Tapu Kadastro (4 Yıllık) Bölümü Nedir? İş İmkanları ve Maaşları

Tapu Kadastro bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizi...

Tapu Kadastro bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Tapu Kadastro bölümü var. Aşağıda sırasıyla Tapu Kadastro bölümü nedir, puan türü nedir, Tapu Kadastro bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Tapu Kadastro bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

4 Yıllık Tapu Kadastro Bölümü Nedir?

Tapu Kadastro bölümü; ev, tarla, bahçe, fabrika gibi taşınmaz malların yerlerini gösteren haritaların çıkarılması ve bunların tapuya kaydedilmesi konusunda hizmet veren meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Tapu Kadastro Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Tapu Kadastro için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Tapu Kadastro, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Tapu Kadastro baraj puanı da 180 puandır.

 

Tapu Kadastro nedir
Tapu Kadastro

Tapu Kadastro Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Tapu Kadastro mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Tapu Kadastro mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Belediyeler

2- Devlet Demir Yolları

3- Devlet Su işleri

4- İller Bankası

5- Kadastro Müdürlükleri

6- Kara Yolları Genel Müdürlüğü

7- Tapu Kadastro Bölge Müdürlükleri

8- Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü

9- Tapu Sicil Müdürlükleri

 

Tapu Kadastro Bölümünden mezun olanlar ağırlıklı olarak kamuda Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve buna bağlı birimler bünyesinde çeşitli kadrolarda(memur, şef, işletmen, müdür vb.) özel yetişmiş uzman personel olarak iş olanaklarına sahiptirler. Ayrıca mezunların sosyal bilimlere ait çeşitli alanlarda akademisyenlik imkanları da vardır. Emlak ve Emlak yönetiminden mezun olanlar için ise gayrimenkul sektöründe bireysel olarak veya bankalara ekspertiz hizmeti veren gayrimenkul değerleme firmalarında, arsa üretimi, arsa ve arazi düzenlemesi, parselasyon, tevhit, ifraz vb. işleri yapan emlak firma ve şirketlerinde iş imkanları vardır.

 

Tapu Kadastro Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Tapu Kadastro mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Tapu Kadastro mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Arazi ölçme sırasında kullanılacak gerekli alet ve cihazların, bakım ve ayarlarını yapmak.

2- Arazi üzerinde yer alan taşınmazlarının değerlenmesi sürecinde çalışmak.

3- Bilgisayar programları üzerinde hesap ve çizim işlerini gerçekleştirmek.

4- Çizim programlarını kullanabilmek.

5- Elektronik ölçüm cihazlarıyla arazide ölçüm işlemi yapmak.

6- GPS cihazlarını kullanarak hedef konumlarını belirlemek.

7- Harita çizmek.

8- Haritalar ile ilgili hesaplama sürecinde çalışmak.

9- Kadastral denetimlerde harita ve kadastro mühendislerine yardımcı olmak.

10- Kadastro işlemi uygulanacak olan araziyi topoğrafik olarak incelemek.

11- Kadastro yenileme prosedürlerini yerine getirmek.

12- Metro, kanalizasyon, doğalgaz hattı ve yol gibi altyapı çalışmaları için mühendis gözetiminde raporlama yapmak.

13- Taşınmaz malların (gayrimenkullerin) hukuksal vaziyetini belirlemek.

14- Taşınmaz malların geometrik olarak durumunu tespit etmek.

 

Tapu Kadastro Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Tapu Kadastro çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Tapu Kadastro okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Tapu Kadastro mezunları; görevlerini kısmen büroda, kısmen arazide ayakta, yürüyerek, tırmanarak, eğilerek yürütürler. Çalışmalar çoğunlukla açık havada ve değişik iklim koşullarında yapılır. Çalışmalarında birinci derecede verilerle (ölçme sunuşları) ilgili olup, harita ve kadastro mühendisi ile iş birliği halinde olur.

 

Tapu Kadastro Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Tapu Kadastro maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Tapu Kadastro maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Tapu Kadastro Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Tapu Kadastro bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Tapu Kadastro bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Tapu Kadastro dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Tapu Kadastro Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bilgisayar Teknolojileri
  3. Borçlar Hukuku
  4. Coğrafi Bilgi Sistemleri
  5. Eşya Hukuku
  6. Fotogrametri
  7. Genel Muhasebe
  8. Hukukun Genel Esasları
  9. İktisada Giriş
  10. İletişim
  11. İngilizce
  12. İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi
  13. Kadastro Bilgisi
  14. Kamu Maliyesi
  15. Kentleşme ve İmar
  16. Matematik
  17. Ölçme Bilgisi
  18. Osmanlı Paleografyası
  19. Osmanlı Türkçesi
  20. Tapu Kadastro Bilgi İşlem Sistemi I (TAKBİS)
  21. Tapu Sicili Uygulamaları
  22. Taşınmaz Değerlemesi
  23. Türk Dili
  24. Vergi Hukuku
  25. Yönetim ve Organizasyon

 

Tapu Kadastro Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Tapu Kadastro KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. 2020’deki alımda 68 kontenjan verilmiş ve 77 ve üzeri puanlarla atamalar gerçekleşmiştir.

 

Tapu Kadastro Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Tapu Kadastro tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Açık havada çalışmaktan hoşlanmalı.

2- Bedence güçlü olmalı.

3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Gözleri sağlam olmalı.

6- Her türlü arazi koşulunda yürümeyi göze almalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Uzay ve şekil ilişkilerini görebilmeli.

 

Tapu Kadastro Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Tapu Kadastro yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Tapu Kadastro nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Tapu Kadastro iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 3
  1. Verilen bilgilerin yüzde 80 ı yanlış

    YanıtlaSil
  2. Neden yanlış bahseder misin biraz

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar tapu kadastro Lisans tercih etmeyin kesinlikle. Önlisanstan daha zor atanıyor ve daha düşük maaş alıyorlar. Emeğiniz çöp olmasın

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Tapu Kadastro (4 Yıllık) Bölümü Nedir? İş İmkanları ve Maaşları
Tapu Kadastro (4 Yıllık) Bölümü Nedir? İş İmkanları ve Maaşları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrGERRaSQSavIKfObAZL_U1dCuK86VimMNTCXHApUzToQVIrtdEAF_QxNCZdylYn-0vwUtf-Zwhk0LSurVPWPr_e_9vpIeCaOxS6nVAH-me2Rn-qkYd4Tytsefd73DpNxYHAN740u-7w46/s16000/tapu-kadastro.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrGERRaSQSavIKfObAZL_U1dCuK86VimMNTCXHApUzToQVIrtdEAF_QxNCZdylYn-0vwUtf-Zwhk0LSurVPWPr_e_9vpIeCaOxS6nVAH-me2Rn-qkYd4Tytsefd73DpNxYHAN740u-7w46/s72-c/tapu-kadastro.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/tapu-kadastro-4-yllk-bolumu-nedir-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/tapu-kadastro-4-yllk-bolumu-nedir-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content