Elektronörofizyoloji Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Elektronörofizyoloji nedir, ne iş yapar, bölüm imkanları nelerdir?Elektronörofizyoloji maaşları nasıl? Daha birçok sorunun cevabı burada.


Elektronörofizyoloji bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Elektronörofizyoloji bölümü var. Aşağıda sırasıyla Elektronörofizyoloji bölümü nedir, puan türü nedir, Elektronörofizyoloji bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Elektronörofizyoloji dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Elektronörofizyoloji iş olanakları
Elektronörofizyoloji
Daha önce yayınladığımız en iyi 2 yıllık sağlık bölümleri arasında Elektronörofizyoloji bölümünü de saymıştık. Bu bölüm gerçekten de en iyiler arasına girmeyi kesinlikle hak ediyor. Doğrudur, KPSS atama taban puanlarının çok da düşük olduğunu söyleyemeyiz ama bölüm mezunları özel hastanelerde de kolaylıkla çalışma imkanı bulabilmektedir. Bununla birlikte birçok bölüme göre atamaları da gayet iyi sayılmaktadır.

Elektronörofizyoloji bir tür sinir bilimidir. Bölümün ilgi alanı tamamen sinir sistemidir. Fizyoloji ve nörolojinin birleşimi veya bu bilimlerin önemli bir parçasıdır. Sinir sisteminde zihinsel ve davranışsal bozukluklara sebep olan nöronları incelemekte ve hastalıklara sebep olan etmenleri ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

2 Yıllık Elektronörofizyoloji Bölümü Nedir?

Elektronörofizyoloji bölümü; sinir sisteminde meydana gelen bazı bozuklukların neden olduğu etmenleri ortadan kaldırmaya, zihinsel ve davranışsal hastalıkları bulunan hastaları iyileştirmeye yardımcı olan Elektronörofizyoloji teknikerlerini yetiştiren bir önlisans sağlık programıdır.

Öğrencilerin veya üniversite adaylarının en çok ilgi duyduğu, hakkında araştırmalar yaptığı bölümlerden biridir. Birçok devlet üniversitesi ile vakıf üniversitesinde okutulmaktadır. Taban puanları, gösterilen bu ilgiden dolayı yüksektir.

Elektronörofizyoloji Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Artık farklı önlisans programlarına farklı sınav veya puan türleri ile girilmiyor. Bu iş standart hale getirildi. Tüm 2 yıllık bölümler gibi Elektronörofizyoloji bölümü için de üniversite adayları sadece TYT’ye giriyor ve TYT puan türü ile bu bölümün okutulduğu üniversiteleri tercih edebiliyor. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.

Bilindiği gibi bütün sağlık bölümlerinin dersleri öğrencilere biraz zor gelmektedir. Özellikle yeni karşılaşacağınız Latince terimler, hastalık ve ilaç isimleri bu dersleri zor hale getirmektedir. Bu nedenle bu bölümü tercih edecek bir öğrenci, üniversite eğitimi boyunca derslere ciddi bir şekilde çalışmayı göze almalıdır.

Elektronörofizyoloji Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Elektronörofizyoloji mezunları geniş bir sahada istihdam alanlarına sahiptir. Mezunlar, kamuya veya özel sektöre bağlı her tülü hastane ve benzeri sağlık kurum ve kuruluşunda çalışabilmektedir. Kamu hastanelerine atanmak için KPSS puanı şartı aransa da özel sektör için böyle bir koşul yoktur. Şayet ihtiyaç varsa ve tercih edilme sebebiniz de bulunuyorsa herhangi bir özel hastanede direkt işe başlayabilirsiniz. Elektronörofizyoloji iş imkanları ve çalışma alanları şunlardır:

1- Devlet hastaneleri
2- Üniversite Hastaneleri
3- Eğitim ve Araştırma Hastaneleri
4- Özel Hastaneler

Elektronörofizyoloji mezunlarının hastanelerde görev aldığı birimler ise şunlardır:

1- Nöroloji
2- KBB
3- Psikiyatri
4- Çocuk
5- Göğüs hastalıkları
6- Elektroansefalografi
7- Uyarılma potansiyelleri ve uyku üniteleri

Elektronörofizyoloji Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Elektronörofizyoloji bölümünden başarı ile mezun olanlar önlisans diplomasını alır ve artık Elektronörofizyoloji teknikeri unvanı ile anılırlar. Elektronörofizyoloji teknikeri hastanalerin çeşitli birimlerinde görev almaktadır. Başlıca görevlerini şu şekilde sıralamak yanlış olmayacaktır.

1- Elektroensefalografi (EEG) çekimlerini yapar.
2- Basit sinir aleti çalışmaları (EMG çekimi) yapar.
3- Polisomnografi cihazları kullanır.
4- Beyin sapı uyarılma potansiyellerini analiz eder.
5- Görsel uyarılma potansiyellerini analiz eder.
6- Hastaları ile ilgili kayıtları tutar.

Elektronörofizyoloji Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Üniversite adaylarının bölüm tercihi yaparken en çok dikkat ettiği hususlardan biri de tercih ettiği bölümü icra eden meslek mensuplarının ne kadar maaş aldığıdır. Bir bölümün maşları ne kadar yüksekse, o bölümün tercih edilme oranı da o derece yüksek olur. Elektronörofizyoloji maaşları da bölümü tercih etmek için yeterli sayılır. Gerçi hastanelerde çalışan neredeyse tüm sağlık teknikerlerinin maaşı birbirine yakın olmaktadır.

Elektronörofizyoloji teknikeri maaşı devlet hastaneleri için 4300 lira dolaylarındadır. Özel hastanelerde ise maaşlar 3-4 bin arasında değişmektedir. Göreve ilk başladığınızda maaşınız yıllardır çalışan bir sağlık teknikerinin maaşından daha düşük olacaktır. Ama kıdeminiz arttıkça sizin de maaşınız artacaktır. Bunun yanında, sahip olduğunuz çocuk sayısında yardım alırsınız. Hatta evliyseniz ve eşiniz de herhangi bir yerde çalışmıyorsa, yani ev hanımıysa 250 lira kadar fazladan alırsınız.

Elektronörofizyoloji Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Elektronörofizyoloji mezunlarının DGS ile geçiş yapabileceği üç bölüm vardır. Hemşirelik ile Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümleri aslında aynı bölümler sayılmaktadır. Hangisinden mezu olursanız olun eşit haklara sahip olursunuz. DGS için en mantıklı bölüm ise Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüdür. Bu bölüm hem ataması kolay olan bir bölümdür hem de bölüm meslek elemanlarının maaşı bir hayli yüksektir. Elektronörofizyoloji dikey geçiş bölümleri şunlardır:

***Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
***Hemşirelik
***Sağlık Yönetimi
***Acil Durum ve Afet Yönetimi

2 Yıllık Elektronörofizyoloji Bölümü Dersleri Nelerdir?

Elektronörofizyoloji derslerinin zor olduğunu belirtmiştik. Muhtemelen bölümün adını söylemekte bile zorlanıyorsunuzdur şimdi. Çünkü bu kavramla yeni yeni tanıştınız. İşte sağlık bölümlerini okuyanlar, yeni kavramlarla sürekli karşılaşırlar ve bu kavramlar Latince olduğu için ezberlemekte zorlanırlar. Ama tekrar belirtelim, iyi bir çalışmayla geçilmeyecek ders yoktur. Elektronörofizyoloji dersleri şunlardır:

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1, Genel İngilizce 1, Fizyoloji, Anatomiye Giriş, Elektronörofizyoloji 1, Biyofizik, Tıbbi Terminoloji, Meslek Etiği, Türk Dili 1.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2, Genel İngilizce 2, Nöroloji 1, Elektronörofizyoloji 2, Kognitif Nörofizyoloji 1, Farmakoloji, Polisomnografi, Türk Dili 2.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Elektronörofizyoloji Uygulamaları 1, Nöroloji 2, Kognitif Nörofizyoloji 2, Seçmeli Dersler, Staj.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Elektronörofizyoloji Uygulamaları 2, EMG ve Uyarılmış Potansiyeller, Nörolojik Cihaz ve Ekipman Teknolojisi, İşlevsel Nörogörüntüleme Teknikleri.

Elektronörofizyoloji Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Elektronörofizyoloji bölümü her sene yüzlerce mezun vermektedir. Atama sayısı bu kadar yüksek olmadığı için birikmiş mezun sayısı biraz fazladır. Bu nedenle KPSS atamalarında ataban puanlar gitgide yükselmektedir. Her şeye rağmen hala ataması kolay olan bölümlerden biri sayılmakadır. Son yıllarda yapılan atamalara baktığımızda önümüze şöyle bir tablo çıkıyor:

82 taban puanıyla 2020 yılında 27 kişi; 84 taban puanla 2019 yılında 39 kişi çeşitli hastanelere atandı. Muhtemelen 2020 içinde başka atamalar da gerçekleşecektir.

 Elektronörofizyoloji Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Her bölümün belli başlı zorlukları, avantajları ve dezavantajları olabilir. Her bölüm ilgi alanlarınıza ve yeteneklerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle bölüm araştırması yaparken bunları da muhakkak göz önünde bulundurmalısınız. Elektronörofizyoloji okumak isteyenler şu özelliklere sahip olmalıdır.

1- Fizik ve biyoloji bilimlerine ilgi duymalı ve bu alanlarda başarılı olmalı.
2- İnsanlara yardım etmekten hoşlanmalı, yardımsever olmalı.
3- Diğer insanlarla işbirliği içinde olmayı bilmeli.
4- Dikkatli, sabırlı ve anlayışlı olmalı.
5- Ezber ve hafızada tutma kabiliyeti yüksek olmalı.

Hastanelerin çeşitli birimlerinde görev yapan mezunlar doktor, hemşire ve diğer personelle iç içe çalışmaktadır. Bu nedenle iş arkadaşları ile uyumlu bir meslek hayatı geçirmek için sürekli bir işbirliği içinde olunmalı. Ayrıca hastalara ve hasta yakınlarına sabır ve anlayışla yaklaşılmalıdır.

Elektronörofizyoloji Okuyanlar ve Elektronörofizyoloji Bölümü Yorumları

Aslıhan diyor ki:
‘’Şimdiden hepinize söyleyeyim, bu işi sertifikayla yapmak bile mümkün. Yani anlayacağınız, normal hemşireler kısa bir sürede eğitim görerek bu işin sertifikasını alıyor ve bizim yapacağımız işi yapabiliyor. Bu nedenle alımlar da olmuyor veya çok az oluyor. Bu bölümü tercih etmeyin bence. Yoksa boşta akalabilirsiniz.’’

Sercan diyor ki:
‘’Arkadaşlar bölümü sakın yazmayın. Ataması çok az. Özelde çalışmayı düşündüğünüzde de kabul etmiyorlar. Ya da kabul edecek olsalar da çok düşük maaş veriyorlar. Siz de benim gibi açıkta kalmayın.’’

Barış diyor ki:
‘’Bölümü tercih etmeyin diyenlere uymayın. Bölüm gayet güzel. Abim bu bölümden mezun oldu ve şimdi çalışıyor. Maaşı da gayet iyi. Hatta bölümü bana da tavsiye ediyor ve mutlaka oku diyor. 4 yıllık okuyan hemşireler bize bu bölüme özeniyorlar.’’

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Elektronörofizyoloji iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Elektronörofizyoloji Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Elektronörofizyoloji Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Elektronörofizyoloji nedir, ne iş yapar, bölüm imkanları nelerdir?Elektronörofizyoloji maaşları nasıl? Daha birçok sorunun cevabı burada.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgC3tKtnzbrAZKoNxR_REg2AApiXnEU1bEIWORPcWAtcfckdaBfP-QFki3KvX_ZPWk2euzByed6Uo1qMTPVrgpr7-fR9ZRTbbYJDZD_iFFB6P-TRzisE-0fI-bFtWpgvEWhx-l0kGqSqOK5/s320/elektron%25C3%25B6rofizyoloji-bolumu.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgC3tKtnzbrAZKoNxR_REg2AApiXnEU1bEIWORPcWAtcfckdaBfP-QFki3KvX_ZPWk2euzByed6Uo1qMTPVrgpr7-fR9ZRTbbYJDZD_iFFB6P-TRzisE-0fI-bFtWpgvEWhx-l0kGqSqOK5/s72-c/elektron%25C3%25B6rofizyoloji-bolumu.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/elektronorofizyoloji-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/elektronorofizyoloji-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content