Ulaştırma Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Ulaştırma Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız ...

Ulaştırma Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Ulaştırma Mühendisliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Ulaştırma Mühendisliği bölümü nedir, puan türü nedir, Ulaştırma Mühendisliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Ulaştırma Mühendisliği bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Ulaştırma mühendisliği, yerel ve bölgesel düzeylerde ulaşım sistemlerinin planlanması, tasarımı ve bakımı ile ilgilidir. Ulaştırma mühendisleri, insanların ve malların güvenli, ekonomik ve zamanında hareket etmesini sağlamak için çalışırlar. Enerji ihtiyaçlarının, bütçe kısıtlamalarının ve çevresel kaygıların ele alınmasını içerebilecek yeni özel ve toplu taşıma projelerinin tüm yönlerinde yer alabilirler. Çalışmaları ayrıca deprem ve sel gibi doğal tehlikelere dayanacak köprüleri, tünelleri ve diğer yapıları güçlendirmeyi de içerebilir. Ulaştırma mühendisliği, insanlar ve mallar için. Ulaştırma mühendisliği, elektrik mühendisliği, makine mühendisliği, havacılık ve deniz mühendisliği gibi benzer disiplinlerle bağlantılıdır.

 

Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Nedir?

Ulaştırma Mühendisliği bölümü; insan yaşamında büyük önem taşıyan ulaşım sistemleri ile insan yaşamını kolaylaştırmayı ve yaşam standardını yükseltmeyi amaçlayan, kalıcı ve uzun erimli ulaşım sistemlerinin yapımını sağlayacak mühendisleri yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Ulaştırma Mühendisliği için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Ulaştırma Mühendisliği, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Ulaştırma Mühendisliği baraj puanı da 180 puandır. Ayrıca sayısal puan türünde ilk 300 bin kişi arasında olma şartı var.

 

Ulaştırma Mühendisliği nedir
Ulaştırma Mühendisliği

Ulaştırma Mühendisliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Ulaştırma Mühendisliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Ulaştırma Mühendisliği mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Belediyeler

2- Devlet Demir Yolları

3- Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

4- İl Özel İdareleri

5- Karayolları Genel Müdürlüğü

6- Metro ve Raylı Sistem Şirketleri

7- Ulaştırma Bakanlığı

8- Ulaştırma Bakım Şirketleri

9- Yol Tasarım ve Kontrol Şirketleri

 

Ulaştırma Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Ulaştırma Mühendisliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Ulaştırma Mühendisliği mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Demiryolu ya da karayolu çalışmaları öncesinde yol güzergahının belirlenmesi için görüş beyan etmek.

2- Güvenilir, etkili, hızlı ve ekonomik olmanın dışında çevreyle de uyumlu ulaştırma olanaklarını planlamak.

3- Otoyol planlama ve uygulama çalışmalarından akıllı ulaşım sistemlerine kadar farklı ulaşım seçeneklerini devreye sokmak için çalışmak.

4- Ulaşım için yapılan altyapı çalışmalarının sağlıklı bir biçimde yürütülmesini sağlamak.

5- Ulaştırma sektöründeki güncel sorunlara çözüm üretmek.

 

Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Ulaştırma Mühendisliği maaşları 5500-6000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Ulaştırma Mühendisliği maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Ulaştırma Mühendisliği Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Ulaştırma Mühendisliği bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Ulaştırma Mühendisliği bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Ulaştırma Mühendisliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Akıllı Ulaşım Sistemleri
  2. Arazi Değerlemesi ve Ulaşım Olanakları
  3. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  4. AutoCAD ile Teknik Resim
  5. Bilgisayar Teknolojileri
  6. Bütünleşik Sistem Projesi
  7. Demiryolu Mühendisliği
  8. Diferansiyel Denklemler
  9. Diferansiyel ve İntegral Hesap
  10. Fizik
  11. Genel Kimya
  12. Haritacılık ve Metroloji
  13. İletişim Becerileri ve Akademik Raporlama
  14. İngilizce
  15. Kentsel Toplu Ulaşım Sistemleri
  16. Lineer Cebir
  17. Madde Kuvveti ve Statiği
  18. Malzeme Bilimi
  19. Nümerik Analiz
  20. Olasılık ve İstatistik
  21. Otoyol Mühendisliği
  22. Programlamaya Giriş (Java)
  23. Türk Dili
  24. Ulaşım Mühendisliğine Giriş
  25. Ulaşım Sistemleri Modelleme
  26. Zemin Mekaniği

 

Ulaştırma Mühendisliği Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Ulaştırma Mühendisliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Ulaştırma Mühendisliği bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Ulaştırma Mühendisliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Ulaştırma Mühendisliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

Ulaştırma Mühendisliği eğitimi almak isteyenlerin matematik ve fen bilimlerine ilgili, bu alanlarda başarılı, sayısal akıl yürütme gücüne sahip, şekiller arası ilişkileri görebilen, sorumluluk sahibi, detaycı, sabırlı, problem çözme becerisi gelişmiş, teknolojik yenilikleri takip eden, disiplinler arası çalışmaya yatkın, yenilikçi, değişime açık, dikkatli, bir işi planlayabilen ve yürütebilen, analitik düşünebilen, ekip çalışmasına yatkın, hızlı ve doğru karar verebilen, planlama ve uygulama becerileri gelişmiş, yaratıcı kişiler olmaları beklenir.

 

Ulaştırma Mühendisliği Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Ulaştırma Mühendisliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Ulaştırma Mühendisliği nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Ulaştırma Mühendisliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 1
  1. ulaştırma mühendisliği eğitimi yeteri kadar uygulamalı eğitimle faydalı olacaktır..mezun olanlar çalışacağı kurumda bir yıl kurslu staj yapıp sınava alınmalıdır.eğiticileride ulaştıırma kurumlarında staj yapmalı kitaplardan teksirlerden öğretmek yeterli olmaz..öğrencinin istikbali için konuları tam öğrenmeli.diplama almak mesele değil

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Ulaştırma Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Ulaştırma Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZFnqiyFA-7m3VlkjeWDhbz0czYQqygqsfyEXHY1RjXQgbCeyXvsjvc7G8I9ftionnbLG9En3gTnB_LvVAKLG1BHmOVOMjGGZAIA0iVXIeQG4Cq7e4t0MFn0aougwa0YSnS3stJb7HenGL/w320-h126/ulastirma-muhendisligi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZFnqiyFA-7m3VlkjeWDhbz0czYQqygqsfyEXHY1RjXQgbCeyXvsjvc7G8I9ftionnbLG9En3gTnB_LvVAKLG1BHmOVOMjGGZAIA0iVXIeQG4Cq7e4t0MFn0aougwa0YSnS3stJb7HenGL/s72-w320-c-h126/ulastirma-muhendisligi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/ulastrma-muhendisligi-nedir-ne-is-yapar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/ulastrma-muhendisligi-nedir-ne-is-yapar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content