Su Ürünleri Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Su Ürünleri Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımı...

Su Ürünleri Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Su Ürünleri Mühendisliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Su Ürünleri Mühendisliği bölümü nedir, puan türü nedir, Su Ürünleri Mühendisliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Su Ürünleri Mühendisliği bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Nedir?

Su Ürünleri Mühendisliği bölümü; sularda yaşayan bitki ve hayvanlardan, besin olarak yararlanılabilecek olanların avlanması, üretilmesi, türlerinin iyileştirilmesi, yetiştirilmesi ve depolanması konularında çalışan mühendisleri yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Su Ürünleri Mühendisliği için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Su Ürünleri Mühendisliği, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Su Ürünleri Mühendisliği baraj puanı da 180 puandır.

UYARI: Mühendislik Bölümleri İçin Sıralama Barajı Şu Şekilde:

(Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dahil) Sayısal Puan Türünde En düşük 300 binde olunması gerekir.

 

Su Ürünleri Mühendisliği nedir
Su Ürünleri Mühendisliği

Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Su Ürünleri Mühendisliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Su Ürünleri Mühendisliği mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

2- Orman ve Su İşleri Bakanlığı

3- Su Ürünleri Çiftlikleri

4- Su Ürünleri Üretim Merkezleri

 

Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığına bağlı su ürünleri üretme çiftliklerinde çalışabilir veya kendilerine özel üretme çiftlikleri kurarak çalışabilirler. Ülkemizin üç yanının denizlerle çevrili olması, bu kaynakların iyi değerlendirilmesi, korunması, örnek tesisler kurularak ve su ürünleri sektörüne öncülük edilerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak gerektiğinden bu meslek elemanlarına duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.

 

Su Ürünleri Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Su Ürünleri Mühendisliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Su Ürünleri Mühendisliği mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Su ürünleri üretim tesislerinin hazırlanması konusunda projeler geliştirir.

2- Su ürünlerinin avlanması ve avlanma teknikleri üzerinde balıkçıları aydınlatır.

3- Su ürünlerinin çeşitli hastalıklara karşı korunması için havzaların mikroplardan arındırılmasına çalışır.

4- Su ürünlerinin doğal ve yapay yemlerle beslenmeleri için çalışmalar yapar.

5- Su ürünlerinin havzalarda üretimi için yumurtaların havzalara ne zaman ve nasıl yerleştirilmesi gerektiği konusunda görüş bildirir.

6- Su ürünlerinin türlerinin iyileştirilmesi üzerinde çalışmalar yapar.

 

Su Ürünleri Mühendisliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Su Ürünleri Mühendisliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Su Ürünleri Mühendisliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Su ürünleri mühendisi, açık havada, sıcak veya soğuk ortamlarda çalışır. Çalışma ortamı sessiz ve nemlidir. Havada rahatsız edici koku olabilir. Mantar hastalığına yakalanmamak için kişinin dikkat etmesi gerekir.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Akıntı, yüzme ve dalma aletleri

2- Gemi rotalarıyla ilgili aletler

3- Meteorolojik harita çizim ve ölçümlerinde kullanılan aletler

 

Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Su Ürünleri Mühendisliği maaşları 5500-6000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Su Ürünleri Mühendisliği maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Su Ürünleri Mühendisliği Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Su Ürünleri Mühendisliği bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Su Ürünleri Mühendisliği bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Su Ürünleri Mühendisliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Ağ Tasarımında Bilgisayar Kullanımı
  2. Akışkanlar Mekaniği
  3. Amatör Balıkçılık
  4. Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi
  5. Balık Anatomisi Ve Fizyolojisi
  6. Balık Avlama Tekniği
  7. Balık Besleme Ve Yem Üretim Teknikleri
  8. Balık Hastalıkları
  9. Balık Sistematiği
  10. Bilgisayar Teknolojileri
  11. Biyokimya
  12. Deniz Balıklari Yetiştiriciliği
  13. Dijital Görüntüleme Tekniği
  14. Fizik
  15. Gemicilik
  16. Genel Biyoloji
  17. Genel Fizik
  18. Genel Kimya
  19. Genel Mikrobiyoloji
  20. Güzel Sanatlar
  21. İngilizce
  22. Kimya
  23. Malzeme Bilgisi
  24. Matematik
  25. Meteoroloji
  26. Mühendislik Mekaniği
  27. Seyir
  28. Su Altı Tekniklerine Giriş
  29. Su Bilimleri Ve Mühendisliğine Giriş
  30. Su Bitkileri
  31. Su Ürünleri,
  32. Teknik Resim
  33. Türk Dili
  34. Vardiya Standartları

 

Su Ürünleri Mühendisliği Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Su Ürünleri Mühendisliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Su Ürünleri Mühendisliği bölümüne son beş yılda toplam 188 kontenjan verilmiş ve mezunlar 77 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

Su Ürünleri Mühendisliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Su Ürünleri Mühendisliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Açık havada çalışmaktan hoşlanmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Düzenli ve titiz olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Elleri, ayakları ve gözleri sağlam olmalı.

6- Fen bilimlerine, özellikle biyolojiye ilgi duymalı.

7- İnceleme, araştırma merakı bulunmalı.

8- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

9- Planlı çalışmayı bilmeli.

 

Su Ürünleri Mühendisliği Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Su Ürünleri Mühendisliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Su Ürünleri Mühendisliği nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Su Ürünleri Mühendisliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Su Ürünleri Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Su Ürünleri Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiu8dWEsnQJSxVVWoTdNyDLGg17DUgm19cXbKRwnEpsXxyShEjyXbbBw1jb4IH5Qf4MKEpP1zsMGaJ_kwpr0pahb3p67cfAcDh80RI0UXGREu4wK9HkZ-LN6DlGxdopXhwQM7AKMm1sl3Wl/s16000/su-urunleri-muhendisligi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiu8dWEsnQJSxVVWoTdNyDLGg17DUgm19cXbKRwnEpsXxyShEjyXbbBw1jb4IH5Qf4MKEpP1zsMGaJ_kwpr0pahb3p67cfAcDh80RI0UXGREu4wK9HkZ-LN6DlGxdopXhwQM7AKMm1sl3Wl/s72-c/su-urunleri-muhendisligi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/su-urunleri-muhendisligi-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/su-urunleri-muhendisligi-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content