En İyi Yabancı Dil Bölümleri

DİL puan türünde tercih edilebilecek, iş imkanı yüksek en iyi 4 yıllık bölümleri sizler için derledik. Bu bölümleri tanıtan kısa açıklamalarda bulunduk. Aradığınızı burada bulacağınızı ümit ediyoruz.


Bütün puan türlerine göre en iyi üniversite bölümlerinin derlemesini yaptık. Bu yazımızda da en iyi yabancı dil bölümlerini ele aldık. Doğrusu DİL puanı ile tercih yapmak isteyenler için çok fazla seçenek. Tercih edilebilecek en iyi DİL bölümleri ise öğretmenlik bölümlerinden oluşuyor. Bu listeyi hazırlarken, ilgili öğretmenlik bölümünden mezun olanların atamalarına ve KPSS taban puanlarına yaptık. Sıralamanın yapılmasında elbette ki bölüme duyulan ilginin de büyük etkisi var. Listemize geçmeden önce bazı konulara değinmekte yarar görüyoruz.
 
en iyi dil bölümleri 2020
En İyi DİL Bölümleri
YDT (Yabancı Dil Testi) Nedir?
Bildiğiniz gibi YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) üç farklı oturum halinde gerçekleştirilmektedir. Birinci oturum her adayın girmek zorunda olduğu TYT oturumudur. Açılımı Temel Yeterlilik Testi olan TYT oturumundan elde edilen puan türü ile önlisans programları tercih edilmektedir. Bu sınav aynı zamanda bir baraj sınavıdır. 4 yıllık bölümleri tercih edebilmek için TYT’den en az 180 puan almanız gerekmektedir.

YKS’nin ikinci oturumu AYT’dir. Açılımı Alan Yeterlilik Testi olan bu sınavla lisans bölümleri yani 4 yıllık (4+ olabilir) bölümler tercih edilmektedir. YKS’nin son oturumu ise YDT’dir. YDT oturumundan elde edilen puan ile DİL puan türüne ait 4 yıllık bölümler tercih edilmektedir.

YDT-Yabancı Dil Testinde Hangi Dillere Ait Testler Var?

Yabancı Dil Testi oturumunda 5 farklı dilin testleri bulunuyor. İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça ve Rusça dillerine ait testler bulunuyor. Her testte 80 soru var. Adaylar istedikleri herhngi bir yabancı dil testini çözebiliyor.

En İyi Yabancı Dil Bölümleri 2020


1- İngilizce Öğretmenliği

İngilizce Öğretmenliği mezunları en düşük KPSS puanı ile atanan mezunlar değiller. Arapça öğretmenliği mezunları günümüzde daha düşük puanlarla atanabiliyor. İngilizce öğretmenliği bölümünü ilk sıraya yazmamızın sebebi, adayların bu bölüme çok daha fazla ilgi göstermesi. Kısacası, İngilizce öğretmeni olmak isteyenlerin sayısı, Arapça öğretmeni olmak isteyenlerin sayısından çok daha fazla.

İngilizce öğretmenleri her türlü devlet okulunda öğretmen olabiliyor. İlkokulda işlenen İngilizce derslerine bile İngilizce öğretmenleri giriyor. Bu nedenle İngilizce öğretmenlerine duyulan ihtiyaç fazla. Durum böyle olunca da mezunlar düşük puanlarla öğretmen olarak atanabiliyor.

2- Arapça öğretmenliği

Arapça öğretmenliği, DİL puan türü ile tercih edilen bölümler arasında en şanslı bölümlerin başında geliyor. Neredeyse sınava girmek bile atanmak için yeterli olabiliyor. 2020’de yapılan öğretmenlik atamalarında 66 gibi düşük bir taban puanı ile mezunlar atanabildi.

Bildiğiniz gibi ülkemizdeki İmam Hatip okullarının sayısı hızla artıyor. Artan bu okullarda görev alacak Arapça öğretmenlerine ihtiyaç duyulduğu için de bol bol alım yapılıyor. Öyle görünüyor ki önümüzdeki yıllarda da bu alımlar yapılmaya devam edecek. Bu nedenle Arapça öğretmenliği, geleceği parlak bir öğretmenlik branşı olarak da görünüyor.

3- Almanca Öğretmenliği

Almanca testini çözecek adaylar için en iyi bölüm ise Almanca öğretmenliği bölümü. Öğretmenlik atamalarında Almanca mezunlarına da hatırı sayılı kontenjanlar veriliyor ve mezunlar, düşük sayılan puanlarla atanabiliyor. Bu nedenle DİL puanı ile tercih edilen bölümler arasında ilk beşe girmeyi kesinlikle hak ediyor.

4- İngiliz Dili ve Edebiyatı

Günümüze kadar İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunları da formasyon ile İngilizce öğretmeni olarak atanabiliyordu. Ancak formasyonun tamamen kalkacağı, artık dikkate alınmayacağı ile ilgili Milli Eğitim Bakan Ziya Selçuk’un ifadeleri bulunuyor. Bu nedenle bu bölümü tercih etmeden konuyu yeniden araştırmanızı muhakkak tavsiye ederiz.

5- Mütercim-Tercümanlık

Mütercim-Tercümanlık mezunları da lisans KPSS ile çeşitli devlet kurumlarına atanabiliyor. Ayrıca dil konusunda kendini geliştiren mezunların özel sektörde de iş imkanları bulunmaktadır. Bu nedenle tercih edilebilecek en iyi dil bölümleri arasında saymakta yarar olacağını düşündük.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
  1. Aramızda dil bölümünde okuyup ing öğretmeni olmak isteyen var mi

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: En İyi Yabancı Dil Bölümleri
En İyi Yabancı Dil Bölümleri
DİL puan türünde tercih edilebilecek, iş imkanı yüksek en iyi 4 yıllık bölümleri sizler için derledik. Bu bölümleri tanıtan kısa açıklamalarda bulunduk. Aradığınızı burada bulacağınızı ümit ediyoruz.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh72NRTS_ZlUccHNVVhUBQOhom_YfYMJaD4J6KsIiOIrFnq4x811noOF6Vn2eYQ273STHWWpFpH4ZrZDSk1NhXw8uiZgwl6eciXuibx4Qcql88SGi36Cpbyfb9U-orirpdRl46lovjtks_I/s320/en-iyi-yabanci-dil-bolumleri.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh72NRTS_ZlUccHNVVhUBQOhom_YfYMJaD4J6KsIiOIrFnq4x811noOF6Vn2eYQ273STHWWpFpH4ZrZDSk1NhXw8uiZgwl6eciXuibx4Qcql88SGi36Cpbyfb9U-orirpdRl46lovjtks_I/s72-c/en-iyi-yabanci-dil-bolumleri.png
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/dil-puan-turunde-en-iyi-bolumler.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/dil-puan-turunde-en-iyi-bolumler.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content