İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığım...

İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü var. Aşağıda sırasıyla İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü nedir, puan türü nedir, İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Öğrencilerin bölümde, Roma ve İtalya Tarihi, İtalyan Edebiyatı Tarihi, yazar ve şairleri ile ilgili edindikleri bilgiler dört yıllık öğretim süreci içinde Latince, Mitoloji, Sanat Tarihi vb. gibi yan dal dersleri ile pekiştirilmektedir. Kuramsal derslere ek olarak, İtalyanca dil kullanımını geliştirmeye yönelik Audio-Visivo, Pratik İtalyanca, Sözlü ve Yazılı Anlatım gibi pek çok pratik ve konuşma dersi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü bünyesinde yer almaktadır.

 

İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümü; uygarlık tarihine önemli katkılarda bulunmuş olan İtalya’nın dil, kültür ve edebiyatını araştıran ve öğretimini yapan; Batılı toplumların ortak malı olmuş manevi değerlerin ve düşünce yapısının ülkemizde tanıtılmasına aracılık eden meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan İtalyan Dili ve Edebiyatı için girilmesi gereken sınavlar TYT ve YDT sınavlarıdır. İtalyan Dili ve Edebiyatı, DİL (Yabancı Dil) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi İtalyan Dili ve Edebiyatı baraj puanı da 180 puandır.

 

İtalyan Dili ve Edebiyatı nedir
İtalyan Dili ve Edebiyatı

İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

İtalyan Dili ve Edebiyatı mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. İtalyan Dili ve Edebiyatı mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Araştırma Merkezleri

2- Basın-Yayın Kuruluşları

3- Dışişleri Bakanlığı

4- Kültür ve Turizm Bakanlığı

5- Turizm Firmaları

6- Uluslararası Ticari İşletmeler

7- Çeviri Büroları

8- Yayınevleri

9- Okullar

10- Üniversiteler

 

Bölümde İtalyan dilinin gramer yapısı incelenmekte, İtalyan Edebiyat ve kültürünü başlangıçtan günümüze kadar ele alan belli başlı akımlar ve yazarlar araştırılmakta ve bu alanda eğitim yapılmaktadır. Mezunlar turizm sektöründe, tercüme bürolarında, Türkiye’de etkinlik gösteren İtalyan kuruluşlarında iş bulabilirler. İtalyan dili ve edebiyatı programında İtalyan dilinin gramer yapısı incelenmekte, İtalyan edebiyat ve kültürünü başlangıçtan günümüze kadar ele alan belli başlı akımlar ve yazarlar araştırılmakta ve bu alanda eğitim yapılmaktadır.

 

İtalyan Dili ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere İtalyan Dili ve Edebiyatı mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek İtalyan Dili ve Edebiyatı mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- İtalyan Dilinin gramer yapısı inceler.

2- İtalyan Edebiyat ve kültürünü başlangıçtan günümüze kadar ele alan belli başlı akımlar ve yazarları araştırır.

3- Mezunlar turizm sektöründe tercümanlık yapar.

4- Tercüme bürolarında çeşitli İspanyolca eserlerin çevirisini yapar.

5- Üniversitelerde okutman veya akademisyen sıfatıyla öğrencilere İtalyanca dersleri verir.

 

İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için İtalyan Dili ve Edebiyatı maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise İtalyan Dili ve Edebiyatı maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yapabilirsiniz. İtalyan Dili ve Edebiyatı dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Programda temel İtalyanca dil becerilerini kazandırmayı hedefleyen okuma, yazma ve konuşmaya yönelik dilbilgisi, kompozisyon ve dil çalışmaları derslerinin yanı sıra İtalyan kültür tarihi ve metin inceleme dersleri verilmektedir. Kuramsal açılımlı çeviri uygulamaları, başlangıcından günümüze İtalyan edebiyatının başlıca dönemleri, akımları ve yazarlarının ele alındığı İtalyan edebiyat tarihi, tür olarak İtalyan romanı ve öyküsünün gelişimi, günümüz postmodern kavramları bağlamında incelenen çağdaş İtalyan edebiyat metinleri, Batı dünyasında 17. yüzyıldan itibaren gelişen yazınsal eleştirinin başlıca kuramlarını tanıtıcı edebiyat eleştirisi ve eleştirel okuma çalışmaları gibi derslerle günümüzde edebiyata, sanata ve kültüre bakışı kucaklayan bir program sunmaktadır.

 

  1. Antik Edebiyat
  2. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  3. Bilgisayar Teknolojileri
  4. Çağdaş İtalyan Edebiyatı
  5. Çeviri
  6. Cümle Analizi
  7. Dante Okumaları
  8. Dilbilim Temel Kavramları
  9. Edebiyat Tarihi ve Metin Okuma
  10. İngilizce
  11. İtalyan Dili Grameri
  12. İtalyanca Metin Çalışmaları
  13. Latin Dili
  14. Pratik İtalyanca
  15. Sözlü Anlatım
  16. Türk Dili
  17. Yazarlar ve Metinler
  18. Yazılı Anlatım

 

İtalyan Dili ve Edebiyatı Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. İtalyan Dili ve Edebiyatı KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümüne son beş yılda toplam 21 kontenjan verilmiş ve mezunlar 78 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. İtalyan Dili ve Edebiyatı tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Araştırma ve öğrenme merakı bulunmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Güçlü bi hafızası olmalı.

5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

6- Sürekli okumaktan zevk almalı.

7- Planlı çalışmayı bilmeli.

8- Sözel becerileri yüksek olmalı.

9- İtalyanca öğrenmeye istekli olmalı.

 

İtalyan Dili ve Edebiyatı Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. İtalyan Dili ve Edebiyatı yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de İtalyan Dili ve Edebiyatı nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için İtalyan Dili ve Edebiyatı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_Jp451wdrnBO6eZYMJ7aYP95sRMpX3uE2N3r654WeOT6_Sc3LRWI6TprKpEI3sQ0gIXomg60Q91s9pibW6Kg1-ntSgw8kBuA0mT4guxwqHtw25SVcebPBap6dpa00Vw9Xbkd7wlESdBOG/s16000/italyan-dili-ve-edebiyati.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_Jp451wdrnBO6eZYMJ7aYP95sRMpX3uE2N3r654WeOT6_Sc3LRWI6TprKpEI3sQ0gIXomg60Q91s9pibW6Kg1-ntSgw8kBuA0mT4guxwqHtw25SVcebPBap6dpa00Vw9Xbkd7wlESdBOG/s72-c/italyan-dili-ve-edebiyati.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/11/italyan-dili-ve-edebiyat-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/11/italyan-dili-ve-edebiyat-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content