İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıtt...

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü var. Aşağıda sırasıyla İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü nedir, puan türü nedir, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Nedir?

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü; insanların içinde çeşitli eylemlerini sürdürebilecekleri sağlıklı, konforlu, estetik, çevreye duyarlı, sürdürülebilir, dayanıklı ve özgün iç mekânların ve yakın çevrelerinin tasarlanmasına yönelik, eğitim, araştırma ve uygulama çalışmalarının birlikte yürütüldüğü bir lisans bölümdür.

 

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı baraj puanı da 180 puandır.

 

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nedir
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Ev Dekorasyon Şirketleri

2- İç Dekorasyon Markaları

3- İnşaat Firmaları

4- Mimari Danışmanlık Firmaları

5- Yapı Dekorasyon Şirketleri

 

Bölümümüzden mezun olanlar, iç mimarlık, tasarım ve mimarlık ofislerinde, kamu sektöründe başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere birçok bakanlık ve kurumda, il ve ilçe belediyelerinde, inşaat ve yapı endüstrisi alanlarındaki ofis, atölye ve işletmelerde çalışabilirler. Kendi tasarım ofisleri ve uygulama atölyelerini kurarak mesleklerini icra etme yetkinliğine sahip olurlar. Akademik çalışmaları tercih edenler, Türkiye’de veya yurt dışında yüksek lisans ve doktora programlarına devam edebilir ve akademisyen olabilirler.

 

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı mezunlarının görevi aşağıda sıraladığımız alanların tasarımını yapmaktır:

 

1- Alışveriş merkezleri

2- Bankalar

3- Fuar tasarımı

4- Hastaneler

5- Havaalanları

6- Kafe ve restoranlar

7- Konutlar

8- Kütüphaneler

9- Ofisler

10- Oteller

11- Sahne tasarımı

12- Sinema ve tiyatrolar

13- Yat ve karavan tasarımı

 

Genel Görevleri ise şunlardır:

1- Dekorasyon malzemelerinin ve mobilyaların satın alınmasında müşteriye yardımcı olur.

2- Kullanılacak malzemenin ve satın alınacak eşyanın kalitesine göre fiyatını ve işçilik ücretini hesaplar.

3- Mekanda yapılması gereken değişiklikleri ve konulacak eşyaları tasarlar.

4- Mobilyaların, halı ve perdelerin yerleştirilmesini sağlar.

5- Müşterinin isteklerini ve ihtiyaçlarını saptar.

6- Tasarımın krokisini çizer.

 

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

İç Mimar ve Çevre Tasarımcısı; çalışmalarını, büroda, düzenleyeceği mekanda ve malzemelerin yapılacağı atölyede yürütür. Çalışılan ortam bazen sıcak, bazen de soğuk olabilir. Çalışırken mimar, seramikçi, elektrikçi, ses uzmanı vb. teknik elemanlarla ve müşterilerle iletişim halindedir, genellikle nesnelerle uğraşır.

 

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümüne geçiş yapabilirsiniz. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?

İç mimarlık ve tasarım bölümü öğrencileri 8 yarıyıl boyunca birçok teorik ders görecektir. Bunun yanı sıra uygulamaya yönelik çok fazla dersi de bünyesinde bulunduran bir bölümdür. Tüm dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler, iç mimarlık ve çevre tasarımı lisans diploması almaya hak kazanır. Mezunlara “iç mimar ve çevre tasarımcısı” unvanı verilmektedir. Öğrencilerin 8 yarı yıl boyunca göreceği dersler aşağıdaki gibidir.

 

  1. Akustik ve Yangın Güvenliği
  2. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  3. Aydınlatma
  4. Bilgisayar Destekli Çizim
  5. Bilgisayar Teknolojileri
  6. Çevre Psikolojisi
  7. Ergonomi
  8. İç Mekan Tasarımı
  9. İç Mimariye Giriş
  10. İç Mimarlıkta Temel Tasarım
  11. İklimsel Konfor ve Tesisat
  12. İnce Yapı ve Malzeme
  13. İngilizce
  14. Islak Mekan Tasarımı
  15. Mimarlık ve Sanat Tarihi
  16. Mobilya Tasarımı
  17. Teknik Çizim
  18. Türk Dili
  19. Uygarlık Tarihi
  20. Yapım Yönetimi

 

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Başkalarını etkileyebilmeli.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Eleştiriye açık olmalı.

5- Görsel sanatlara ilgi duymalı.

6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

7- Normalin üstünde genel yeteneği olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Renkleri ayırt edebilmeli.

10- Şekil ve uzay ilişkilerini görebilmeli.

11- Yaratıcı olmalı.

12- Zihinde canlandırabilme özelliğine sahip olmalı.

 

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglePHVjGohPMeVWb4CsGZ6L38DvGP_FCjMZ-sj6qMi3e7YmgWIs-MZLmduIxiz3jPEjZlSnycYvxrAkECP8ej2o0PerwnbRukp6NP3hhyQG4LH5ATvBaoZzAc5_Zc1feFI9ZfZfn9MuuK1/s16000/ic-mimarlik-ve-cevre-tasarimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglePHVjGohPMeVWb4CsGZ6L38DvGP_FCjMZ-sj6qMi3e7YmgWIs-MZLmduIxiz3jPEjZlSnycYvxrAkECP8ej2o0PerwnbRukp6NP3hhyQG4LH5ATvBaoZzAc5_Zc1feFI9ZfZfn9MuuK1/s72-c/ic-mimarlik-ve-cevre-tasarimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/ic-mimarlk-ve-cevre-tasarm-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/ic-mimarlk-ve-cevre-tasarm-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content