Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile ...

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü nedir, puan türü nedir, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Nedir?

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü; hava limanları ve terminallerin verimli bir biçimde yönetilmesinden sorumlu, yolcuların güvenli ve rahat bir biçimde seyahat etmelerini sağlayan ve onlara rehberlik eden, gerekli havacılık ve işletme bilgisine sahip meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği iş imkanları
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

1- Hava Alanları

2- Hava Limanları

3- Havaalanı Yer Hizmetleri

4- Havacılık Kurumları

5- Havayolu Şirketleri

6- İkram Ve Kargo Şirketleri

7- Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü

8- Türk Hava Yolları

 

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği meslek elemanı; özel ve kamu havayolu şirketlerinde, uçuşla ilgili tüm organizasyonlarda (planör, balon vs), havaalanlarında, lojistik firmalarında, seyahat ve turizm acentelerinde, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde, ulaşım alanında faaliyet gösteren turistik seyahat işletmelerinde çalışma olanağı bulur.

Günümüzde havacılık sektörü sürekli gelişmekte olduğundan, bu alanda çalışacak yetenekli, özel eğitimli, birden fazla yabancı dil bilgisine sahip meslek mensuplarının iş bulmada pek zorlanmayacağı söylenebilir.

 

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Para, malzeme, insan gücü ve uçakların en verimli şekilde kullanılması için yönetim ve kalkış planının hazırlanmasına yardım eder.

2- Çalıştığı işletmeye bağlı olan veya olmayan uçak, yük, yolcu hareketlerinin bağlantı ve organizasyonunu yapar.

3- Uçağın ve yolcunun uçuş saatini ve uçuş numarasını kontrol eder.

4- Havalimanlarında yolculara, kendilerinin ve bagajlarının uçağa yerleştirilmesi, tahliye edilmesi ve transfer işlemlerinde refakat eder.

5- Yolcuların pasaport, bilet ve bagaj kontrolünü yaparak bagajları ve uçuş saatleri hakkında bilgi verir.

6- Uçak yerle irtibata girdiği andan itibaren hava durumu raporlarını alır.

7- Uçaktaki yolcu sayısı, yük miktarı ve sınıflamasını yapar.

8- Uçağın ne kadar yakıt ve yük alacağını, bagaj miktarını ve yolcu oturma şekillerini tespit edilmesine katkıda bulunur.

9- Uçağın varacağı istasyonu bilgilendirir.

 

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Sivil hava ulaştırma işletmeciliği meslek elemanı, havaalanları ve havayolu işletmelerinde çalışır. Çalıştığı bölüme göre büro ortamında, masa başında oturarak mesleğini icra edebileceği gibi, uzun süre ayakta çalışması da söz konusudur. Çalışma şekli tam gün veya vardiyalı olabilmektedir. Çalışırken meslektaşları, yolcular, uçak personeli ve diğer çalışanlarla sürekli iletişim halindedir.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Bilgisayar

2- Modem, Faks cihazı

3- Printer (Yazıcı)

4- Scanner (Tarayıcı)

5- Telefon

6- Telsiz

7- Diğer büro malzemeleri

 

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

-Havacılık Yönetimi

-İşletme

-Lojistik Yönetimi

-Seyahat İşletmeciliği

-Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği

-Teknoloji ve Bilgi Yönetimi

-Turizm İşletmeciliği

-Turizm Rehberliği

-Uluslararası İşletme Yönetimi

-Yönetim Bilişim Sistemleri

 

2 Yıllık Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I, Harekat-I, Havaalanı Yönetimi ve İşletmeciliği, İngilizce-I, Ramp-I, Sivil Havacılığa Giriş, Türk Dili-I, Yolcu Hizmetleri-I.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II, Harekat-II, İngilizce-II, Ramp-II, Tehlikeli Madde Kuralları, Temel Bilgi Teknolojileri, Türk Dili-II, Yolcu Hizmetleri-II.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Emniyet Yönetim Sistemi, Hava Taşımacılığı ve Lojistik, Havacılık Güvenliği, Havacılık İngilizcesi-I, Havacılıkta İnsan Kaynakları Yönetimi, Havayolu İşletmeciliği, Uçak ve Uçuş Bilgisi, Seyrüsefer, Havacılıkta İş Sağlığı ve Güvenliği.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Gümrük Mevzuatı, Havacılık Hukuku, Havacılık İngilizcesi-II, Havacılık Meteorolojisi, Kargo İşlemleri ve Kargo Operasyonları, Havacılıkta İş Sağlığı ve Güvenliği, Havacılık Psikolojisi, Uçuş Operasyon ve Dispatch Yönetimi.

 

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümüne son beş yılda toplamda 5 kontenjan verilmiş ve atamalar 82 ve üzeri puanlarla gerçekleşmiştir.

 

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Başkalarını etkileyebilmeli ve insanlarla etkili iletişim kurabilmeli.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Dikkatli ve tedbirli olmalı.

4- Doğru ve çabuk karar verebilmeli.

5- Ekip çalışmasını sevmeli.

6- İkna yeteneği gelişmiş olmalı.

7- İşbirliğine açık olmalı.

8- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

9- Okuduğunu ve söyleneni anlayabilmeli.

10- Planlı çalışmayı bilmeli.

11- Sabırlı ve sakin olmalı.

12- Sorumluluk duygusu gelişmiş olmalı.

13- Sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı olmalı.

 

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Okuyanlar ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiM8zjj97WRndYVtjTUwyTVBFYNhevBbWXCr2HddvYb37vV_1hLbpQgl-yLJY127qkYj2ctJmPcYLSTnIwKghQymgMCAhHdE31d2PP9EHtelqOXvl4cmJHpBggNDYgtHU6Xu0Qk-t1xM8Dh/s16000/sivi-hava-ulastirma-isletmeciligi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiM8zjj97WRndYVtjTUwyTVBFYNhevBbWXCr2HddvYb37vV_1hLbpQgl-yLJY127qkYj2ctJmPcYLSTnIwKghQymgMCAhHdE31d2PP9EHtelqOXvl4cmJHpBggNDYgtHU6Xu0Qk-t1xM8Dh/s72-c/sivi-hava-ulastirma-isletmeciligi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/sivil-hava-ulastrma-isletmeciligi.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/sivil-hava-ulastrma-isletmeciligi.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content