Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile t...

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümü nedir, puan türü nedir, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi alanında lisans diploması verilir. Mezunlar Teknik hizmetler sınıfında Yaban Hayatı Ekoloğu ve Yöneticisi ihtiyacını giderecek alanlarda Yaban Hayatı Uzmanı olarak istihdam edilmektedir.

 

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Nedir?

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümü; omurgalı yaban hayvanlarından kuşlar, memeliler ve iç su balıkları başta olmak üzere, amfibiler, sürüngenler ile böcekler ve diğer omurgasız yaban hayvanlarının biyolojisi, ekolojisi, etolojisi ile orman, dağ, step, sulak alan gibi ekosistemlerdeki başta flora olmak üzere diğer bütün ekosistem bileşenleri ile olan temel etkileşimler ile ilgili gerekli ve yeterli bilgilerle donanmış meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi baraj puanı da 180 puandır.

 

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi nedir
Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığında ve yaban hayvanları ile ilgili konularda çalışmalarda bulunulan kamuya ait diğer birimlerde ayrıca, özel sektör tarafından devletten kiralanan özel avlakların yanı sıra, yine özel sektör tarafından işletilen yaban hayvanı üretme tesislerinde, av turizmi ile ilgilenen seyahat acentelerinde, turizm şirketlerinde, veya doğa koruma ile ilgili çalışmalarda bulunan sivil toplum kuruluşlarında görev alabileceklerdir.

 

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi mezunlarının görevleri şunlardır:

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümü mezunu bireyler omurgalı, omurgasız, memeliler, kuşlar, balıklar üzerine biyoloji, etoloji ve ekosistemler üzerine çalışmalar yapmaktadırlar.

 

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bilgisayar Teknolojileri
  3. Genel Biyoloji
  4. Genel Ekoloji ve Meteoroloji
  5. İlk Yardım
  6. İngilizce
  7. İstatistik
  8. Memeli Yaban Hayvanları
  9. Omurgasız Hayvanlar
  10. Temel Kimya
  11. Türk Dili
  12. Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimine Giriş
  13. Yaban Hayatında Biyolojik Çeşitlilik
  14. Zooloji

 

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Açık havada çalışmaktan hoşlanmalı.

2- Bedence sağlam ve güçlü olmalı.

3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

4- Doğayı sevmeli.

5- Ekip çalışmasını sevmeli.

6- Hayvanları sevmeli.

7- İyi bir gözlemleyici olmalı.

8- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

9- Planlı çalışmayı bilmeli.

 

Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
  1. Ben Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi bölümü mezunuyum. Bölüm hakkında daha çok bilgi vermek için yazıyorum.
    Öncelikle bölümümüz araziye çıkmayı, yeri geldiğinde çadır kurup kamp yapmayı, yağmur çamur kar demeden yol almayı gerektiriyor. O yüzden takım elbise giyip klimalı odada masanın başında zaman geçirmek isteyen kişiler için değil. Bölümümüzün hocaları da diğer hocalardan farklı olarak imkan buldukça dağa doğaya yabana gider. Hatta derslere çeşitli sürüngen ve amfibi de getirip elden ele dolaştırmak suretiyle sevmişliğimiz var. Pek çok üniversitede olduğu gibi bizim bölümde de staj yapmak zorundayız. Ancak diğerlerinden farklı olarak bizler mavi ile yeşilin iç içe geçtiği milli parklarda staj yapıyoruz.
    Yazıda bir hata var, mezunların devlette ya da özel sektörde iş bulması ile ilgili bir yanlışlık var. Henüz kamuda kadro açılmadığı gibi özel sektörde de bu işi yapmak için bizim bölümün mezunu olmanız gerekmiyor. Mezunlarımız genelde işsiz ancak aramızda polis olan, asker olan, memur olmaya çalışan ya da benim gibi dalgıç-cankurtaran olanlar var.
    Ayrıca mühendis ünvanımız da yok. Onun için de kadro için de mücadele ediyoruz.
    Eğer ki okuyup meslek sahibi olayım memur olayım mühendis olayım diye okuyacak iseniz başka bir bölüm seçmenizi tavsiye ederim ancak ekonomik bir kaygınız yok ise, doğayı seviyor iseniz, Trabzon’da dolu dolu 4 sene geçirmek istiyor iseniz bu bölüm tam size göre. Mayıs ayında Kaçkar Dağı’nda 2700m de karlar içinde kamp yapıp ayı görebilir, Rize’ye atmaca için gidebilir, Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde yaban keçisi sayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?
Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSdEwRtlKjuvxvb6EnAfId9wqWdOHCuePWUD55DRHyZcYHnJMhU5dqumo9w3keRM5IEHHrD5-_XjzCIJ2PH2Gx-M8Gm0r0duUIDGpmz_YLdxseD28bgW1gatkgPyF98_h3D8610YjhCbKp/s16000/yaban-hayati-ekolojisi-ve-yonetimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSdEwRtlKjuvxvb6EnAfId9wqWdOHCuePWUD55DRHyZcYHnJMhU5dqumo9w3keRM5IEHHrD5-_XjzCIJ2PH2Gx-M8Gm0r0duUIDGpmz_YLdxseD28bgW1gatkgPyF98_h3D8610YjhCbKp/s72-c/yaban-hayati-ekolojisi-ve-yonetimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/yaban-hayat-ekolojisi-ve-yonetimi.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/yaban-hayat-ekolojisi-ve-yonetimi.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content