Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile...

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü var. Aşağıda sırasıyla Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü nedir, puan türü nedir, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümü mezunlarının çoğu global ve ulusal şirketlerde çeşitli yönetim kademelerinde çalışmaktadır. Bu bölümün amacı uluslararası şirketlere üst düzey yöneticiler yetiştirmektir.

Mezunlar işletme bölümünden mezun olanların yapacakları tüm iş olanaklarına sahiptir. Aynı zamanda gümrük müşavirliğinde de çalışma imkanları vardır. Mezunlar küresel iş operasyonlarını yönetebildikleri gibi yabancı ülkelerle iş yapabilme kapasitesine sahip olurlar.

 

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Nedir?

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü; uluslararası ticaret yapan işletmelerde, ekonomi, finans, pazarlama, hukuk gibi ticaretin değişik alanlarında çalışan meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik baraj puanı da 180 puandır.

 

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik nedir
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Dış Ticaret Müsteşarlığı

2- Dışişleri Bakanlığı

3- Kalkınma Ajansları

4- Ticaret Borsaları

5- Ticaret ve Sanayi Odaları

6- Uluslararası Firmalar

 

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik mezunları, özel sektör kuruluşlarının uluslararası ticaretle ilgili tüm birimlerinde uzman eleman ve yönetici konumlarında çalışabilmektedirler. Uluslararası ticaret yönetimi alanında eğitim görenler bankaların kambiyo birimleri, ihracatçı birlikleri ve üye kuruluşları, serbest bölgeler, dış ticaret sermaye şirketleri ile özel kuruluşların ihracat-ithalat birimleri, gümrük ve uluslararası ticaret ve nakliyat firmaları gibi kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmektedirler.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü mezunlarımız, başta dış ticaret ile ilgili firmalarda, şirketlerin dış ticaret bölümlerinde, ithalat ve ihracat ile ilgili bölümlerde, bankaların dış işlemler servislerinde, gümrük, gümrükleme firmalarında, lojistik firmalarında, sigorta şirketlerinde görev alabilmektedirler.

Bunun yanı sıra, İktisat, İşletme ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunlarının görev aldığı bütün kamu ve özel sektör kurumlarında çalışma imkanı bulabilmektedirler.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü mezunları ticaret alanında faaliyet gösteren birçok şirkette iş bulabilme olanağına sahip olabilirler. Kişiler, eğitim süresince kazandıkları becerileri sayesinde farklı pozisyonlarda değerlendirebilme imkanı bulurken aynı zamanda yabancı dil konusunda da kendini en iyi şekilde yetiştiren öğrenciler,  global firmaların üst düzey kadrolarında kolayca yer alabilirler.

Bölümün mezunları uluslararası ticaret alanında iş yapmak isteyen ya da hal-i hazırda faaliyet gösteren firmaların aranan personel adayları arasındadır. Tüm uluslararası kurumlarda kendilerine yer edinecek olan öğrenciler, dünyaya açılan ticaret alanında önemli görevler üstlenirler. Ülke ekonomisi ve toplumsal kalkınma konularında üstlerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirme amacı güden mezunlar, küreselleşme hamlesinde önemli birer ihtiyaç olarak görülürler.

Özel ve kamu birçok kuruluşta görev alabilecek olan mezunlar farklı pozisyonlarda çalışabilme olanağı bulurlar. Bu bölümden mezun olan öğrenciler işletmelerin üretim, tedarik, pazarlama, insan kaynakları olmak üzere birçok farklı alanında çalışabilirler. İşini önemseyen ve sürekli olarak yenilikleri takip ederek çağa ayak uyduran adaylar, yöneticilik pozisyonlarına kadar yükselebilirler. Bir şirket çatısı altında çalışmak istemeyen mezunlar, kendilerine uluslararası alanda bağlantılar kuran bir şirket kurarak birçok farklı şirkete aynı anda hizmet verme ayrıcalıklarından da yararlanabilir. Geleceğin en parlak bölümleri arasında gösterilen Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümü, öğrencilerine gereken bilgi ve donanımı veren bir alandır.

 

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Çalıştığı kamu ya da özel sektör kurum/kuruluşun uluslararası ticaretteki mevcut yapısını ortaya koyar.

2- Çalıştığı kamu ya da özel sektör kurum/kuruluşun yurt dışı alım ve satım işlerinin yürütülmesi işlerini yapar.

3- Uluslararası ticaret uygulamaları, para piyasası, kanun, tüzük ve yönetmelikleri takip ederek bilgilerini güncel tutar.

4- Uluslararası ticaret uygulamalarını takip ederek, işlerinde kullanır.

 

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik mezunları; yönetimi meslek elemanları genellikle kapalı ve temiz büro ortamında çalışırlar. Zaman zaman seyahat etmeleri gerekebilir. Diğer çalışanlarla iletişim halindedirler.

 

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Avrupa Birliği İşletme Politikaları
  3. Avrupa ve Asya Ekonomileri
  4. Bilgisayar Teknolojileri
  5. Dış Ticaret Finansmanı
  6. Ekonomiye Giriş
  7. Emlak Değerleme Mevzuatı
  8. Farklı Kültürlerle Ticaret Koşulları
  9. Gümrük Mevzuatları
  10. İhracat-İthalat
  11. İngilizce
  12. İşletme Finansmanı
  13. İşletme Hukuku 
  14. İşletme Mikroekonomisi
  15. İşletme ve Ekonomi için Matematik
  16. İşletmeye Giriş
  17. İstatistik
  18. Küresel Siyasete Giriş
  19. Küresel Ticaret ve Yatırım Uygulamaları
  20. Muhasebe İlkeleri
  21. Örgütsel Davranış
  22. Pazarlama 
  23. Türk Dili

 

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümüne son beş yılda toplam 35 kontenjan verilmiş ve mezunlar 88 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Ayrıntılara dikkat etmeli, sorumluluk sahibi olmalı.

2- Başkaları ile iyi iletişim kurabilmeli, başkalarını etkileyebilmeli.

3- Değişik ortamlara uyum sağlayabilmeli.

4- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

5- Ekip çalışmasını sevmeli.

6- En az bir yabancı dili öğrenmeye istekli olmalı.

7- Girişimci bir yapıya sahip olmalı.

8- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

9- Planlı çalışmayı bilmeli.

10- Sosyal bilimlere, özellikle ekonomiye ilgi duymalı.

 

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, içinde yaşadığımız Küresel Çağın bir sonucu olarak hızla gelişen çok-disiplinli bir araştırma alanıdır. Alanımızın amacı İktisadi Küreselleşme’yi ve bunun yarattığı yeni küresel düzenin işleyişini ve sorunlarını anlamak ve çözümlemektir. İktisadi Küreselleşme, uluslararası ticaret ve sermaye hareketleri aracılığıyla ülkeler arasında kurulan ilişkilerdeki son kırk yıl içindeki artışı ifade etmektedir. 

Bu artışın altında yatan ana faktör teknolojide yaşanan hızlı gelişmelerdir. Bir yandan yeni finansal teknik ve enstrümanlar global bir bankacılık ve finans sistemi yaratırken, bir yandan da yeni üretim teknikleri, iş yapma ve istihdam biçimleri daha entegre bir dünya ekonomisi ortaya koymaktadır. O kadar ki ABD’nin kendi iç politikaları gereği faiz haddinde yaptığı küçük bir değişiklik tüm dünya finans piyasalarını etkileyebilmektedir. 

Aynı şekilde, ABD’nin herhangi bir ülkeden (örneğin Çin) ithal ettiği bir ürün üzerine vergi koymasının etkisi, bu karmaşık bağlantılar nedeniyle çok sayıda ülkeye (örneğin tüm Avrupa ya da Güney Doğu Asya Ülkelerini) yansıyabilmektedir. Küreselleşme, görüldüğü gibi, iktisadi, teknolojik, politik ve de kültürel boyutlarıyla ülkemiz için zorluklar ama aynı zamanda fırsatlar da ortaya çıkarmaktadır. Bu zorlukları aşmak ve de fırsatlardan yararlanmak için İktisadi Küreselleşme’nin incelenmesi ve anlaşılması büyük önem arz etmektedir.

Gelişmekte olan bir ülke olarak Türkiye’nin de bu süreçte önemli bir aktör olabilmesi, uzun ve kısa dönemli amaç ve hedeflerini (vizyon ve misyon) iyi belirlemesine ve bunları gelişen koşullara göre yenilemesine  bağlı. Bu süreçte en önemli unsurlardan biri Türkiye’nin iyi yetişmiş insan gücüne (beşerî sermaye) sahip olmasıdır.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtnf9acp091f3pslayBiW2RY9TQALlTNxWoOoNo7JDMqC_2HPE-mLdbJTWIzySWtgOQ4H9j31NFzKDdp1drfdHOeDGGKuhT-xSt9H6iIH_W9y-cXLRq7KplbB26HA14wwhAbUgPJVeP8Z-/s16000/uluslararasi-ticaret-ve-isletmecilik.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtnf9acp091f3pslayBiW2RY9TQALlTNxWoOoNo7JDMqC_2HPE-mLdbJTWIzySWtgOQ4H9j31NFzKDdp1drfdHOeDGGKuhT-xSt9H6iIH_W9y-cXLRq7KplbB26HA14wwhAbUgPJVeP8Z-/s72-c/uluslararasi-ticaret-ve-isletmecilik.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/uluslararas-ticaret-ve-isletmecilik.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/uluslararas-ticaret-ve-isletmecilik.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content