Uluslararası İşletme Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Uluslararası İşletme Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıtt...

Uluslararası İşletme Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Uluslararası İşletme Yönetimi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Uluslararası İşletme Yönetimi bölümü nedir, puan türü nedir, Uluslararası İşletme Yönetimi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Uluslararası İşletme Yönetimi bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Uluslararası İşletme Yönetimi Bölümü Nedir?

Uluslararası İşletme Yönetimi bölümü; uluslararası her türlü şirketin yönetim işlerini üstlenecek, bu şirketin ticari faaliyetlerini yürütecek, şirketin tanıtımlarını çeşitli mecralardan yapabilecek meslek elemanlarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Uluslararası İşletme Yönetimi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Uluslararası İşletme Yönetimi için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Uluslararası İşletme Yönetimi, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Uluslararası İşletme Yönetimi baraj puanı da 180 puandır.

 

Uluslararası İşletme Yönetimi nedir
Uluslararası İşletme Yönetimi

Uluslararası İşletme Yönetimi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Uluslararası İşletme Yönetimi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Uluslararası İşletme Yönetimi mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

Uluslararası İşletme Yönetimi lisans programından başarı ile mezun olan öğrenciler, kamu ya da özel sektörde oldukça geniş bir alanda iş imkânı bulunmaktadır. Özellikle ulusal ve çok uluslu işletmeler, faaliyetlerini sürdürürken çoğunlukla işletme yönetimi mezunlarının uzmanlıklarından yararlanmaktadır.

Mezunlar; ulusal ve uluslararası şirketlerin üst düzey yönetiminde, dijital pazarlama, alım-satım, insan kaynakları, ekonomi / finans gibi farklı departmanlarında görev alabiliyorlar. Aynı zamanda yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam eden mezunlar, gerekli sınavlardan başarılı olmaları durumunda akademisyenlik de yapabilmektedir.

Mezunlarımız, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarda, sanayi, ticaret, bilişim alanlarında, kamu ve özel sektörde yer alan firmalarda pazarlama, satış, finans, insan kaynakları gibi fonksiyonlarda çalışabilir; uzmanlık, danışmanlık, yöneticilik gibi pozisyonlarda görev alabilir.

 

Uluslararası İşletme Yönetimi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Uluslararası İşletme Yönetimi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Uluslararası İşletme Yönetimi mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Bütçe ve yıllık işletme maliyetlerini iyileştirmek için aksiyonlar almak.

2- İşletme faaliyetlerinin sorunsuz ve kesintisiz şekilde yürütülmesini sağlamak.

3- İşletme hedeflerini düzenlemek ve ilerletmek için üst yönetim ile koordinasyon sağlamak.

4- İşletme hedefleriyle uyumlu iş plan ve stratejilerini geliştirmek.

5- İşletmenin durumu hakkında üst yönetime dönemsel ve yıllık raporlar hazırlamak ve sunmak.

6- İşletmenin faaliyet gösterdiği alan kapsamında, ilgili yasa ve yönetmeliklere uygunluğunu denetlemek.

7- İşletmenin temizlik, güvenlik, bakım ve teknik ihtiyaçlarının uygun şekilde karşılanmasını sağlamak.

8- Mali tablolar, satış ve faaliyet raporları ile diğer performans verilerini gözden geçirmek.

9- Pazarlama, satış, insan kaynakları ve diğer ilgili operasyonları desteklemek.

10- Personelin eğitim ve görev dağılımını planlamak.

11- Personelin işe alım süreçlerini yönetmek ve denetimini sağlamak.

12- Reklam kampanyaları ve satış promosyonları gibi, işletmenin ürün veya hizmetlerine yönelik pazarlama stratejileri geliştirmek.

13- Tedarikçi, müşteri veya diğer hizmetlerle ilgili sözleşmeleri yönetmek.

14- Yönetici, personel, tedarikçi ve müşteriler ile güven odaklı ve uzun vadeli ilişkiler kurmak.

 

Uluslararası İşletme Yönetimi Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Uluslararası İşletme Yönetimi çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Uluslararası İşletme Yönetimi okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Meslek mensupları genellikle büro ortamında çalışır. Çalıştıkları alan sakin ve temizdir. İşletme yöneticilerinin sorumluluğunda çok sayıda personel bulunur. İşletmecinin görevi bu personel ile en verimli şekilde çalışmak ve gelişmektir.

 

Uluslararası İşletme Yönetimi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Uluslararası İşletme Yönetimi maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Uluslararası İşletme Yönetimi maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Uluslararası İşletme Yönetimi Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Uluslararası İşletme Yönetimi bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Uluslararası İşletme Yönetimi bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Uluslararası İşletme Yönetimi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Uluslararası İşletme Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bilgisayar Teknolojileri
  3. Bilimsel Araştırma Teknikleri
  4. Borçlar Hukuku
  5. Enformasyon Yönetimi
  6. Genel İşletme
  7. İletişim ve Sunum Teknikleri
  8. İngilizce
  9. İnsan Kaynakları Yönetimi
  10. İşletme Enformatiği
  11. İşletme Finansı
  12. İşletme Matematiği
  13. İstatistik
  14. Kültürlerarası Yönetim
  15. Makroekonominin Temelleri
  16. Maliyet Muhasebesi
  17. Muhasebeye Giriş
  18. Pazarlama İlkeleri
  19. Sosyal Psikoloji
  20. Sosyal Sorumluluk ve Etik
  21. Ticaret Hukuku ve Çok Uluslu Firmalarda Stratejik Yönetim
  22. Türk Dili
  23. Uluslararası Finansal Yönetim
  24. Uluslararası Pazarlama
  25. Uluslararası Yönetim
  26. Üretim Yönetimi
  27. Uygarlık Tarihi
  28. Yönetim ve Organizasyon Teorisi
  29. Yöneylem Araştırması

 

Uluslararası İşletme Yönetimi Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Uluslararası İşletme Yönetimi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Uluslararası İşletme Yönetimi bölümüne son beş yılda toplam 17 kontenjan verilmiş ve mezunlar 87 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

Uluslararası İşletme Yönetimi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Uluslararası İşletme Yönetimi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasını sevmeli.

3- Genel ekonomi ve ticaret konularına hakim olmalıdır.

4- İkna kabiliyeti yüksek olmalıdır.

5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

6- Liderlik vasfına sahip olmalıdır.

7- Öngörülü olmalıdır.

8- Pazarlama stratejilerine hakim olmalıdır.          

9- Planlı çalışmayı bilmeli.

10- Sıcakkanlı, anlayışlı olmalıdır.

11- Yabancı dil bilmeli veya öğrenmeye istekli olmalıdır.

 

Uluslararası İşletme Yönetimi Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Uluslararası İşletme Yönetimi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Uluslararası İşletme Yönetimi nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Uluslararası İşletme Yönetimi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Uluslararası İşletme Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Uluslararası İşletme Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHTO9mjfkd5PgPfsJ-HGd3qO0CXhoMSEjv_1WvF0eam2m24Ka2MIATVyvYi85P83TivXUiwoSBfwMsLvsmp7E17vanZjDtG4ZHadwry6JE0-YGuofiARalrAM5deWY11zJ1ufHxLHAVXj4/s16000/uluslararasi-isletme-yonetimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHTO9mjfkd5PgPfsJ-HGd3qO0CXhoMSEjv_1WvF0eam2m24Ka2MIATVyvYi85P83TivXUiwoSBfwMsLvsmp7E17vanZjDtG4ZHadwry6JE0-YGuofiARalrAM5deWY11zJ1ufHxLHAVXj4/s72-c/uluslararasi-isletme-yonetimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/uluslararas-isletme-yonetimi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/uluslararas-isletme-yonetimi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content