Radyoterapi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Radyoterapi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizim...

Radyoterapi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Radyoterapi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Radyoterapi bölümü nedir, puan türü nedir, Radyoterapi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Radyoterapi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Radyoterapi Bölümü Nedir?

Radyoterapi bölümü; hastanın, hekim tarafından belirlenen vücut kısımlarının filmini çeken, hastalara ışın tedavisi uygulayan kişileri yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Radyoterapi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Radyoterapi bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Radyoterapi, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Radyoterapi bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Radyoterapi nedir
Radyoterapi

Radyoterapi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Radyoterapi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Radyoterapi mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

1- Devlet hastaneleri

2- Özel hastaneler

3- Üniversite hastaneleri

4- Sağlık Bakanlığına bağlı tedavi kurumları

5- Özel klinikler

6- Poliklinikler

7- Eğitim ve Araştırma Hastaneleri

 

Sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler Sağlık Bakanlığının yataklı ve yataksız tedavi kurumları ile koruyucu sağlık hizmetleri veren kuruluşlarında, SSK, üniversite ve çeşitli kuruluşlara bağlı hastanelerde, özel klinik ve polikliniklerde görev alabilmektedirler.

 

Radyoterapi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Radyoterapi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Radyoterapi mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Hastanın, doktoru tarafından belirlenen vücut kısımlarının filmini çeker.

2- Kanser hastalığının teşhisi aşamasında hastanın bilgisayarlı tomografisini çeker.

3- Işın tedavisi görecek hastaların aygıtlarını hazırlar.

4- Tedaviyi uygular, tedavi süresince hastanın durumunu kontrol eder.

5- Kullandığı cihazların bakımını ve basit onarımlarını yapar.

 

Radyoterapi Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Radyoterapi çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Radyoterapi okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Radyoterapi teknikeri hastane, dispanser ve diğer sağlık kuruluşlarında karanlık odalarda çalışır. Görev sırasında çok çeşitli cihaz ve makine kullandığından dolayı birinci derecede makinelerle ilgili görünür, ancak bu meslekte insan ilişkileri çok önemlidir. Özellikle X ışınları uygulanırken hastaya karşı sabırlı davranmak gerekir. Sürekli X ışınları altında çalışmak bazı meslek hastalıklarına yol açabileceğinden bu meslek elemanlarının dikkatli olmaları gerekir.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Ultrasyon, nükleer görüntüleme, bilgisayarlı tomografi, radyodiyognostik, röntgen vb. Cihazlar.

2- Çeşitli filmler, film kasetleri, enjektör ve çeşitli ilaçlar.

3- Kurşun gözlük ve paravana.

4- Film banyo tankları, kurutma dolapları.

5- Röntgen kartları vb.

 

Radyoterapi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Radyoterapi maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Radyoterapi maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Radyoterapi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Radyoterapi bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Radyoterapi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

-Acil Yardım ve Afet Yönetimi

-Hemşirelik

-Sağlık Yönetimi

 

2 Yıllık Radyoterapi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1, Genel İngilizce 1, Fizik, Radyoterapi Cihazları, Temel Onkoloji, Tıbbi Biyoloji, Anatomiye Giriş, Tıbbi Terminoloji, Meslek Etiği, Türk Dili 1.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2, Genel İngilizce 2, Radyasyon Fiziği, Radyasyon Güvenliği ve Radyasyondan Korunma, Klinik Onkoloji, Radyoterapi, Radyolojik Anatomi, Fizyoloji, Türk Dili 2.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Radyoterapi Kliniği Uygulama Eğitimi 1, Radyobiyoloji ve Nükleer Tıp, Temel Patoloji, Staj, Sağlıkta İletişim, Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon, İlkyardım, Stres Yönetimi.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Genel İngilizce 3, Radyoterapi Kliniği Uygulama Eğitimi 2, Onkoloji Hastalarına Yaklaşım, Kariyer ve Yaşam, Sanat Tarihi, Temel Mesleki Beceriler, Bilgi ve İletişim Sistemleri Okuryazarlığı.

 

Radyoterapi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Radyoterapi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Radyoterapi bölümüne son beş yılda toplamda 222 kontenjan verilmiş ve mezunlar 80 ve üzeri puanlarla atanmıştır.

 

Radyoterapi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Radyoterapi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Dikkatli, ayrıntıları görebilmeli.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Ellerini ve gözlerini eşgüdümle kullanabilmeli.

5- Fizik ve biyolojiye ilgili ve konularda başarılı olmalı.

6- Güler yüzlü, sabırlı ve sorumluluk duygusu gelişmiş olmalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Sözlü ve yazılı yönergeleri anlayabilen ve uygulayabilmeli.

 

Radyoterapi Okuyanlar ve Radyoterapi Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Radyoterapi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Radyoterapi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Radyoterapi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Radyoterapi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilGCz_McwGr4iSUEjD08N2ppWTl5hBJZR86cWerZkq2b1H7dX6d4NOh2vPtQGdgYAWeb6wQOFanRTFY3H90OSHHxb_YBKLLy0Fn8w6dtzmdRVUm092rkGA0bkXj-Edv5tfxGSArcDFX1dB/s16000/radyoterapi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilGCz_McwGr4iSUEjD08N2ppWTl5hBJZR86cWerZkq2b1H7dX6d4NOh2vPtQGdgYAWeb6wQOFanRTFY3H90OSHHxb_YBKLLy0Fn8w6dtzmdRVUm092rkGA0bkXj-Edv5tfxGSArcDFX1dB/s72-c/radyoterapi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/radyoterapi-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/radyoterapi-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content