Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıtt...

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü var. Aşağıda sırasıyla Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü nedir, puan türü nedir, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bir dili öğrenmenin en iyi yolu bu dilin kültürünü öğrenmekten geçer: Dili öğrenmekse bu dilde var olmak demektir. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde anlatılan konular kültür, tarih ve politika gibi alanlarla ilişki içinde ele alınarak analitik ve eleştirel düşünmenin geliştirilmesi hedeflenir. Temel amaç öğrencileri hem dil hem de kültürle donatarak sözlü ve yazılı becerilerini geliştirmektir.

 

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı ölümü; Amerika Birleşik Devletleri’ni edebi, kültürel, toplumsal, tarihsel, bölgesel, kurumsal, siyasal, hukuki ve ekonomik yönlerden ele alarak öğrencilere pek çok farklı alanda bilgi ve yetkinlik kazandırmayı amaçlayan bir lisans bölümüdür.

 

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Amerikan Kültürü ve Edebiyatı için girilmesi gereken sınavlar TYT ve YDT sınavlarıdır. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, DİL (Yabancı Dil) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı baraj puanı da 180 puandır.

 

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı nedir
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Çeviri Büroları

2- Dil Kursları

3- Okullar

4- Turizm Şirketleri

5- Uluslararası Ticari İşletmeler

6- Üniversiteler

7- Yayınevleri

 

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı lisans programı mezunları, sanat, kültür, eğitim, çeviri, iletişim, medya, uluslararası ilişkiler, turizm, bankacılık ve finans, dış temsilcilikler, dış ilişkiler ve halkla ilişkiler gibi hizmet sektörünün yabancı dil öncelikli pek çok alanında çalışabilmektedirler.

 

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunlarının görevleri şunlardır:

Bölüm mezunları lisans eğitimleri boyunca kazandıkları sözlü ve yazılı dil becerileri, metin çözümleme ve eleştirel düşünme yetenekleriyle medyadan eğitim-öğretim sektörüne kadar çok geniş bir yelpazede çalışabilir. Ayrıca öğretmenlik sertifikası alan mezunlar MEB’e bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarıyla özel öğretim kurumlarında rahatlıkla çalışabilir

Üniversiteler, yayınevleri, büyükelçilik ve konsolosluklar, medya kuruluşları, dış ticaret, lojistik, halkla ilişkiler ve reklam ajansları, turizm ve otelcilik firmaları, bakanlıkların ilgili bölümleri, akademik kariyer planlama merkezlerinde çalışma imkânı bulunmaktadır.

 

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Amerikan Kültürü ve Edebiyatı maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Amerikan Kültürü ve Edebiyatı maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Amerikan Edebiyat Tarihi
  2. Amerikan Kültür Kavramları
  3. Amerikan Kültüründe Çeşitlilik
  4. Amerikan Öyküsü
  5. Amerikan Romanı
  6. Amerikan Şiiri
  7. Amerikan Tarihi
  8. Amerikan Tiyatrosu
  9. Araştırma Teknikleri
  10. Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi
  11. Bati Uygarlığının Temelleri
  12. Bilgisayar Teknolojileri
  13. Edebiyat Kuramları Ve Eleştiri
  14. Edebiyata Giriş
  15. İngilizce
  16. Kompozisyon
  17. Kültür Çalışmaları
  18. Kültürel Çeşitlilik Metinleri
  19. Mitoloji
  20. Türk Dili

 

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümüne son beş yılda toplam 26 kontenjan verilmiş ve mezunlar 73 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Çok yönlü, analitik ve sorgulayıcı düşünebilmeli.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

5- Okumayı ve araştırmayı sevmeli.

6- Planlı çalışmayı bilmeli.

7- Sözlü ve yazılı iletişim becerilerine sahip olmalı.

8- Teknoloji ve gündemi yakından takip etmeli.

9- Yabancı dillere ve kültürlere ilgi duymalı.

 

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Amerikan Kültürü ve Edebiyatı nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Amerikan Kültürü ve Edebiyatı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPUk0df3roCRnHiDSvxDobRbaFuMxpnpfEYQvpP-PhlYfLwHGXJaMAmfwO007W_Jx8noWGHpUt05XNLD6Efcueup0K9BEBH2efrk6dfBnRjJBPLwlSMtzozZc_FPfTPtPVN2Th0AjXLaZL/s16000/amerikan-kulturu-ve-edebiyat%25C4%25B1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPUk0df3roCRnHiDSvxDobRbaFuMxpnpfEYQvpP-PhlYfLwHGXJaMAmfwO007W_Jx8noWGHpUt05XNLD6Efcueup0K9BEBH2efrk6dfBnRjJBPLwlSMtzozZc_FPfTPtPVN2Th0AjXLaZL/s72-c/amerikan-kulturu-ve-edebiyat%25C4%25B1.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/11/amerikan-kulturu-ve-edebiyat-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/11/amerikan-kulturu-ve-edebiyat-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content