Reklamcılık (4 Yıllık) Bölümü İş İmkanları ve Maaşları

Reklamcılık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimi...

Reklamcılık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Reklamcılık bölümü var. Aşağıda sırasıyla Reklamcılık bölümü nedir, puan türü nedir, Reklamcılık bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Reklamcılık bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Reklamcılık Bölümü Nedir?

Reklamcılık bölümü; herhangi bir ürünü ve hizmeti özellikleri ile tanıtarak kişilerin etkilenmelerine ve satın almaya istekli hale gelmelerine çalışan reklamcıları yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Reklamcılık Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Reklamcılık için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Reklamcılık, SÖZ (SÖZEL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Reklamcılık baraj puanı da 180 puandır.

 

Reklamcılık nedir
Reklamcılık

Reklamcılık Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Reklamcılık mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Reklamcılık mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Reklam ajansları

2- Dijital Reklam Yöneticisi

3- Görsel Üretici

4- İçerik Editörü

5- Marka Yönetici

6- Metin Yazarı

7- Pazar Araştırmacısı

 

Reklamcılar, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının ''Halkla İlişkiler'' bölümlerinde, reklam ajanslarında çalışabilirler. Mal ve hizmetlerin çeşitlenmesi sonucu rekabetin artması, reklamcılık sektörüne büyük ölçüde gereksinim duyulmasına neden olmuştur. Bu nedenden ötürü, reklamcıların iş bulma olanakları oldukça yüksektir. Bayanların bu meslekte çalışma oranları yüksektir. Reklamcılar eğitimleri süresince edindikleri bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını; fotoğrafçılık ve grafikerlik alanlarındaki çalışmalara yönlendirebilirler.

 

Reklamcılık Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Reklamcılık mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Reklamcılık mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Satılması istenen mal veya hizmetin niteliklerini belirler.

2- Bu mal veya hizmete kimlerin ihtiyaç duyabileceği konusunda ön araştırma yapar.

3- Bu gruplara malı tanıtmak için etkileyici tanıtım malzemelerinin tasarımlarını hazırlar.

4- Açık hava reklam sunumlarını (stadyum, pano, toplu taşıt araçları) gerçekleştirmek üzere çalışmalarda bulunur.

5- Her türlü reklam çalışmalarında hedef kitleye ulaşılıp ulaşılmadığı konusunda araştırmalar yapar, gerekli önlemleri alır, reklam etkinliği ölçümleri yapar.

6- Kitaplar, dergiler, afişler, grafikler, broşürler ve benzeri reklam araçlarında kullanılmak üzere çizim tasarıları yapar veya yapılmasını sağlar.

7- Mal veya hizmetin içeriğine uygun olarak reklam faaliyetlerini konferans ve seminerler gibi halkla ilişkiler faaliyetleri ile destekler.

8- Reklama yönelik olarak hazırlanan kompozisyonların basımı, çekimi, yayını ve benzeri çalışmaları kontrol eder ve çalışmaların hedef kitleye ulaşmasını sağlar.

9- Yürütülen reklam kampanyaları ve maliyeti hakkında müşterileri bilgilendirir.

 

Reklamcılık Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Reklamcılık çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Reklamcılık okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Reklamcılar kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarına ait reklam, tanıtım, halkla ilişkiler bölümlerinde, medya kuruluşlarında ve reklam ajanslarında çalışırlar. Çalışma ortamı çok hareketlidir. İşyeri genellikle ileri teknoloji iletişim araçları, reklam ve grafik tasarımına özgü bilgisayarlar ile donatılmış iyi aydınlatılmış, rahat ve temizdir. Çalışma saatleri tam gün olup, hafta sonu veya gece çalışmak, seyahat etmek gerekebilir. Reklamcı çalışırken mal ve hizmet tanıtımında bulunan firma sahipleri ve ilgili ünite yöneticileriyle, reklam ajansı sahip ve yöneticileriyle, araştırmacılar, senaristler, casting (oyuncu) ajansları, matbaacılarla, basın yayın kuruluşları, reklam birimleri personeliyle, anketörler, grafikerler, fotoğrafçılar ve çekimlerde stüdyo şefleri ile, meslektaşlarıyla iletişimde bulunur. Reklamcılık tek başına olduğu kadar grup halinde, işbirliği içinde çalışmayı da gerektirmektedir.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Araştırma anketleri

2- Çizim masası vb.

3- Fotokopi makinesi, telefon, teyp, kaset, video, tv

4- Grafik tasarım ve uygulamaya özgü özel amaçlı bilgisayar

5- Kırtasiye malzemeleri

6- Kitap, broşür, dergi, afiş gibi basılı yayınlar

7- Suluboya, guaş boya, fırça vb. boya malzemeleri

8- Tepegöz, dia projeksiyen makinesi, fotoğraf makinesi, karanlık oda malzemeleri

 

Reklamcılık Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Reklamcılık maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Reklamcılık maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Reklamcılık Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Reklamcılık bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Reklamcılık bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Reklamcılık dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Reklamcılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bilgisayar Teknolojileri
  3. Ekonomi
  4. İngilizce
  5. İşletme
  6. Marka Yönetimi
  7. Medya Planlama
  8. Multimedya
  9. Pazarlama
  10. Prodüksiyon ve Yaratıcı Yazarlık
  11. Psikoloji
  12. Reklam Yapımı
  13. Reklamcılığın Temel İlkeleri
  14. Reklamcılıkta Araştırma Yöntemleri
  15. Reklamcılıkta Örnek Çalışmalar
  16. Reklamcılıkta Türkiye Örneği
  17. Sanat ve Kültür
  18. Siyaset Bilimi
  19. Sosyoloji
  20. Tüketici Davranışları
  21. Türk Dili
  22. Yeni İletişim Teknolojileri

 

Reklamcılık Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Reklamcılık KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Reklamcılık bölümüne son beş yılda sadece 1 kontenjan verilmiş.

 

Reklamcılık Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Reklamcılık tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Dışa dönük, girişimci olmalı.

3- Düşüncelerini söz ve yazı ile başkalarına etkili bir biçimde aktarabilmeli.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Genel kültür seviyesi yüksek olmalı.

6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

7- Planlı çalışmayı bilmeli.

8- Sosyoloji, psikoloji ve sanata ilgi duymalı, bu alanlarda başarılı olmalı.

9- Yaratıcı, hayal gücü fazla, mizah anlayışı yüksek olmalı.

 

Reklamcılık Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Reklamcılık yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Reklamcılık nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Reklamcılık iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Reklamcılık (4 Yıllık) Bölümü İş İmkanları ve Maaşları
Reklamcılık (4 Yıllık) Bölümü İş İmkanları ve Maaşları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFfAA80D33Zl7SL3czNxVNN8a3lNIgfA1Mknya6D554P3e7x0L_ihRYgQBrzrv-xVINEOrve18OTEDGMrQBXMfS-GgK4aJPr564L2JNIlPredIWEYjl1odKAEKgoV2dIVrZP0P6Qbki4_u/s16000/reklamcilik.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFfAA80D33Zl7SL3czNxVNN8a3lNIgfA1Mknya6D554P3e7x0L_ihRYgQBrzrv-xVINEOrve18OTEDGMrQBXMfS-GgK4aJPr564L2JNIlPredIWEYjl1odKAEKgoV2dIVrZP0P6Qbki4_u/s72-c/reklamcilik.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/reklamclk-4-yllk-bolumu-is-imkanlar-ve.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/reklamclk-4-yllk-bolumu-is-imkanlar-ve.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content