Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile ta...

Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümü var. Aşağıda sırasıyla Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümü nedir, puan türü nedir, Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Nedir?

Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümü; bankalar ve diğer mali kuruluşlar ile işletmelerin uluslar arası finansal hareketlerini planlama, uygulama ve kontrol işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Uluslararası Finans ve Bankacılık için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Uluslararası Finans ve Bankacılık, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Uluslararası Finans ve Bankacılık baraj puanı da 180 puandır.

 

Uluslararası Finans ve Bankacılık nedir
Uluslararası Finans ve Bankacılık

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Uluslararası Finans ve Bankacılık mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Uluslararası Finans ve Bankacılık mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Devlet Bankaları

2- Dış Ticaret Müsteşarlığı

3- Dünya Bankası

4- Dünya Ticaret Örgütü

5- Hazine Müsteşarlığı

6- İstanbul Menkul Kıymetler Borsası

7- Merkez Bankası

8- Özel Bankalar

9- Sermaye Piyasası Kurulu

10- Uluslararası Para Fonu

 

**Kamu sektöründe işe girmek isteyenler Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmek zorundadırlar. Bu bölümden mezun öğrenciler ulusal ve uluslararası şirketlerin finansal analiz bölümlerinde, yurt içi ve yurt dışındaki bankalarda, aracı kurumlarda çalışabilirler. İngilizce ve bilişim teknolojilerini çok iyi kullanabilen mezunlar, özel sektörde ve çok uluslu şirketlerde iş imkânı bulabilmektedirler.

**Uluslararası Finans bölümü mezunları ulusal ve uluslararası çeşitli şirketlerde finansal analist, muhasebe bölümü yöneticisi, stratejik planlama faaliyetlerinin sorumlusu, uluslararası finansal kuruluşların temsilcisi gibi görevleri üstlenebilirler.

**Bölüm mezunları kendi alanlarında çalışabileceği gibi benzer alanlarda da geniş çalışma alanına sahiptir. Yakın gelecekte ülkemizde bankalar, borsalar ve tüm mali kuruluşların gerek boyut gerekse teknolojik açıdan daha önemli büyüme ve gelişmelere sahne olacağı beklenmektedir. Bu çalışma alanlarında bilgisayar ve internet teknolojisinin kullanımı sınırsız bir şekilde gelişmekte ve bu alana meraklı gençler için çok cazip fırsatlar sunmaktadır.

**Çağdaş mesleki bilgi ile donatılmış, bilgisayar uygulamaları yapabilen, bir veya daha fazla yabancı dili olan bölüm mezunları geniş ve cazip iş olanakları bulabilirler. Bankalar, borsalar ve mali kuruluşların dışında reel sektör firmaları bünyelerinde de çalışma olanağı bulabilirler.

**Bölüm mezunları finans uzmanı, portföy yöneticisi, yatırım projesi uzmanı, borsa uzmanı, bankacılık ve para ekonomisti, dış ticaret uzmanı, banka yöneticiliği gibi işler yapabilirler. Alanları ile ilgili serbest çalışabilirler.

**Ancak, mezun olduktan hemen sonra bu konuma gelmek mümkün değildir. Genellikle çeşitli kurum ve kuruluşlar, mezunları sınavla uzman yardımcısı olarak istihdam edip, belirli bir hizmet içi eğitim ve deneyimden sonra belirtilen pozisyonlara yerleştirmektedirler.

**Ayrıca bölüm mezunları, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin benzer bölümlerinden mezun olanların başvurabileceği kamu ve özel sektör kuruluşlarının uzman yardımcılığı veya müfettiş yardımcılığı sınavlarına katılabilirler.

 

Uluslararası Finans ve Bankacılık Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Uluslararası Finans ve Bankacılık mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Uluslararası Finans ve Bankacılık mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Dış ticaretle ilgili işlemleri yapar.

2- Finansal risk analizleri yaparak işletme yönetimine bilgi verir.

3- İşletme sermayesinin yönetimini üstlenir.

4- İşletmenin finansal planlamasını yapar.

5- İşletmenin finansal tablolarını hazırlar.

6- İşletmenin yatırım proje analizlerini yapar.

7- Portföy yönetimi yapar.

8- Uluslararası finansal tekniklerin seçimini ve kullanımı konusunda işletme sahiplerine bilgi verir.

 

Uluslararası Finans ve Bankacılık Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Uluslararası Finans ve Bankacılık çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Uluslararası Finans ve Bankacılık okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Uluslararası Finans ve Bankacılık mezunları, çalışmalarını büro ortamında oturarak yürütülür. Çalışırken birinci derecede verilerle ilgilidir. Çalışırken düşünme, araştırma yapma gibi zihinsel faaliyetlerde bulunur.

Çalışırken işletme içinde işletmenin muhasebe birimi, üst yönetim ile işletme dışında müşteriler ve finansal kuruluşlarla, mali ve finansmanla ilgili kamu ve özel kuruluş yetkilileri ile iletişimde bulunur.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Bilgisayar

2- İletişim Araçları

3- Çeşitli Tablolar

4- Kalem, Kağıt

5- Mesleğe ait Diğer Araç ve Gereçler

 

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Uluslararası Finans ve Bankacılık maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Uluslararası Finans ve Bankacılık maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Uluslararası Finans ve Bankacılık dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bilgisayar Teknolojileri
  3. Çağdaş Pazarlama Sorunları
  4. Çalışma Sermayesi Yönetimi
  5. İş ve İdari İletişim
  6. Finansal Muhasebe
  7. Finansal Türev İşlemleri
  8. Hukuk 
  9. İktisat
  10. İngilizce
  11. İşletme
  12. İşletme İstatistiği
  13. İşletme Matematiği
  14. Muhasebe Prensipleri
  15. Müşteri İlişkileri Yönetimi
  16. Para ve Bankacılık
  17. Türk Dili
  18. Uluslararası Bankacılık Uygulamaları
  19. Uluslararası Finans
  20. Yönetim Muhasebesi

 

Uluslararası Finans ve Bankacılık Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Uluslararası Finans ve Bankacılık KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Uluslararası Finans ve Bankacılık bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Uluslararası Finans ve Bankacılık tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ayrıntıları fark edebilmeli.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Hızlı karar alabilen kimseler olmaları gerekir.

5- İkna yeteneği olmalı ve sorumluluk duygusu yüksek olmalı.

6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

7- Mali konulara ilgi duymalı, geleceği öngörebilmeli.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Sayısal düşünme gücüne ve analitik düşünme yeteneğine sahip olmalı.

10- Stres altında çalışabilmeli.

11- Tertipli ve düzenli çalışma alışkanlığına sahip olmalı, zamanı iyi kullanabilmeli.

 

Uluslararası Finans ve Bankacılık Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Uluslararası Finans ve Bankacılık yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Uluslararası Finans ve Bankacılık nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Uluslararası Finans ve Bankacılık iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiylK9C16dNe9DylJN0XC0HSWGtQNuzNABNqRXXWLQhpNa9EQYLYtHwhYZHurb9Qx1wfORYxeTdvdKiUZScmX88Zyy6wPO1yTMj3F5aVXmPkw9nFptw2XvOndpqDd5nvsvn8vKRXIEqbS13/s16000/uluslararasi-finans-ve-bankacilik.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiylK9C16dNe9DylJN0XC0HSWGtQNuzNABNqRXXWLQhpNa9EQYLYtHwhYZHurb9Qx1wfORYxeTdvdKiUZScmX88Zyy6wPO1yTMj3F5aVXmPkw9nFptw2XvOndpqDd5nvsvn8vKRXIEqbS13/s72-c/uluslararasi-finans-ve-bankacilik.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/uluslararas-finans-ve-bankaclk-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/uluslararas-finans-ve-bankaclk-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content