Eczane Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Eczane Hizmetleri nedir, ne iş yapar, imkanları nelerdir ve Eczane Hizmetleri Teknikeri maaşı ne kadardır? Bunlar gibi daha birçok sorunun cevabı bu yazımızda yer alıyor.


Eczane Hizmetleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Eczane Hizmetleri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Eczane Hizmetleri bölümü nedir, puan türü nedir, Eczane Hizmetleri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Eczane Hizmetleri dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Eczane Hizmetleri ne iş yapar maaşları
Eczane Hizmetleri
2 yıllık bölümler arasında ataması çok iyi olan, gerek devlet kurumlarında gerekse de özel de mezunlarının kolaylıkla iş bulabildiği çok az bölüm bulunmaktadır. Bu bölümleri de genellikle sağlık bölümleri oluşturmaktadır. Ve yine bu sağlık bölümleri arasında da 2020 atama verilerine göre en iyisi Eczane Hizmetleri bölümüdür. Tekrar belirtelim: Bunu sadece 2019 ve 2020 yıllarında gerçekleştirilen Sağlık Bakanlığı KPSS atamalarında oluşan taban puanlarına dayanarak söylüyoruz.

Hepimiz, bir yerlere girmek, özellikle de devlet kurumlarında daimi bir iş sahibi olabilmek için en az 12 yıl boyunca okuyor, emek veriyor ve çoğu kez bu hayatın güzelliklerinden kendimizi izole ediyoruz. Uykumuzdan, arkadaşlarımızdan, eğlencemizden feragat ediyoruz. Bu kadar emek vermişken elbette bizim için en iyi olan bölümü seçip, emeklerimizin karşılığını almalıyız. Biliyoruz, bölüm seçmek gerçekten zor bir iş. Aynı zamanda biraz da şans işi. Örneğin ataması çok kolay olan bir bölüm tercih edip mezun oluyorsunuz; ama siz mezun olduktan sonra KPSS atamalarında o bölüme kontenjan açılmıyor.

Bazen sevdiğiniz bir bölümü ataması olmadığı için tercih etmiyorsunuz; sonra bir bakıyorsunuz ki bir KPSS alımında o bölüme onlarca, belki de yüzlerce kontenjan açılmış. Dediğimiz gibi bu durum biraz şansla alakalı. Ancak bize şansa göre değil, mantığa göre karar vermeliyiz. Örneğin Eczane Hizmetleri atamalarına bakarken son atamaların hepsine bakacağız. Bizler sizin için baktık ve tüm atamalarda bölüm mezunları için hatırı sayılır sayıda kontenjan verildiğini ve mezunların düşük puanlarla atandığını gördük. Bu puanların kaç olduğunu aşağıda açıklayacağız. Şimdi bölümü daha yakından tanımaya başlayalım.

2 Yıllık Eczane Hizmetleri Bölümü Nedir?

Eczane Hizmetleri bölümü; uzman hekimler tarafından hastalar için yazılmış reçetelerde belirtilen ilaçları müşteriler için hazırlayıp veren; ilaçların kullanımı hakkında onları eczacının onayıyla bilgilendiren veya ilaç üretim firmalarında görev alabilen meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

Eczane Hizmetleri bölümü ülkemizde bulunan onlarca üniversitede bulunmaktadır. Puanı devlet üniversitelerine yetmeyip ücretini ödeyebilecek adaylar bu bölümü vakıf üniversitelerinde ücreti karşılığında da okuyabilir. Sahip olunan haklar konusunda hangi üniversitede okuduğunuzun hiçbir önemi yoktur. Ayrıca bu vakıf üniversitelerinin belirlediği kontenjanlar dahilinde bölümü burslu olarak okuma imkanınız da bulunmaktadır.

Eczane Hizmetleri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olmasına rağmen birçok 4 yıllık bölüme taş çıkartan Eczane Hizmetleri bölümüne yerleşebilmek için girilmesi gerek sınav TYT’dir. TYT, her sene YKS kapsamında gerçekleştirilen ilk sınavdır. Bu sınavın baraj puanı önlisans programları için 150’dir. 150 gibi bir puanla bölümü tercih etme hakkınız bulunsa da bu kadar düşük bir puanla yerleşmeniz olanaksızdır. Eczane Hizmetleri taban puanlarını inceleyerek kaç puanı almanız gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Tabii ki başarı sırası asıl önemli olanı.

Eczane Hizmetleri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Kimi bölümlerin devlette çalışma olanakları yüksek iken kimi bölümlerin ise özelde iş bulma imkanı daha yüksektir. Eczane Hizmetleri mezunları her iki yönden de şanslıdır. Devlete bağlı kurumlara düşük KPSS puanları ile atanabilirler. Atanamayanlar ise özelde kolayca iş bulabilirler. Eczane Hizmetleri iş imkanları, yani çalışabilecekleri kurum ve kuruluşlar şunlardır:

1- Devlet  hastaneleri bünyesindeki eczaneler
2- Üniversite hastaneleri bünyesindeki eczaneler
3- Eğitim ve Araştırma hastaneleri
4- Özel eczaneler
5- İlaç üretimi yapan firmalar
6- İlaç satışı yapan firmalar

Eczane Hizmetleri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Eczanelerde, veya hastane bünyesinde çalışan eczane hizmetleri teknikerinin başlıca görevleri şunlardır:

1- Doktorun yazdığı reçetedeki ilaçları hastaya teslim eder.
2- Verdiği ilaçların kullanımı konusunda hasta veya hasta yakınını bilgilendirir.
3- Satışı reçetesiz yapılabilen ilaçlar hakkında hastaya bilgi verir.
4- İş sağlığı ve güvenliğine dikkat eder.
5- Eksik olan ilaç ve ürünleri eczacıya bildirir.
6- Gelen ilaç ve ürünleri doğru bir şekilde raflara yerleştirir.
7- Eczanede sürekli kullanılan alet ve cihazların düzenli olarak bakımlarını yapar.
8- O gece nöbetçi olacak eczanelerin isim ve adreslerini vitrine yerleştirir.
9- Gelen müşterileri karşılar, taleplerini sorar.
10- Eczanede gerekli sterilizasyonu sağlar.
11- Hastaya özel olarak hazırlanan bazı ilaç karışımları için gerekli malzemeyi toparlar ve bu ilaçları eczacı kontrolünde hazırlar.
12- İlaç ham madde temininde eczacıya yardımcı olur,
13- Eczanede bulunan ilaç ve benzeri ürünlerin son kullanma tarihlerini düzenli aralıklarla kontrol eder; son kullanma tarihi geçenleri kaldırır.
14- Kesilmesi gereken faturaları keser.
15- Şayet varsa, eczanede çalışan diğer personeller arasında iş bölümü yapar ve onları koordine eder.
16- Provizyon sistemine reçete kayıtlarını gerçekleştirir.
17- Reçeteleri kayıt defterine kaydeder.
18- Takip edilmesi gereken ilaçlarla ilgili reçetelerin kaydını tutar.
19- Muhafaza edilmesi gereken belgeleri düzenli bir şekilde arşivler.
20- Eczanenin her zaman temiz, düzenli olmasını sağlar.
21- Kendisini geliştirmek için alanı ile ilgili seminer, toplantı ve konferanslara katılır.



Eczane Hizmetleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Eczane Hizmetleri maaşları kamuda özel sektöre nazaran daha yüksektir. Hastanelere ataması gerçekleşen Eczane Hizmetleri Teknikeri maaşı 4300 lira civarındadır. Maaşın daha yüksek olması; kişinin kıdemine ve diğer bazı unsurlara bağlıdır. Hastanelerde çalışan evli bir teknikerin eşi çalışmıyorsa, bu teknikere 250 lira civarında aile yardımı yapılmaktadır.

Eczane Hizmetleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

DGS hakkında yeterince bilgi sahibi olmayanlar için küçük bir bilgilendirme yaptıktan sonra, bölümün DGS bölümlerine bakalım. DGS her sene gerçekleştirilen ve 2 yıllık bölümlerden mezun olanların isteklerine bağlı olarak girdiği bir sınavdır. Açılımı Dikey Geçiş Sınavı’dır. Bu sınavdan başarılı olanlar alanları ile ilgili bazı 4 yıllık bölümlerine dikey geçiş yapabilirler. Geçiş yaptıklarında ise 1. Sınıftan değil, geçiş yaptıkları bölümün 3. Sınıfından eğitimlerine devam ederler. Eczane Hizmetleri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Acil Yardım ve Afet Yönetimi

-Biyokimya

-Kimya

-Kimya Mühendisliği

-Sağlık Yönetimi

-Sosyal Hizmet


2 Yıllık Eczane Hizmetleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümü tercih etmeyi düşünenlerin merak ettiği öncelikli sorulardan bir tanesi ‘’Eczane Hizmetleri bölümü dersleri zor mu?’’ sorusu olduğu için konuya kısaca değinmek istiyoruz. Aşağıda, bölümün tüm derslerini dönem dönem yazdık. Sizlerin de tahmin edeceğiniz üzere dersler çok kolay değildir. Özellikle hayatınızda ilk kez karşılaşacağınız tıbbi terimler ve ilaç isimleri ilk başlarda sizleri zorlayacaktır. Ama çalıştıkça ve diliniz bu kelimelere alıştıkça her şeyin daha kolay olduğunu göreceksiniz. Eczane Hizmetleri dersleri şunlardır:

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Temel Bilgi Teknolojisi, Temel Biyoloji, Mesleki Terminoloji, Eczane Teknikerliğine Giriş, İngilizce I (ENG), Mesleki Matematik, Temel Halk Sağlığı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Temel Anatomi Bilgisi, Temel Fizyoloji Bilgisi, Mesleki Bilgisayar, Eczane Hizmetleri İlkeleri ve Etik Kurallar, Eczane Hizmetleri Uygulama Laboratuvarı, İngilizce II (ENG), Temel Kimya, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Temel Mikrobiyoloji, Hastane Eczanesi Teknikerliği, Temel Hastalık Bilgisi, Eczacılıkta Temel Hesaplamalar, Pratik İlaç Bilgisi I, Temel Biyokimya, İlk Yardım.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Doğal Ürünler, İlaç Zehirlenme Bilgisi, Sağlık Psikolojisi, Eczane Kayıtları ve Stok Yönetimi, Pratik İlaç Bilgisi II, İlaç Şekilleri ve Tıbbi Malzeme, Bireyler arası İletişim.

Eczane Hizmetleri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Yazının girişinde bölümü fazla övmüş olabiliriz. Maruz görün; çünkü inanın bu devirde düşük KPSS puanları ile atanmak gerçekten büyük bir şans ister. Eczane Hizmetleri mezunları veya öğrencileri o şansa sahip. Sizler için 2019 KPSS atamaları ile 2020 KPSS atamalarını inceledik. Bu atamalarda 69 taban puanla birçok eczane hizmetleri teknikeri alındı. Alımlar ise çeşitli devlet hastanelerine yapıldı.

Eczane Hizmetleri Okuyanlar ve Eczane Hizmetleri Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında, varsa, yazılmış yorumlar aşağıdadır. Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Eczane Hizmetleri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
  1. Eczane hizmetleri bitirdikten sonra bir eczaneciyle birlikte ortak eczane acabilirmiyiz

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Eczane Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Eczane Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Eczane Hizmetleri nedir, ne iş yapar, imkanları nelerdir ve Eczane Hizmetleri Teknikeri maaşı ne kadardır? Bunlar gibi daha birçok sorunun cevabı bu yazımızda yer alıyor.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoxo_cyvuaeCr1YzpLdImwu6o8e53PunVOe1pMGRUWFj8L83uUKyiPTvhIr5tW5LP06HuLgk5Hyl5UA1JOMVeQBD3XadVzU0ZgOlyJpKZ2JKOEflFKG81ekKqH24-n-8sYph73I6wc4iSg/s320/eczane-hizmetleri-teknikeri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoxo_cyvuaeCr1YzpLdImwu6o8e53PunVOe1pMGRUWFj8L83uUKyiPTvhIr5tW5LP06HuLgk5Hyl5UA1JOMVeQBD3XadVzU0ZgOlyJpKZ2JKOEflFKG81ekKqH24-n-8sYph73I6wc4iSg/s72-c/eczane-hizmetleri-teknikeri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/eczane-hizmetleri-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/eczane-hizmetleri-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content