Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Yunan Dili ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız...

Yunan Dili ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Yunan Dili ve Edebiyatı bölümü var. Aşağıda sırasıyla Yunan Dili ve Edebiyatı bölümü nedir, puan türü nedir, Yunan Dili ve Edebiyatı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Yunan Dili ve Edebiyatı bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Yunan Dili ve Edebiyatı bölümü; öncelikle Yunan dilini doğru kullanabilmeyi, bu dili en doğru ve kusursuz şekilde okuyup anlayabilmeyi, yazabilmeyi, dinleyebilmeyi öğretir. Aynı zamanda bu dilin nasıl öğretilebileceğini de öğretir. Bölümün isminden de anlaşılacağı üzere; dili öğretirken edebiyatını da öğretir. Yukarıda açıkladığımız dönemler ışığında; bütün edebiyat türlerini, önemli sanatçılarını, dönemin önemli siyasi ve kültürel olaylarının edebiyat üzerindeki etkilerini, düşünürlerini, düşünürlerinden önemli hayat kesitlerini de inceleyen ve öğreten bir bölümdür.

 

Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Yunan dili ve edebiyatı bölümü; Yunan Dili ve Edebiyatı konusunda eğitim vererek bu dili konuşan toplumların kültür, edebiyat, sanat ve tarihsel gelişmeleri konularında eğitim ve araştırmalar yapan bir lisans bölümüdür.

 

Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Yunan Dili ve Edebiyatı için girilmesi gereken sınavlar TYT ve YDT sınavlarıdır. Yunan Dili ve Edebiyatı, DİL (Yabancı Dil) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Yunan Dili ve Edebiyatı baraj puanı da 180 puandır.

 

Yunan Dili ve Edebiyatı nedir
Yunan Dili ve Edebiyatı

Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Yunan Dili ve Edebiyatı mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Yunan Dili ve Edebiyatı mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Araştırma Merkezleri

2- Basın-Yayın Kuruluşları

3- Dışişleri Bakanlığı

4- Kültür ve Turizm Bakanlığı

5- Turizm Firmaları

6- Uluslararası Ticari İşletmeler

7- Çeviri Büroları

8- Yayınevleri

 

Yunan dili ve edebiyatı bölümü mezunları Dış İşleri Bakanlığı, Başbakanlık, Genel Kurmay Başkanlığı gibi yurt dışı ayağı bulunan devlet birimlerinde mütercim tercüman olarak görev alabilirler. Ayrıca mezun olduktan sonra Yunanistan’da üniversitelerin Çağdaş Yunan Dili Ve Edebiyatı Bölümünde yüksek lisans/doktora programlarına da başvurma şansına sahiptirler.

 

Yunan Dili ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Yunan Dili ve Edebiyatı mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Yunan Dili ve Edebiyatı mezunlarının görevleri şunlardır:

Kıyı bölgelerindeki şirketlerde ve kamu kurumlarında çevirmen ya da uzman olarak çalışabilir. Ayrıca özel şirketlerde satış uzmanı, pazarlama uzmanı, müşteri ilişkileri uzmanı, dış ticaret uzmanı, öğretmen ve rehber olarak çalışabilir. Lisans programından sonra yüksek lisansa devam ederek üniversitelerde akademisyen olarak da çalışabilir.

 

Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Yunan Dili ve Edebiyatı maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Yunan Dili ve Edebiyatı maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Yunan Dili ve Edebiyatı bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Yunan Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Yunan Dili ve Edebiyatı dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümde ilk iki yıl Yunanca dil bilgisi, morfoloji ve sentaksı, Hellen-Roma sosyo-kültürel ve siyasi tarihi dersleri verilmekte; ayrıca Arkaik, Klasik ve Hellenistik dönemleri kapsayan edebiyat tarihi dersleri okutulmaktadır. 3. ve 4. yıllarda öğrencilere Yunan kültürünün belli başlı temsilcileri olan yazar (Platon, Ksenophon, Herodotos, Euripides, Plutarkhos vb.) ve ozanlardan (Homeros, Hesiodos, Sappho vb.) özgün parçalar vezinleriyle okutularak klasik metinler filolojik açıdan ele alınmaktadır. Metin inceleme derslerinin yanı sıra, 3. ve 4. sınıfta Epigrafi metinleri okutulmakta, ayrıca Hellen-Roma tarihi ve kültürü derslerine devam edilmektedir.

 

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bilgisayar Teknolojileri
  3. Çeviri Metinleri
  4. Hellenizm ve Roma Çağları Küçükasyası’na Genel Bakış
  5. Hellen-Roma Dünyasına Genel Bakış
  6. İngilizce
  7. Sözlü Anlatım
  8. Türk Dili
  9. Yazılı Anlatım
  10. Yunan Dili Grameri
  11. Yunan Edebiyat Tarihi
  12. Yunan Edebiyat Tarihine Giriş
  13. Yunanca Metinler
  14. Yunanca Uygulamalar

 

Yunan Dili ve Edebiyatı Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Yunan Dili ve Edebiyatı KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Yunan Dili ve Edebiyatı bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Yunan Dili ve Edebiyatı tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Araştırma ve öğrenme merakı bulunmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Güçlü bi hafızası olmalı.

5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

6- Sürekli okumaktan zevk almalı.

7- Planlı çalışmayı bilmeli.

8- Sözel becerileri yüksek olmalı.

9- Yunanca öğrenmeye istekli olmalı.

10- Yunan kültürüne ilgi duymalı.

 

Yunan Dili ve Edebiyatı Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Yunan Dili ve Edebiyatı yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Yunan Dili ve Edebiyatı nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Yunan Dili ve Edebiyatı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Yunan Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzpwXfQY4GCOyUvtpSursaQ7FtJ-gM5oy7P-TE8IF2Af4duxNlvN3GtYxmoII_NCaTMRFG5rTfypbL44VFv0L5ff_VTKzHrzvn0ZajZlLbfOIxmJrzJuWIhrY85uXv7-clcWuao7oCU91E/w320-h147/yunan-dili-ve-edebiyati.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzpwXfQY4GCOyUvtpSursaQ7FtJ-gM5oy7P-TE8IF2Af4duxNlvN3GtYxmoII_NCaTMRFG5rTfypbL44VFv0L5ff_VTKzHrzvn0ZajZlLbfOIxmJrzJuWIhrY85uXv7-clcWuao7oCU91E/s72-w320-c-h147/yunan-dili-ve-edebiyati.png
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/11/yunan-dili-ve-edebiyat-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/11/yunan-dili-ve-edebiyat-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content