mimarlık kelimesinin geçmesinden dolayı insanlar biraz daha ilgi duyuyor bu bölüme.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı mezunları, kendi ofislerini açıp serbest çalışabilecekleri gibi büyük inşaat şirketlerine de çalışabiliyor. Örneğin evini güzel bir şekilde dayayıp döşemek isteyen biri, iç mimara başvuruyor; iç mimar en uygun eşya ve renk uyumları ile evi dayayıp döşüyor. Tabi sadece ev için değil, işletmeler, kurumlar için de aynı şey yapılabiliyor. Şunu belirtelim: Amacınız kamuya atanıp her ayın 15’inde maaş almaksa bu bölüm size göre değil. Ancak girişimci ve zevkli bir yapıya sahipseniz, özelde faaliyet gösterebilecek biri iseniz tercih edebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi almak için İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü >>>

3- Psikoloji

Bildiğiniz gibi Psikoloji mezunları psikolog unvanı almaktadır. Psikologlar çoğunlukla hastanelerde görev yaparlar. Ancak psikolog ihtiyacı bulunan birçok devlet kurumuna da atamalar yapılmaktadır. KPSS’den 80 üzeri puan alanlar çeşitli kamu hastanelerine atanabiliyor. Psikologların tek iş imkanı kamu kurumları değil elbette. Mezunlar özel hastanelerde de çok kolay bir şekilde iş bulabiliyor.

Ama sanırım en rahat çalışanlar, kendi işlerinin patronu olanlar ve muhtemelen çok daha fazla kazanç elde edenler kendi ofislerini kurarak bu hizmeti veren psikologlardır. Psikolog maaşları kamu kurumlarında 8 bin lira civarında iken özel sektörde bu miktar düşebilmektedir. Tanınmış ve talep gören bir psikologun ise çok daha yüksek kazançlar elde etmesi gayet mümkündür. Bildiğiniz gibi insanlar psikolojik bir sorunla karşılaştıklarında başvurdukları ilk kişiler psikologlardır. Psikologlar, sunduğu her hizmet seansı için ücret almaktadır. Bu nedenle özel çalışanların kazancı, hasta sayısına paralel olarak artmaktadır.

Ayrıntılı bilgi almak için Psikoloji Bölümü >>>

4-Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR)

Bu bölüm halk arasında PDR olarak bilinir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü de bir öğretmenlik bölümü olduğu için başarı sırası barajı uygulanmaktadır. PDR bölümünü sadece ilk 300.000 kişi arasına girebilenler tercih edebilmektedir.

Göreve yeni başlayan bir rehber öğretmen aylık 4000 lira kadar maaş almaktadır. Aldığı sabit ek ders ücreti ise 1500 lira dolaylarındadır. Rehber öğretmenliğin en güzel yanı, çalıştığın okulda sana özel bir odanın tahsis edilmesidir. Bazı rehberlik saatleri dışında derse girmezler. Herhangi bir problemi olan öğrenci veya veliler, istedikleri zaman rehber öğretmenle görüşebilirler. Rehber öğretmenleri ayrıca rehberlik ile ilgili kendi çalışmalarını yaparak öğrencileri yönlendirmektedir.

Ayrıntılı bilgi almak için Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü >>>

5- Sınıf Öğretmenliği

Mevcut sınıf öğretmenleri, kendi branşlarından pek memnun olmasa da aslında bize göre en iyi öğretmenlik branşlarından biri sınıf öğretmenliğidir. Sınıf öğretmenleri, henüz şekillenmemiş, saf ve temiz çocukları 1. Sınıftan itibaren alır ve ilkokul eğitimi süresince onları istediği gibi şekillendirir. Yani eser tamamen öğretmenin eseri olur. Oysa ortaokulda ve özellikle lisede öğrencilerle baş etmek çok daha zordur. İlkokul öğrencilerine söz geçirebilmek daha kolaydır.

Gelelim maaş konusuna: Normalde göreve başlayan tüm öğretmenlerin, branşına bakılmaksızın, maaşları eşit sayılır. Alınan ek ders ücreti ise maaşların farklı olmasına sebep olur. Bazı öğretmenler hiç ek ders alamazken bazıları 1500 lira dolaylarında ek ders alabilmektedir. Sınıf öğretmenleri de sabit ek ders alır. Her hafta sabit olarak 15 ek ders yazılır kendilerine. Bu da aylık bin liranın üzerinde kazanç demektir. İlkokuldaki din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, İngilizce dersine branş öğretmenleri girer. Bu esnada sınıf öğretmeni de okulda bulunmak zorunda olduğu için ek ders ücretini yine de almaktadır.

Ayrıntılı bilgi almak için Sınıf Öğretmenliği Bölümü >>>

6- Çocuk Gelişimi

Normal KPSS atamalarına baktığınızda Çocuk Gelişimi bölümüne kontenjan verilmediğini görürsünüz; ancak bu sizi yanıltmasın. 4 yıllık Çocuk Gelişimi mezunları okul öncesi öğretmeni olabilmektedir. Talep görmesinin nedeni de budur. Çocuk gelişimi bitirenler KPSS ile öğretmen olabilmektedir.

Okul öncesi öğretmenleri, mesleğinin icrası bakımından zor bir branştır. Zorluğunun sebebi şudur: Bu eğitim kademesinde okuyan öğrenciler henüz küçük olduğu için birçok ihtiyacını kendileri giderememektedir. Güvenliklerini de tehlikeye atmamak için okul öncesi öğretmenlerinin ya da diğer bir adıyla ana sınıfı öğretmenlerinin teneffüs hakkı alınmıştır. Bu öğretmenler teneffüse çıkmazlar. Ancak teneffüs sürelerinin toplamı kadar süre eksik çalışırlar. Örneğin başka branştaki bir öğretmen teneffüslerle beraber okulda 6 saat duruyorsa, okul öncesi öğretmenleri 5 saat durmaktadır. Ataması zor olmadığı için Çocuk Gelişimi bölümü de bu listede yerini aldı. Maaşları sınıf öğretmenleri ile aynıdır. Ek ders de tabii ki...

Ayrıntılı bilgi almak için Çocuk Gelişimi Bölümü >>>

7- Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

Öğrenciler tarafından en çok ilgi duyulan öğretmenlik branşlarının başında Beden Eğitimi Öğretmenliği gelmektedir. Bildiğiniz gibi beden eğitimi öğretmenleri, dersleri içeriden çok dışarıda yaparlar. Ayrıca eşofman giyme durumları da bölüme talep duyulmasının başka sebepleridir.

Beden eğitimi öğretmeni olmak için başka bazı şartlar da gereklidir. Örneğin Türkçe öğretmeni olmak için üniversite sınavından yeterli puanı almanız yeterlidir. Ancak Beden Eğitimi öğretmenliği için YKS önemli olsa da tek başına yeterli değildir. TYT’de belli bir başarıyı yakalayan adaylar, istedikleri üniversiteye başvurur ve mülakatlara yani yetenek sınavına tabi tutulur. Bu yetenek sınavından aldıkları puanlar da göz önünde bulundurulduktan sonra sıralamaya göre yerleştirmeler yapılır.

Ayrıntılı bilgi almak için Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü >>>

8- Lojistik Yönetimi

Lojistik Yönetimi mezunları da düşük KPSS puanları ile çeşitli devlet kurumlarına atanabilmektedir. Bu nedenle listemize girmeyi başarmıştır.

Ayrıntılı bilgi almak için Lojistik Yönetimi Bölümü >>>

9- Tapu Kadastro

Tapu Kadastro bölümü, eskiden çok popüler bir bölümdü. Şu anda kamuya atamaları sınırlı ama öğrencilerin en çok merak ettiği bölümlerden biri olduğu için onu da sıralamaya aldık.

Ayrıntılı bilgi almak için Tapu Kadastro Bölümü >>>

10- Havacılık Yönetimi

Havacılık ile ilgili bölümlerin veya bu alanda çalışan meslek mensuplarının maaşlarının yüksek olduğunu duymuşsunuzdur. Bu nedenle Havacılık Yönetimi de fazlası ile rağbet görmekte ve öğrenciler tarafından araştırılmaktadır.

Ayrıntılı bilgi almak için Havacılık Yönetimi Bölümü >>>


SON SÖZLER

Değerli ziyaretçilerimiz, yukarıda verdiğimiz liste, kişiye göre değişebilmektedir. Burada saydığımız bölümler dışında, özel sektörde iş yapabilecek birçok bölüm mevcuttur. Ancak adaylar tercihlerini yaparken daha çok kamuya ataması kolay bölümlere baktıklarından liste de ona göre oluşturuldu. Tekrar hatırlatalım: Lütfen sadece maaşı için bölüm tercihi yapmayın. Tercih ettiğiniz mesleği ömür boyu yapıp yapamayacağınızı sorgulayın. İş imkanı yüksek olmasa bile çalışarak iş imkanı bulabileceğiniz ama sevdiğiniz bölümleri tercih edin. En iyi eşit ağırlık bölümleri ile ilgili söyleyeceklerimiz bu kadar. Hepinize başarılar dileriz. Esen kalın.

YORUMLAR

BLOGGER: 23
  1. son 3'ünü yazmak için yazdınız galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yazıda da belirttiğimiz gibi, bölümleri sıralarken sadece atanma imkanlarını dikkate almadık. Evet, başta yer alan bölümler en iyi eşit ağırlık bölümleri ve atamaları da çok iyi. Bahsettiğiniz son üç bölüm iş imkanları bakımından çok iyi değil; fakat 2020 verilerine göre öğrenciler tarafından en çok merak edilip araştırılan bölümler. Onları da o yüzden yazdık.

      Sil
  2. Yönetim bilişim sistemleri daha iyi yazdıklarınızdan (belki hukuk hariç)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim Bilişim Sistemlerinin daha iyi olduğu kanısına nasıl vardınız acaba? Atamaları, taban puanları ve maaşları ile örnek verirseniz çok sevinirim.

      Sil
  3. iç mimarlık ve çevre tasarımı hakkında araştırma yaptım da puanları gayet iyi ve atamasıda iyi gibi ama okumak biraz zor sanki bölümü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden zor bilgi verebilir misiniz?

      Sil
  4. Sağlık yönetimi ataması nasıl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 316 puanım var başarı puanım 161000 saglık ta nereyi tercih edebilirim

      Sil
    2. yok sadece özelde çalışabilirsin

      Sil
  5. Pdr bölümü ataması nasıl

    YanıtlaSil
  6. Ya sosyal hizmetler bunun hakkında da bilgi veririr misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağlık yönetimi sosyal hizmet bölümleri tamamen ölü

      Sil
    2. Her iki yılda bi alıyorlar bende çok istiyordum ama hayaller hayatlar

      Sil
  7. Yönetim bilimlerinin çalışma yerleri nereler

    YanıtlaSil
  8. Sınıf öğretmenliği ve PDR ataması nasıl ?

    YanıtlaSil
  9. Peki ya siyaset bilmi ve kamu yönetimi nasıl ?

    YanıtlaSil
  10. Arkeoloji okumak istiyorum ama is imkanlarindan dolayi okumam gibi eger turkiyede okumak istiyorsam arkeolog olarak ne is yapabilirim

    YanıtlaSil
  11. hemşir lik iyimi ?

    YanıtlaSil
  12. Pekiya dış ticaret

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: En İyi Eşit Ağırlık Bölümleri Listesi
En İyi Eşit Ağırlık Bölümleri Listesi
Sevgili üniversite adayları, sizler için tercih edilebilecek ve ataması iyi en iyi eşit ağırlık bölümlerini burada derledik. İş imkanı yüksek 4 yıllık bölümlerin ayrıca kısa tanıtımlarını da yaptık.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPsptPdYkkx4MSf7VpiUehQWHsW5J9Mj4Ju8J2GrkeWQ1tdfmuwce_rUMNZqXcV-72_KxD07tVtZRQ6SszUS6bc-SjbjlBkrcK7ClfrYq7Lsk1MOvoMI4m2wLfPtnYeq7144KwTp4z5QoF/s320/en-iyi-esit-agirlik-bolumleri.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPsptPdYkkx4MSf7VpiUehQWHsW5J9Mj4Ju8J2GrkeWQ1tdfmuwce_rUMNZqXcV-72_KxD07tVtZRQ6SszUS6bc-SjbjlBkrcK7ClfrYq7Lsk1MOvoMI4m2wLfPtnYeq7144KwTp4z5QoF/s72-c/en-iyi-esit-agirlik-bolumleri.png
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/en-iyi-esit-agrlk-bolumleri-listesi.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/en-iyi-esit-agrlk-bolumleri-listesi.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content