Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığı...

Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümü var. Aşağıda sırasıyla Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümü nedir, puan türü nedir, Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Nedir?

Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümü; toprak ve su kaynaklarının optimum kullanımı, korunması ve geliştirilmesi, tarımsal üretimin çeşitli aşamalarında uygun çevre koşullarının yaratılması için gerekli yapı ve tesislerin planlanması, projelenmesi ve yapımı, tarımsal işletmelerin yapısal ve fiziksel yönden geliştirilmelerini sağlayan etkileri uzun ömürlü önlemlerin alınması alanlarında görev yapan meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Tarımsal Yapılar ve Sulama için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Tarımsal Yapılar ve Sulama, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Tarımsal Yapılar ve Sulama baraj puanı da 180 puandır.

 

Tarımsal Yapılar ve Sulama nedir
Tarımsal Yapılar ve Sulama

Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Tarımsal Yapılar ve Sulama mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Tarımsal Yapılar ve Sulama mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Belediyeler

2- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

3- Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü

4- GAP idaresi

5- İl Özel İdareleri

6- Kırsal Kalkınma Ajansları

7- Özel Müteahhitlik Firmaları

8- Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü

9- Tarım Kredi Kooperatifleri

10- Tarım Reformu Genel Müdürlüğü

11- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

12- Tarım ve Orman Bakanlığı

 

Tarımsal Yapılar ve Sulama Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Tarımsal Yapılar ve Sulama mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Tarımsal Yapılar ve Sulama mezunlarının görevleri şunlardır:

Tarımsal yapılar ve sulama alanında öğrenim görmüş ziraat mühendisleri, sulama suyu ihtiyacı saniyede 500 litreye kadar olan sulama tesisleri, sulama suyu ve hayvan içme suyu sağlamak için yapılacak göletler, drenaj, toprak erozyonunu önleyici toprak ve su muhafaza edici tesisler, tarımsal yapılarla ilgili araştırma, etüd, plan, proje uygulama ve kontrol hizmetlerini yapmaya yetkilidirler.

Sulama tesislerinde, suyun tarımda kullanılmasıyla ilgili arazi tesviyesi, tarla başı kanalları, tarla grup yolları, tarla içi sulama ve drenaj tesisleri, arazi ıslahı, toplulaştırması, dağıtımı ve benzeri toprak ve su kullanımını geliştirme projeleri, toprak su bitki ilişkileri etütleri, fizibilite, planlama, projelendirme uygulama ve kontrolünde tarımsal yapılar ve sulama alanında öğretim görmüş ziraat mühendisleri çalıştırılır.

 

Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Tarımsal Yapılar ve Sulama maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Tarımsal Yapılar ve Sulama maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Tarımsal Yapılar ve Sulama dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölüm; uğraşı alanı içerisindeki su kaynakları (sulama ve drenaj) ile tarımsal yapılar olmak üzere iki grupta toplanabilen konularda eğitim, öğretim ve araştırma görevlerini yürütmektedir. Su kaynakları (sulama ve drenaj) grubunda; toprak ve su kaynaklarının etkin kullanımı, geliştirilmesi, iyileştirilmesine yönelik analiz, projeleme ve işletim yöntemleri, sulama suyu sağlanması, yüzey, yağmurlama ve damla sulama sistemlerinin tasarımı, tarımsal drenaj sistemlerinin tasarımı, arazi tesviyesi, sulama suyu kalitesi, tuzluluk, arazi ıslahı, hidroloji ve hidrolik, tarımsal meteoroloji, toprak ve su koruma tarımsal yapılar grubunda ise, bitkisel üretim yapıları (seralar), hayvan barınakları ve tarımsal ürün depolama yapılarının analiz ve projelenmesi, bu yapılarda optimum çevre koşullarının sağlanması, kırsal yerleşim planlaması, arazi toplulaştırması gibi Ziraat Mühendisliği konuları incelenmektedir.

 

  1. Arazi Toplulaştırması
  2. Arazi Toplulaştırması
  3. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  4. Bilgisayar Teknolojileri
  5. Çevre Kontrolü
  6. Çiftlik Yapıları
  7. Drenaj
  8. İngilizce
  9. Kırsal Yerleşim Planlaması
  10. Kırsal Yerleşim ve Çiftlik Planlaması
  11. Ölçme Bilgisi
  12. Sera Planlama
  13. Su İletim ve Dağıtım Yapıları
  14. Su Temini Yapıları
  15. Sulama Projelerinin Yapımı
  16. Sulama ve Drenaj
  17. Sulama
  18. Tarımsal Hidroloji
  19. Tarımsal Meteoroloji
  20. Tarımsal Meteoroloji
  21. Tarımsal Yapılar
  22. Toprak ve Zemin Mekaniği
  23. Topraksu Yapıları
  24. Türk Dili

 

Tarımsal Yapılar ve Sulama Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Tarımsal Yapılar ve Sulama KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümüne son beş yılda toplam 2321 kontenjan verilmiş ve mezunlar 78 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Tarımsal Yapılar ve Sulama tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Açık havada çalışmaktan hoşlanmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

5- Planlı çalışmayı bilmeli.

6- Tekolojik gelişmeleri takip etmeli.

7- Toprak ve tarımla uğraşmaktan hoşlanmalı.

 

Tarımsal Yapılar ve Sulama Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Tarımsal Yapılar ve Sulama yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Tarımsal Yapılar ve Sulama nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Tarımsal Yapılar ve Sulama iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCnmQUATIlwGMepYUiRy8uNoxBUiRwJD11AgmRah7cV8fYtDWUtk-vP8XXwFnV4TeF4gDddJG37T_PM1HcvDv_jqtbW4xXegZ6m-7ZDt2gsN86hinzyeiyeTY9cEwpw2BuMwX_Wwn-R36n/w320-h149/tarimsal-yapilar-ve-sulama.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCnmQUATIlwGMepYUiRy8uNoxBUiRwJD11AgmRah7cV8fYtDWUtk-vP8XXwFnV4TeF4gDddJG37T_PM1HcvDv_jqtbW4xXegZ6m-7ZDt2gsN86hinzyeiyeTY9cEwpw2BuMwX_Wwn-R36n/s72-w320-c-h149/tarimsal-yapilar-ve-sulama.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/tarmsal-yaplar-ve-sulama-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/tarmsal-yaplar-ve-sulama-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content