Ataması Kolay En İyi Sayısal Bölümleri

Sizler için en iyi sayısal bölümleri 2020 listesini hazırladık. Yoğun araştırmalar neticesinde ataması kolay olan 4 yıllık bölümler ve kısa tanıtımlarını bu sayfada göreceksiniz.


Öğrencilik hayatı boyunca ders çalışmak iyi bir üniversite veya iyi bir bölüm okumaya yardımcı olabilir; ancak sadece çalışmak asla yeterli değildir. Kendinizi bildiniz bileli ders çalışıyorsunuz, başarı belgeleri alıyor, derecelere giriyorsunuz. İşte geldiniz en kritik noktaya... TYT, AYT veya DİL sınavından ne kadar iyi puan almış olursanız olun, mantıklı bir bölüm tercihi yapamazsanız, çalışmalarınızın belki de pek önemi kalmayacak. Bu nedenle üniversite bölümü tercih etme sürecinde her şeyi bir kenara bırakın ve tercih etmek istediğiniz bölümleri en ince ayrıntısına kadar araştırın.
ataması kolay olan bölümler hangileridir
En İyi Sayısal Bölümler

Şunu söylemeliyiz ki Türkiye’de ataması iyi olan 4 yıllık bölümlerin ezici çoğunluğu sayısal bölümlerdir. Ülkemizde en fazla rağbet gören, en kolay atanan bölümlerin sayısal bölümler olması elbette ki siz sayısal mezunları için büyük bir şans. Değerli elizan.net takipçileri, en iyi sayısal bölümleri 2020 listesini hazırlarken birçok etmeni göz önünde bulundurduk. Bölümlerin tercih edilme oranlarına, KPSS ile veya KPSS olmadan atanma ve iş imkanlarına, meslek mensuplarının maaşlarına ve daha birçok unsuru dikkate aldık. Bu nedenle yazımızı bir anlamda en iyi sayısal meslekleri, maaşı yüksek meslekler veya ataması olan sayısal bölümler başlıkları altında da düşünebilirsiniz?

Türkiye’de Sayısal Çıkışlı Olmak Büyük Bir Nimet!
Sizler de takdir edersiniz ki sayısal derslerde özellikle de matematikte iyi olmak herkese nasip olmuyor. Bazı insanlar sayısal yeteneğe doğuştan sahip olurken, bazıları şartları ne kadar zorlasa da bu yeteneğe sahip olamıyor. Halbuki yukarıda da belirttiğimiz gibi en iyi 4 yıllık bölümlerin çoğu sayısal bölümlerden oluşuyor.

Bildiğiniz gibi, istisna bölümler dışında kalan bölümlerden mezun olanlar, devlet kurumlarına KPSS ile atanabiliyor. KPSS’de yüksek puan almakta en belirleyici test ise matematik testi oluyor; zira sözel dersleri herkes bir şekilde çalışıp ezberleyerek yapabiliyor; ama matematik ile arası iyi olmayan sözelciler burada tıkanıp kalıyor. İşte, matematiği iyi olanlar, diğerlerine fark atarak rahat bir şekilde atanabiliyor.

En İyi Sayısal Bölümlerin Listesi


Sevgili ziyaretçiler, listeye geçmeden önce bazı önemli uyarılarda bulunmak istiyoruz. En iyi sayısal bölümleri sıralarken iş imkanı, atama kolaylığı, bölüme duyulan ilgi ve mesleği icra edenlerin maaşlarını dikkate aldık. Ancak kesin bir sıralama söz konusu değildir. Örneğin Beslenme ve Diyetetik bölümü, Bilgisayar Mühendisliğinden daha iyidir diye kesin bir sonuç çıkaramayız. Her şey kolay atama veya maaş değildir. Bize göre asıl önemli olan, ilgi duyduğunuz veya kendinizi yetenekli gördüğünüz bölümü tercih etmenizdir. Buyurun listemize:


1- Tıp Fakültesi


Eminiz ki Tıp fakültesini ilk sırada görmek sizi şaşırtmamıştır. Şimdilerde durumlar biraz değişti ama bundan yıllar önce her çocuğun hayalindeki meslek doktorluktu. Elbette tıp ya da diğer adıyla doktorluk, prestijini hala devam ettiren ender bölümlerden bir tanesi. Tıp mezunları hem zorlanmadan devlette veya özelde iş bulabiliyor hem de yüksek meblağlarda kazançlar elde edebiliyor. Bu nedenle maaşı yüksek meslekler arasında da doktorluk ilk sıralarda gelmektedir.

Bildiğiniz gibi lisans bölümlerini tercih edebilmek için TYT’den en az 180 baraj puanını almak gerekiyor. Ancak bazı özel bölümler var ki TYT’den 180 alsanız dahi o bölümü tercih edemiyorsunuz. Bu bölümler için ayrıca başarı sıralaması barajı var. İşte, Tıp Fakültesi de başarı sıralaması barajı bulunan sınırlı sayıda bölümlerden bir tanesi. Şöyle ki: Herhangi bir üniversitenin Tıp Fakültesi bölümünü tercih edebilmeniz için ilk 50.000 kişinin arasında olmanız gerekiyor.

Ayrıntılı bilgi almak için Tıp Bölümü >>>

2- Pilotaj


Daha önce gözümüzden kaçtığı için Pilotaj bölümünü sıralamaya dahil etmemiştik. Bir takipçimizin uyarısı üzerine durumu fark edip ikinci sıraya aldık. Ancak tekrar hatırlatalım ki bu sıralama bir kesinlik arz etmez. Bizim gözümüzde ikinci sırada olan, başkasının gözünde ilk sırada veya beşinci sırada olabilir.

Bildiğiniz gibi en yüksek puanlarla öğrenci alımı yapılan bölümlerden biri de Pilotaj'dır. Pilotaj bölümünü bu kadar değerli kılan da elbette ki her yerde konuşulan pilot maaşlarıdır. Günümüzde pilot maaşları 30.000 lirayı bulmaktadır. Ancak bölüme girebilmek için bazı ön şartları yerine getirmek gerekiyor. Bölüm için yaş sınırı, boy sınırı, kilo sınırı vs. bulunuyor. Bölümü tercih edecekler 1. dereceden sağlık sertifikası alması gerekiyor.

Ayrıntılı bilgi almak için Pilotaj Bölümü >>>

3- Diş Hekimliği


Diş hekimliği kimi zaman tıptan bile daha fazla rağbet görebiliyor. Özellikle özel sektörde faaliyet gösteren ve az çok isim yapan diş hekimleri, aklınıza gelmeyecek kadar yüksek maaşlar veya kazançlar elde edebiliyor. Diş Hekimliği, mesleğinin icrası bakımından da tıptan daha rahat bir bölüm, bölüme rağbet olmasının nedenlerinden birisi de bu zaten.

Evet, başarı sıralaması barajı diş hekimliğinde de mevcut. Puanınıza bakılmaksızın, ilk 80.000 kişi arasında olup olmadığınıza bakılacak. Yani yüksek bir puan aldığınızda çok sevinmeyin. Burada daha mühim olanı ilk 80 bin kişi arasında olmak. Peki başarı sıralamanız 80 binlerde ise diş hekimliğini kazanmanız garanti mi? Değil elbette. Şu an sadece tercih edebildiniz. Bölüme yerleştirmeniz ise toplam kontenjan göre yapılacak. Yani kim daha başarılı ise onlar yerleşecek, diğerleri ise ya boşta kalacak ya da şansını/tercihini başka bölümlerden yana kullanacak.

Ayrıntılı bilgi almak için Diş Hekimliği Bölümü >>>

4- Mimarlık


En karizmatik mesleklerden veya bölümlerden biri olduğunu itiraf etmemiz gerekir. Elbette karizma karın doyurmak için yeterli değil; ama merak etmeyin, mimar olduğunuzda o karizma aynı zamanda karnınızı da doyuracak. Mimarların genelde özel bir ofisi oluyor. Örneğin ev mi yapacaksınız, devlet size diyor ki ‘’Git, önce bir mimara projeni çizdir, öyle gel.’’ Siz de gidiyorsunuz kendisine ve belki de çok kısa sürede çizeceği bir proje için sizden hatırı sayılır bir meblağ alıyor.

İnşaat sektörü ülkemizde hızla gelişiyor. Bu da mimarlık, inşaat mühendisliği gibi bölümlerin geleceğinin de parlak olduğunu gösteriyor. Bu nedenle geleceği parlak sayısal bölümler listesinde de mimarlık bölümünün rahatlıkla yer alacağını gösteriyor.

Ayrıntılı bilgi almak için Mimarlık Bölümü >>>

5- Beslenme ve Diyetetik


Obezite, dünya genelinde büyük bir sorun haline geldi. Bu sorunu ortadan kaldırmanın veya önlemenin en iyi yolu ise beslenme ve diyetetik mezunlarına, yani diyetisyenlere başvurmak. Tabii ki diyetisyenlerin tek ilgi alanı kilo verdirmek değil. Onlar, kilo almak isteyenlere, sağlıklı beslenmek isteyenlere de hizmet veriyor.

Beslenme ve Diyetetik mezunları kamu hastanelerinde veya özel hastanelerde çalışabiliyor. Ayrıca özelden de çalışıyorlar ki belki de en kazançlı seçim bu. Eskiden insanlar biraz daha bilinçsizdi. Sağlıklı ve dengeli beslenmeden bihaberlerdi. Bu yüzden kiloları ile yaşayıp duruyorlardı. Şimdi, böyle bir sorunu olanlar diyetisyenler yoluyla sağlıklı bir şekilde forma girebiliyorlar. Hatta birçok diyetisyen, online olarak bile hizmet veriyor. Diyelim ki siz Ağrı’dasınız ve İstanbul’daki iyi bir diyetisyenin adını duydunuz. Arıyorsunuz kendisini, sizden bazı tehlil sonuçları istiyor ve bu doğrultuda size önerilerde bulunup sizin için diyet listeleri hazırlıyor. Kendisine ödemeyi de haftalık veya aylık olarak yapıyorsunuz. Dememiz o ki diyetisyen olursanız, evinizden bile hizmet verebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi almak için Beslenme ve Diyetetik Bölümü >>>

6- Bilgisayar Mühendisliği


Evet, başarı sıralaması barajı bulunan sayısal bölümlerden bir tanesi de Bilgisayar mühendisliği. Zaten 2020 en iyi sayısal bölümler listemizde yer alan diğer mühendislik bölümlerinde de görebileceğiniz gibi, mühendislik programlarının neredeyse tamamında başarı sıralaması barajı bulunuyor. Diğer mühendislik bölümlerinde olduğu gibi bilgisayar mühendisliği bölümü için SAY puanında ilk 300 bin kişi arasında olmanız gerekiyor.

Doğrusu, bilgisayar mühendisliği KPSS atama konusunda çok da şanslı bir bölüm değil. Yani bölümü bitirdim, hoş işe başladım gibi bir anlayışınız olmasın. Rakip sayınız yüksek ve KPSS’de bunları elemeniz gerekir. Bu durum tabii ki ille de devlete atanmak isteyenler için geçerli. Halbuli bilgisayardan ciddi manada anlayan, kendini geliştirmiş bir mühendis, kamu kurumuna ihtiyaç bile duymaz. Devir bilgisayar devri iken yapabileceğiniz o kadar çok şey var ki...

Ayrıntılı bilgi almak için Bilgisayar Mühendisliği Bölümü >>>

7- Yazılım Mühendisliği


Az önce ‘’devir bilgisayar devri’’ mi dedik? Dedik, dedik. Ama işte bir de yazılım var. Günümüzde çocukların veya gençlerin saatlerini harcadığı o oyunlar, programlar, uygulamalar hep yazılımcılar tarafından yapılıyor. İşte, kendinizi asıl geliştirmeniz gereken bölüm sanırız yazılım mühendisliği. Bir oyun veya program yazılımı hazırlayarak para basan (mecaz anlamda) yazılımcıları duymuşsunuzdur.

Günümüzün en çok kullanılan mobil işletim sistemleri Android, IOS uygulamarını biliyorsunuz. Adamlar sıradan bir uygulama yapmış bilmem günde kaç tanesini kaç paraya satıyor. Neden? Çünkü işi biliyor, kendisini geliştirmiş, yenilikleri sürekli takip ediyor. Ayrıntıları ileride yeni bir yazı ile sizlere sunacağız. Yazılım Mühendisliği başarı sıralaması barajı da 300 bin.

Ayrıntılı bilgi almak için Yazılım Mühendisliği Bölümü >>>

8- Eczacılık


Hala eski popülaritesini korumakta olan bölümlerden biri de Eczacılık bölümüdür. YÖK Atlas verilerine göre en çok ilgi duyulan veya tercih edilen bölümlerin başında geliyor zaten. Eczacılık bölümünün başarı sıralaması barajı ilk 100 bin. Bölümü tercih edebilmeniz için bu sıralamay girmek zorundasınız.

Eczacılık, daha çok serbest yapılan bi meslek ve kişinin kazancı da bazı değişkenlere göre değişebiliyor. Örneğin iyi bir hastaneye yakın bir konumdaki bir eczanenin kazancı, mahalle arasına açılmış bir eczaneden daha fazla olacaktır.

Ayrıntılı bilgi almak için Eczacılık Bölümü >>>

9- Fiyoterapi ve Rehabilitasyon


FTR olarak bilinen bölümdür. İş imkanları yüksek olan bölümlerin başında gelmektedir. Mezunları Fizik Tedavi Uzmanı (Fizyoterapi Uzmanı) unvanını almaktadır. Bir önlisans bölümü olan Fizyoterapi ile karıştırılmamalıdır. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünün amacı sakat olarak doğan veya sonradan herhangi bir sebeple sakatlanan hastalara uygun tedavi programları uygulayarak onları iyileştirecek uzmanlar yetiştirmektir. Gerek kamuda gerekse de özelde iş olanakları ve maşları yüksektir. Şayet iyi bir puanınız varsa tavsiye edebileceğimiz bir bölümdür.

Ayrıntılı bilgi almak için Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü >>>

10- Makine Mühendisliği


Makine mühendisliği bölümü, kamuya atanma konusunda şanssız bir bölüm olsa da özel sektörde iş imkanı bulunan bir bölümdür. Bir mühendislik programı olduğu için bölümü tercih edecek olan kişinin ilk 300 bin kişinin arasında olma zorunluluğu vardır. 2019 yılında makine mühendisi, çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır. KPSS atama puanları ise 90 puanın üzerinde olmuştur. Makine mühendisliği okuyup devlete atanma gibi bir düşünceniz varsa KPSS’ye iyi bir şekilde hazırlanmayı göze almalısınız.

Ayrıntılı bilgi almak için Makine Mühendisliği Bölümü >>>

11- Veteriner Fakültesi


Veteriner maaşları eskiden beri yüksek olmuştur. Ülkemizde hayvancılık ciddi bir boyutta yapılmaktadır. Bu durum da elbette ki veteriner hekim ihtiyacını doğurmuştur. İş bulma imkanı ve maşları düşünüldüğünde tercih edilebilecek bir bölüm olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ilgi alanınızın hayvanlar olacağını bilmeniz gerekir. İçinizde hayvan sevgisi yoksa bölümü tercih etmemek sizin için daha iyi olacaktır.

Ayrıntılı bilgi almak için Veteriner Bölümü >>>

12- Elektrik-Elektronik Mühendisliği


Açıkça konuşmak gerekirse elektrik-elektronik mühendisliği eski imkanlarını korumuş değil. Halen kamu kurumlarına atamaları yapılıyor; ancak 80 ve üzeri puan almak gerekiyor. Elektrik-Elektronik mühendisleri neredeyse her türlü kamu kurumuna atanabiliyor. Başarı sıralaması barajı 300 bindir.

Ayrıntılı bilgi almak için Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü >>>

13- Endüstri Mühendisliği


İsmi çok karizmatik gelse de üstte sıraladığımız bölümler kadar iş imkanına sahip değil. Kamuya atamaları olsa da bu sınırlı sayıda olmaktadır. Devlete atanmak için KPSS’den 90 ve üzeri puanlar almalısınız. Gelişmiş ülkelerde el üstünde tutulan bir bölüm olsa da ülkemizde durumlar böyle değil. Çünkü biz henüz gelişmiş bir sanayi ülkesi değiliz. Her şeye rağmen öğrencilerin en çok ilgi duyduğu, araştırdığı ve tercih ettiği bölümler arasında geliyor. Başarı sıralaması barajı diğer mühendislik bölümleri ile aynı.

Ayrıntılı bilgi almak için Endüstri Mühendisliği Bölümü >>>

14- İlköğretim Matematik Öğretmenliği


Evet, işte ilk öğretmenlik bölümümüze geldik. Her şeyden önce şu maaş konusuna bir değinelim: Şimdiden söyleyelim, herhangi bir devlet okulunda matematik öğretmeni olarak çalışırsanız, maaşınız yukarıdaki listede saydığımız bölümlere nazaran çok düşük olacaktır.

Öğretmenliğe yeni başlayan birinin maaşı 4000 lira civarındadır. Bu kişinin ek derslere de girdiğini ve 1000 lira da oradan aldığını farz edersek toplam maaşı 5000 lira olur. Bu yüzden öğretmenlik, sadece maaşı için değil, sevildiği için tercih edilmesi gereken bir bölümdür.

Tüm bunların yanında, diğer öğretmenlik branşlarına göre daha fazla kazanç elde etmeleri mümkündür. Devlet okullarında çalışanlar için özel ders verme yetkileri sınırlıdır. Ancak kural dışı oynarsanız veya özelde çalışırsanız istediğiniz kadar özel ders verebilirsiniz. Matematik, zor bir ders olduğu için özel ders açısından en çok aranan branştır.

İlköğretim matematik öğretmenliği bitirenler ortaokullarda çalışırlar. Liselere atanma yetkileri yoktur. Öğretmenlik bölümlerini tercih etmek için de belli bir başarı sıralamasına girmeniz gerekiyor. İlk 300 bin kişinin arasında olan her aday ilköğretim matematik öğretmenliğini tercih edebilir.

Ayrıntılı bilgi almak için İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü >>>

15- Hemşirelik


Ataması en kolay olan sayısal bölümlerden bir tanesi de şüphesiz ki hemşireliktir. Ayrıca orta seviyelerde taban puanlarla tercih edilebildiği için de bölüme ilgi yüksektir. Hemşirelik, maaşından çok işe atanma bakımından tercih edilecek bir bölümdür. Belki de bu saydığımız tüm bölüm veya meslekler arasında işleri en zor olanlardan biri de hemşirelerdir.

Hemşirelik tercih etmek isteyen biri, hastanelerde çalıştığı takdirde, gece nöbetlerine kalacağını bilmelidir. Şu an belki bekar ve çocuksuz olduğunuz için çok da anlayamayacaksınız ama evdeki bebeğinizi veya küçük çocuğunuzu bırakıp gece nöbetine gitmek zorunda kalacaksınız ve geldiğinizde de ya uyuyamayacak veya o oralarda ağlarken veya gezinirken uyuduğunuzda vicdan azabı çekeceksiniz. Bölümü kötülemek için söylemiyoruz bunları değerli adaylar. Ama bazı hesapları şimdiden yaparsanız, gelecekte bazı problemleri yaşamazsınız.

Ayrıntılı bilgi almak için Hemşirelik Bölümü >>>

16- Ebelik


Atama konusunda şanslı bölümlerden biri olduğu için bu listeyi ebelik bölümü de hak etti. Sağlık Bakanlığının yaptığı her atamada ebelik için de yüzlerce kontenjan açılmakta ve mezunlar çeşitli sağlık kuruluşlarına düşük puanlarla atanmaktadır. Mezun olduktan sonra hemen işe başlamak isteyenlerin düşünebileceği bir bölüm. Tabii kimler için uygun bir bölüm olduğunu da söylememize gerek yok sanırım.

Ayrıntılı bilgi almak için Ebelik Bölümü >>>


SON SÖZLER

Değerli ziyaretçilerimiz, elimizden geldiğince en iyi sayısal bölümleri sizler için seçmeye ve tanıtmaya çalıştık. Ama şunu da söyleyelim ki bu sıralamanın yapılmasında muhakkak ki bizim kendi düşüncemiz de bulunmaktadır. Bu nedenle yanılma payımız yok diyemeyiz. Sizin yapmanız gereken şey, düşündüğünüz bölümleri farklı kaynaklardan araştırmak, KPSS puanlarına bakmak ve gerekirse ilgili bölümün mesleğini icra eden meslek mensupları ile iletişim kurmaktır.

Sevdiğiniz Bölüme Odaklanın!
Bir bölümü sadece iş bulma imkanı yüksek, maaşı fazla diye tercih etmeyin sakın. İşini sevmeyen kişi hayatı boyunca mutsuz olmaya mahkumdur. Düşünün ki maaşı yüksek bir meslek icra ediyorsunuz ama o işten nefret ediyorsunuz. Her sabah işinize mutsuz ve gergin olarak gidiyorsunuz. Düşünsenize, böyle bir hayat çekilir mi?

Bu nedenle ilgi duyduğunuz, o meslekte başarılı olabileceğinizi düşündüğünüz bölümlere odaklanın. İşiniz size iş gibi değil, hobi gibi gelsin.

Evet, yazımız burada son buluyor. Biz, kalemimiz döndüğünce bölümleri anlatmaya çalıştık. En iyi sayısal bölümleri 2020 listemize katkıda bulunmak için lütfen sizler de bilddiklerinizi paylaşın. Yahut bilmediğiniz, merak ettiğiniz hususları yorum bölümünden sorun. En kısa zamanda sorularınızı yanıtlamaya çalışacağız. Hak eden herkesin ataması kolay olan sayısal bölümlerden birine yerleşmesini ve maaşının da yüksek olmasını dileriz. Hepinize başarılar...

YORUMLAR

BLOGGER: 6
  1. 1. Sırada pilotaj olması gerekmez mi ya da 2. Sıra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Kesinlikle haklısınız, ilk iki sırada olması gerekir mi emin değilim ama evet, ilk sıralarda muhakkak yazmamız gerekirdi. Gözümüzden kaçmış. En yakın zamanda içeriği güncelleyeceğiz.

      Sil
  2. Ağız ve diş sağlığı düşünüyorum atama puanı ve iş olanağı nasıl 🤗

    YanıtlaSil
  3. liste saçma sapan hazırlanmış mimarlık 2 senede 44 kişi atanmış. neden bahsediyorsun allah aşkına. gençlere yanlış bilgiler veriyorsun. sil at bunu... kim bilir ilkokul mezunusundur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen yazdığınız şeylerin farkına vararak yazın siz de ...kim bilir önyargılı aptal bir zihniyete sahip birisinizdir!!

      Sil
  4. Hosteslik de ekleyebilirsiniz

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Ataması Kolay En İyi Sayısal Bölümleri
Ataması Kolay En İyi Sayısal Bölümleri
Sizler için en iyi sayısal bölümleri 2020 listesini hazırladık. Yoğun araştırmalar neticesinde ataması kolay olan 4 yıllık bölümler ve kısa tanıtımlarını bu sayfada göreceksiniz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIRTuO4P1J2Sf7oe_znw9Nlknj6vnFm04jfZrWnfGaNUfY9wbGV2SP9wkY3qAq6waoJMaGjZUPafaJ9v-vBJ6t31IyD3S_kPIe-oUAGr54DhLpdXrSdfRfz8BP73Cp1KcpQmEkeRenKYbf/s1600/en-iyi-sayisal-bolumleri.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIRTuO4P1J2Sf7oe_znw9Nlknj6vnFm04jfZrWnfGaNUfY9wbGV2SP9wkY3qAq6waoJMaGjZUPafaJ9v-vBJ6t31IyD3S_kPIe-oUAGr54DhLpdXrSdfRfz8BP73Cp1KcpQmEkeRenKYbf/s72-c/en-iyi-sayisal-bolumleri.png
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/atamas-kolay-en-iyi-saysal-bolumleri.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/atamas-kolay-en-iyi-saysal-bolumleri.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content