Latin Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Latin Dili ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız...

Latin Dili ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Latin Dili ve Edebiyatı bölümü var. Aşağıda sırasıyla Latin Dili ve Edebiyatı bölümü nedir, puan türü nedir, Latin Dili ve Edebiyatı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Latin Dili ve Edebiyatı bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bu programda İtalya’nın Latium bölgesinde doğup gelişen Latin dilinin gramer yapısı incelenmekte, bu dille meydana gelen edebiyat ve kültürün Roma İmparatorluğu'nun kuruluşundan yıkılışın a kadar gösterdiği gelişmeler ile bu kültür ve edebiyatın modern batı kültürünün ve hatta tekniğinin gelişmesine etkisi konularında eğitim yapılmaktadır. Mezunlar müzelerde, kütüphanelerde ve arşivlerde görev alabilirler.

Latin Dili ve Edebiyatı bölümünün amacı, Batı kültürünün ve uygarlığının temel unsurlarını kavramak için gerekli olan klasik edebiyatı ve kültürü öğreterek, bilimsel ve felsefi düşünme yetisine ve birey olma bilincine sahip nesiller yetiştirmek, ayrıca Latince eserleri filolojik yöntemle özgün dilinden çevirerek Türkçeye kazandırmak ve böylece ülkemizde çeviri edebiyat alanında var olan kültürel boşluğun doldurulmasına katkıda bulunmaktır.

 

Latin Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Latin Dili ve Edebiyatı bölümü; evrensel bilim, felsefe, edebiyat ve sanat dili olan Latinceyi çağdaş yöntemlerle öğreterek, günümüze kalan eserler ışığında, Batı Medeniyetinin temelini oluşturan düşünce yapıları, kültürel değerler, hak, hukuk ve adalet anlayışı üzerine derin bir bilinç kazandırmak gayesi ile hizmet veren bir lisans bölümüdür.

 

Latin Dili ve Edebiyatı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Latin Dili ve Edebiyatı için girilmesi gereken sınavlar TYT ve YDT sınavlarıdır. Latin Dili ve Edebiyatı, DİL (Yabancı Dil) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Latin Dili ve Edebiyatı baraj puanı da 180 puandır.

 

Latin Dili ve Edebiyatı nedir
Latin Dili ve Edebiyatı

Latin Dili ve Edebiyatı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Latin Dili ve Edebiyatı mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Latin Dili ve Edebiyatı mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Araştırma Merkezleri

2- Basın-Yayın Kuruluşları

3- Dışişleri Bakanlığı

4- Kültür ve Turizm Bakanlığı

5- Turizm Firmaları

6- Uluslararası Ticari İşletmeler

7- Çeviri Büroları

8- Yayınevleri

9- Müzeler

 

Latin Dili ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Latin Dili ve Edebiyatı mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Latin Dili ve Edebiyatı mezunlarının görevleri şunlardır:

Latince konuşulan ülkelerin dilleri, edebiyatları ve kültürleri hakkında araştırmalar yapmak, yeni öğretim yöntemleri geliştirmek, kültürler arası iletişimin önünü açmak bu bölüm mezunlarının temel görevleridir.

 

Latin Dili ve Edebiyatı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Latin Dili ve Edebiyatı maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Latin Dili ve Edebiyatı maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Latin Dili ve Edebiyatı Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Latin Dili ve Edebiyatı bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Latin Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Latin Dili ve Edebiyatı dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Latin Dili ve Edebiyatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Lâtin Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalında dil, abc’den başlayarak ele alınmaktadır. Bunun için ilk iki yılda haftada sekiz saat olmak üzere kuramsal ve uygulamalı yöntemle dil bilgisi ve dilin yapısı öğretilmektedir. Bunun yani sıra haftada dört saat Roma toplumu ve yazını tanıtılmaktadır. Dilin yapısı V.-VI.-VII.-VIII. yarıyıllarda sentaks (cümle bilgisi) dersleriyle daha ayrıntılı olarak ele alınmaktadır (haftada dört saat). Öte yandan Lâtin düz yazısı ve şiirinden örnekler okutulmaktadır.

 

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bilgisayar Teknolojileri
  3. Çeviri
  4. İngilizce
  5. Klasik Arkeoloji Kazıları
  6. Klasik Filolojiye Giriş
  7. Latince Metinlerden Seçmeler
  8. Roma Uygarlığı: Kamu Yaşamı
  9. Roma Uygarlığı: Toplum Yaşamı
  10. Roma Yazını: Altınçağ (Şiir)
  11. Roma Yazını: Başlangıç Dönemi
  12. Roma Yazını: Oyun Ozanları
  13. Türk Dili
  14. Yunan Dili Gramer
  15. Yunan Kenti
  16. Yunan ve Roma’da Yazınsal Türler

 

Latin Dili ve Edebiyatı Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Latin Dili ve Edebiyatı KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Latin Dili ve Edebiyatı bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Latin Dili ve Edebiyatı Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Latin Dili ve Edebiyatı tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Araştırma ve öğrenme merakı bulunmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Güçlü bi hafızası olmalı.

5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

6- Sürekli okumaktan zevk almalı.

7- Planlı çalışmayı bilmeli.

8- Sözel becerileri yüksek olmalı.

9- Latince öğrenmeye istekli olmalı.

 

Latin Dili ve Edebiyatı Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Latin Dili ve Edebiyatı yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Latin Dili ve Edebiyatı nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Latin Dili ve Edebiyatı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Latin Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Latin Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIvsJGmvKuW7byke21xaBwsMxZYUmCbtlbtKZAlw_WIWR47SeV6wtRZRlEmSJQBvojzrmRP_z1AQSyi0-VzUpAhShTAdfPh7_KgkdfFPHhjTUkucz7XhbKW-afn1sqSzzbDwHLAUoQLzLm/s16000/latin-dili-ve-edebiyati.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIvsJGmvKuW7byke21xaBwsMxZYUmCbtlbtKZAlw_WIWR47SeV6wtRZRlEmSJQBvojzrmRP_z1AQSyi0-VzUpAhShTAdfPh7_KgkdfFPHhjTUkucz7XhbKW-afn1sqSzzbDwHLAUoQLzLm/s72-c/latin-dili-ve-edebiyati.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/11/latin-dili-ve-edebiyat-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/11/latin-dili-ve-edebiyat-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content