Sinoloji Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Sinoloji bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde...

Sinoloji bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Sinoloji bölümü var. Aşağıda sırasıyla Sinoloji bölümü nedir, puan türü nedir, Sinoloji bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Sinoloji bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Sinoloji bölümü; Asya’nın merkezi kültür alanı olan Çin’i konu edinen bir bilim dalıdır. Çin dilini ve uygarlığını inceler. Orta Asya Türk tarihinin aydınlatılmasında Çincenin bir kaynak dili olarak kullanılmasıdır. Çin kaynaklarından yararlanabilmek için önce Çincenin, sonra Çin tarihinin, edebiyatının,felsefesinin bilinmesi ve Çin uygarlığının çok iyi tanınması gerekir. Sinolojinin görevi, zengin Çin kaynaklarından Türk tarihi ile ilgili bilgileri ortaya çıkarabilecek bilim insanları yetiştirmektir.

 

Sinoloji Bölümü Nedir?

Sinoloji bölümü; Çin uygarlığını, dilini, kültürünü dünü ve bugünüyle araştıran ve bu konularda eğitim öğretim çalışmaları yapan, yaptıran, lisans ve lisansüstü uygulamalara ve tez çalışmalarına rehberlik eden; alanında bilimsel araştırma ve proje çalışmaları yürüten ve sonuçlarını ulusal ve uluslar arası düzeyde yayınlar yaparak ve bilimsel toplantılara katılarak duyuran meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Sinoloji Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Sinoloji için girilmesi gereken sınavlar TYT ve YDT sınavlarıdır. Sinoloji, DİL (Yabancı Dil) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Sinoloji baraj puanı da 180 puandır.

 

Sinoloji bölümü nedir
Sinoloji

Sinoloji Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Sinoloji mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Sinoloji mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Araştırma Merkezleri

2- Basın-Yayın Kuruluşları

3- Dışişleri Bakanlığı

4- Kültür ve Turizm Bakanlığı

5- Turizm Firmaları

6- Uluslararası Ticari İşletmeler

7- Çeviri Büroları

8- Yayınevleri

9- Üniversiteler

 

Sinoloji Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Sinoloji mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Sinoloji mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Çin dilini ve edebiyatını akademik düzeyde öğretmek.

2- Çin dili, edebiyatı kültürü, tarihi, kültür tarihi üzerine incelemelerde bulunmak.

3- Çince ve Türkçe arasında karşılaştırmalı dilbilimsel araştırmalar yapmak.

4- Çin toplumu ve kültürünü incelemek.

5- Çin’in sosyal, siyasal ve ekonomik yapıları üzerine araştırmalar yapmak.

6- Kendi alanıyla ilgili çeviriler yapmak, yapılanları incelemek ve çeviri bilim alanında öğrencilerin kuramsal altyapısını oluşturmak.

7- Kamu ve özel sektörde bilimsel danışmanlık yapmak, alanı ile ilgili konularda bilirkişilik yapmak.

8- Konusundaki gelişme ve yenilikleri izleyip araştırmalar yapmak.

 

Sinoloji Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Sinoloji maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Sinoloji maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Sinoloji Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Sinoloji bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Sinoloji bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Sinoloji dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Sinoloji Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bilgisayar Teknolojileri
  3. Çağdaş Çin Dili
  4. Çin Dili
  5. Çin Edebiyatı
  6. Çin Felsefesi
  7. Çin Kültürü
  8. Çin Sanat
  9. Çin Tarihi
  10. Çin Yazısı
  11. Çince Dil Bilgisi
  12. Çince Güncel Konuşma
  13. Çince Tümce Kalıpları
  14. Çincede Ses Tonları
  15. Çincenin Sesbilgisi
  16. Çincenin Söz Dizimi
  17. Edebi Metinler
  18. İngilizce
  19. Metin Çevirisi
  20. Simültane Çeviri
  21. Sözlü Anlatım
  22. Tarihi Metinler
  23. Türk Dili
  24. Yazılı Anlatım

 

Sinoloji Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Sinoloji KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Sinoloji bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Sinoloji Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Sinoloji tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Araştırma ve öğrenme merakı bulunmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Güçlü bi hafızası olmalı.

5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

6- Sürekli okumaktan zevk almalı.

7- Planlı çalışmayı bilmeli.

8- Sözel becerileri yüksek olmalı.

9- Çince öğrenmeye istekli olmalı.

 

Sinoloji Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Sinoloji yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Sinoloji nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Sinoloji iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Sinoloji Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Sinoloji Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhexuvVgG5gxQYQh_FnICoEO83nAVaNBXLUrJGVhVhw5VnIrfIGcrtvvIcGT9NX5oCfpBU96qR-bsft0L0LalXLDK1sqdLd1FWinMsfOowZLrOypQqtClE5NVy9ReIxdKX32jWGRPctHEFF/s16000/sinoloji.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhexuvVgG5gxQYQh_FnICoEO83nAVaNBXLUrJGVhVhw5VnIrfIGcrtvvIcGT9NX5oCfpBU96qR-bsft0L0LalXLDK1sqdLd1FWinMsfOowZLrOypQqtClE5NVy9ReIxdKX32jWGRPctHEFF/s72-c/sinoloji.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/11/sinoloji-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/11/sinoloji-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content