Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığı...
Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümü var. Aşağıda sırasıyla Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümü nedir, puan türü nedir, Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Maddenin nanometre boyutlarında (yaklaşık
100 nm altındaki büyüklükler) ortaya çıkan kuantumsal davranışlarını ve
özelliklerini inceleyen bilim dalına nanobilim denir.
Nanobilim, maddeyi atomik ve moleküler seviyede kontrol edebilme, manipüle etme
bilimidir. Nanobilimi kullanarak geliştirilen teknolojiye
de nanoteknoloji denir.
Nanobilim ve Nanoteknoloji alanı oldukça geniştir ve genişlemektedir. Günümüzde fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar, malzeme bilimi, elektronik gibi alanlarda kullanımının yanında, tıp alanında da oldukça çarpıcı gelişmelere imkân sağlamaya başlamıştır. Gelişmekte olan bir teknolojidir, gelecekte çok daha fazla alana yayılacağı ortadadır.
Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü Nedir?
Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümü; nanoteknolojinin ilke ve prensiplerini benimsemiş, bilimsel düşünen, çevreyi bir bütün olarak algılayan, iyi düzeyde mantıksal sentez yapabilen, analitik düşünmeye sahip, her türlü iş koşullarına uyum sağlayabilen yenilikçi öğrenciler meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.
Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Eğitim süresi 4 yıl olan Nanobilim ve Nanoteknoloji için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Nanobilim ve Nanoteknoloji, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Nanobilim ve Nanoteknoloji baraj puanı da 180 puandır.
Nanobilim ve Nanoteknoloji |
Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları
Nanobilim ve Nanoteknoloji mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Nanobilim ve Nanoteknoloji mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:
1- Çevre ve Enerji Sektörü
2- Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Teknolojisi
3- Malzeme ve İmalat Endüstrisi
4- Tıp ve Sağlık Sektörü
5- Uzay Çalışmaları ve Havacılık Sektörü
Nanobilim ve Nanoteknoloji Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Nanobilim ve Nanoteknoloji mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Nanobilim ve Nanoteknoloji mezunlarının görevleri şunlardır:
1- Nanometre ölçekli yapıların analizini yapar.
2- Nanometre boyutunda yapıların fiziksel özelliklerinin anlaşılması için çeşitli çalışmalar yapar.
3- Nanometre ölçekli yapıların imalatında görev alır.
4- Nano hassasiyetli cihazların geliştirilmesi için önerilerde bulunur ve üretim aşamalarına katılır.
5- Nano ölçekli cihazların geliştirilmesini sağlar.
6- Uygun yöntemler bulunarak nanoskopik ve makroskopik dünya arasındaki bağın kurulmasında etkin olur.
Nanobilim ve Nanoteknoloji Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları
Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Nanobilim ve Nanoteknoloji çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Nanobilim ve Nanoteknoloji okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:
Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Nanobilim ve Nanoteknoloji maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Nanobilim ve Nanoteknoloji maaşları 3500-5000 lira arasındadır.
Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler
Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Nanobilim ve Nanoteknoloji dikey geçiş bölümleri şunlardır:
Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.
https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html
Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
- Bilgisayar Programlama
- Bilgisayar Teknolojileri
- Doğrusal Cebir
- Endüstriyel Malzemeler ve Üretim Süreçleri Laboratuvarı
- Endüstriyel Malzemeler ve Üretim Süreçleri
- Genel Fizik
- Genel Matematik
- İngilizce
- Malzeme Bilimine Giriş
- Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümüne Giriş
- Nanomalzemeler ve Üretim Metotları
- Taşınım Mekanizmaları Laboratuvarı
- Türk Dili
Nanobilim ve Nanoteknoloji Atamaları ve KPSS Taban Puanları
Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Nanobilim ve Nanoteknoloji KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.
Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Nanobilim ve Nanoteknoloji tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:
1- Araştırmacı bir yapıya sahip olmalı.
2- Ayrıntıları fark edebilmeli.
3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
4- Ekip çalışmasını sevmeli.
5- Göz sağlığı yerinde olmalı.
6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
7- Planlı çalışmayı bilmeli.
8- Sayısal düşünme yeteneği yüksek olmalı.
9- Titiz ve düzenli olmalı.
Nanobilim ve Nanoteknoloji Okuyanların Yorumları
Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Nanobilim ve Nanoteknoloji yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Nanobilim ve Nanoteknoloji nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Nanobilim ve Nanoteknoloji iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.
boşuna okumayın arkadaşlar iş falan yok
YanıtlaSilSen bölümü okudunmu bende okumak istiyorum ama bölümde iş varmı yokmu diye bilmiyorum bilgisi olan varmı
SilSen bölümü okuduysan bilgi verebilirmisin
Sil