Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Rus Dili ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız y...

Rus Dili ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Rus Dili ve Edebiyatı bölümü var. Aşağıda sırasıyla Rus Dili ve Edebiyatı bölümü nedir, puan türü nedir, Rus Dili ve Edebiyatı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Rus Dili ve Edebiyatı bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü, Rus Dili, Rus Kültürü ve Edebiyatı eserlerini incelemektedir. Programda Rus dili ve gramerinin öğretilmesi, klasik ve modern Rus Edebiyatının işlenmesi amaçlanmaktadır. Yaklaşık 150 milyon kişinin ana dili olan Rusçayı ve siyasi, tarihi, felsefi ve kültürel açıdan dünya ülkelerini güçlü bir şekilde etkileyen bu ülkenin edebiyatını öğretmeyi amaçlayan Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü bu yönüyle son derece önem arz etmektedir. Turizm ve Kültür Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, turizm kuruluşları, tercüme büroları, elçilikler ve ticari kuruluşlar bölümün çalışma alanlarını oluşturmaktadır. 

 

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Rus Dili ve Edebiyatı bölümü; Rus dilini, edebiyatını ve kültürünü tanıyıp ülkemizle benzer ve farklı özelliklerin anlaşılabilmesini ve bunun meslek yaşamında Türkiye açısından avantaj haline gelmesini sağlayacak kadar iyi düzeyde Rusça bilen meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Rus Dili ve Edebiyatı için girilmesi gereken sınavlar TYT ve YDT sınavlarıdır. Rus Dili ve Edebiyatı, DİL (Yabancı Dil) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Rus Dili ve Edebiyatı baraj puanı da 180 puandır.

 

Rus Dili ve Edebiyatı nedir
Rus Dili ve Edebiyatı

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Rus Dili ve Edebiyatı mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Rus Dili ve Edebiyatı mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Basın-Yayın Kuruluşları

2- Büyükelçilikler

3- Çeviri ve tercümanlık hizmetleri veren firmalar

4- Dış ticaret firmaları

5- Dışişleri Bakanlığı

6- Gümrükler

7- Hukuk büroları

8- Kültür ve Turizm Bakanlığı

9- MİT

10- Okullar

11- TRT

12- Turizm sektörü

13- Türk Hava Yolları

14- Türk Silahlı Kuvvetleri

15- Dil Kursları

 

Bölüm mezunları, çok çeşitli sahalarda çalışabilmektedirler; kendi alanlarında akademisyenlik, çevirmenlik, mütercim tercümanlık, öğretmenlik gibi birçok mesleği edinebilirler. Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarının çalışabilecekleri başlıca iş alanları şunlardır: Dershaneler, kurslar ve diğer öğretim kurumları, turizm sektörü, Türk hukuk büroları, dış ticaret firmaları, devlet kurumları ve elçilikler, basın-yayın, çeviri ve tercümanlık hizmetleri veren firmalar, üniversiteler (akademik kariyer).

 

Rus Dili ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Rus Dili ve Edebiyatı mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Rus Dili ve Edebiyatı mezunlarının görevleri şunlardır:

Rus dili ve edebiyatı üzerine çalışmalar gerçekleştirerek, Rus kültürünün öğrenilmesi adına gerekli araştırmaları ve eserlerin çevirilerini gerçekleştirerek kitlelerin bu eserlerden faydalanmasını sağlamaktır.

Bu programdan mezun olan öğrenciler filoloji alanında akademik çalışmalar yapabilecekleri gibi, diğer öğretim kurumları, turizm sektörü, hukuk büroları, dış ticaret firmaları, devlet kurumları, Dış İşleri Bakanlığı ve elçilikler, basın-yayın kurumları, inşaat sektörü, taşımacılık, gaz sektörü, sağlık sektörü gibi çok geniş bir yelpazede iş bulma olanağına sahiptirler. 

 

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Rus Dili ve Edebiyatı maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Rus Dili ve Edebiyatı maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Rus Dili ve Edebiyatı bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Rus Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Rus Dili ve Edebiyatı dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölümde verilen derslerde Puşkin, Gogol, Turgenev ve Tolstoy gibi 19. yüzyıl yazarlarının muhteşem yapıtları ve çağdaş Rusya'nın son dönemlerde yazılmış popüler yapıtları, Rus dili tarihi ve bugüne kadar gösterdiği gelişim, çağdaş Rus dili ve Rusya tarihi okutulmaktadır. Bu dersler donanımlı bir öğretim için olanak sağlayacak niteliktedir ve öğrencilerin dil yeteneklerinin gelişmesine yönelik olarak hazırlanmıştır.
Rus Dili ve Edebiyatı bölümünde dört yıllık eğitim boyunca öğrenciler Rus dili, edebiyatı, tarihi ve kültürüyle ilgili derslerin yanı sıra anlamaya ve konuşmaya yönelik dersler de görmektedir. Verilen eğitim klasik ve temel bilgiler içerir. Bunun yanı sıra toplam 12 kredi olmak üzere seçmeli olarak Leh Dili ve Edebiyatı ile Makedon Dili ve Edebiyatı dersleri de verilmektedir.

 

  1. 18.yy Rus Edebiyatı
  2. 19.yy Rus Edebiyatı
  3. 20.yy Rus Edebiyatı
  4. Atatürk Dönemi Türk-Rus İlişkileri
  5. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  6. Bilgisayar Teknolojileri
  7. Çağdaş Rus Dili
  8. Çağdaş Rus Edebiyatı
  9. Dinleme ve Anlatma
  10. Eski Rus Edebiyatı
  11. Fonetik
  12. Gramer
  13. İngilizce
  14. Morfoloji
  15. Okuma
  16. Rus Dili ve Edebiyatı Çalışmaları
  17. Rus Dili,
  18. Rus Halk Edebiyatı,
  19. Rus Kültürü
  20. Rusça Deyimler ve Atasözleri
  21. Rusça Kompozisyon
  22. Rusça-Türkçe Çeviri
  23. Rusya Tarihi
  24. Sentaks
  25. Türk Dili
  26. Yazma
  27. Yeni Rus Edebiyatı

 

Rus Dili ve Edebiyatı Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Rus Dili ve Edebiyatı KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Rus Dili ve Edebiyatı bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Rus Dili ve Edebiyatı tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Araştırma ve öğrenme merakı bulunmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Güçlü bi hafızası olmalı.

5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

6- Sürekli okumaktan zevk almalı.

7- Planlı çalışmayı bilmeli.

8- Sözel becerileri yüksek olmalı.

9- Rusça öğrenmeye istekli olmalı.

 

Rus Dili ve Edebiyatı Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Rus Dili ve Edebiyatı yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Rus Dili ve Edebiyatı nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Rus Dili ve Edebiyatı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEin3fLCzTT22NIqdOHsyVPixm_bC19odqZ1WqrjacQcrxIuGqCuQsOeVBdOZRrEbLCP1RRc95nf25jE5jYOE3bxiOgQPA0Y-iXq3EqK0l5qapwfavZ4KwOrOwuhBgalPHkOCKuQVJXrqCO8/s16000/rus-dili-ve-edebiyati.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEin3fLCzTT22NIqdOHsyVPixm_bC19odqZ1WqrjacQcrxIuGqCuQsOeVBdOZRrEbLCP1RRc95nf25jE5jYOE3bxiOgQPA0Y-iXq3EqK0l5qapwfavZ4KwOrOwuhBgalPHkOCKuQVJXrqCO8/s72-c/rus-dili-ve-edebiyati.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/11/rus-dili-ve-edebiyat-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/11/rus-dili-ve-edebiyat-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content