Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıtt...

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi bölümü nedir, puan türü nedir, Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kurgu, Ses ve Görüntü Anasanat Dalı film endüstrisi için görüntü yönetmenleri, kurgu ve post- prodüksiyon elemanları yetiştirmek amacıyla öğrencileri görüntü yönetimi, ses, ışık, prodüksiyon ve post-prodüksiyon alanlarında hazırlayıp yeterli düzeye getirecek bir eğitim programı sağlamayı amaçlar.

           

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Bölümü Nedir?

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi bölümü; film yapımında kameraman, montajcı, ışıkçı, ses, görüntü yönetmenine yardımcı olan,kimi zaman yöneten meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Kurgu, Ses ve Görüntü Yönetimi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Kurgu, Ses ve Görüntü Yönetimi için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi, SÖZ (SÖZEL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi baraj puanı da 180 puandır.

 

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi nedir
Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Kurgu, Ses ve Görüntü Yönetimi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Haber ajansları

2- Reklam Ajansları

3- Televizyon Kanalları

4- Tiyatro Toplulukları

5- Yapım Şirketleri

 

Meslek elemanları sinema, televizyon, reklam, tiyatro alanlarının teknik ekiplerinde çalışabilirler. Özellikle sektör; uzun süre asistan olarak (birinci, ikinci vb) çalışmayı ve sabırlı olan kişinin çalışma alanı içinde kalıcı olduğuna tanık olmaktadır. Meslekte kendini iyi yetiştirmiş, stresli iş ortamında dayanıklı, iyi projelerde görev alarak çevresinde uyum sağlamasını kanıtlamış kişilerin işsiz kalma riski daha azdır. Film ve reklam camiası içerisinde tanınmış olmak işsizlik riskini ortadan kaldırmaktadır.

Sinema sektörünün durumu iyi oldukça, mesleği icra etme ve ekip olarak bir projenin içinde yer alma söz konusudur. Ayrıca kişi bir alanda uzmanlaşabilir ve uzmanlaştığı alanda kendi işini kurabilir. Ülkemizde gelişen Film-Sinema sektöründeki potansiyel göz önünde bulundurulduğunda, bu alanda yetişecek nitelikli elemanlara ihtiyaç olduğu açıkça görülmektedir. 

Sinema sektörüne eğitilmiş ve pratik bilgilerle donatılmış elemanlar sektöründeki beklentilerin yüksek olması nedeniyle zorunludur. İlgili bölümde eğitimini tamamlayanlar; TRT, özel televizyon kanallarında, reklam ajanslarında, film yapım şirketlerinde, kameraman, montajcı, ışıkçı, sesçi, sanat yönetmeni, film yapım asistanı, makyajcı vb kadrolarda asistan olarak göreve başlayabilirler.

 

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Çekim öncesi ve sonrası kullanılan malzemenin koruyucu bakımını yapar.

2- Çekim sırasında gerekli ışık düzenlemelerini yapar.

3- Çekim sırasında ses kaydını kontrol eder.

4- Film veya manyetik kayıt yapan cihazlarla görüntü-ses kaydı ve çekimi yapar.

5- Kullanılan malzemeyi çekime hazırlar.

6- Stüdyo ses ve ışık mühendislerinin kontrolünde çekimle ilgili ses ve ışık sistemini düzenler.

7- Yapılan çekimlerin ses kaydını yapar.

8- Yönetmenin kontrolünde, yönetmen yardımcısı ve diğer çekim ekibi arasında koordinasyonu sağlar.

 

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Meslek elemanları çalışmalarını, işin niteliğine göre hem kapalı mekanlarda (stüdyolarda ve çok değişken iç mekanlarda çalışmaları söz konusu olabilmektedir) hem de açık havada kalabalık,soğuk ,sıcak, yağışlı hava koşullarında yürütürler. Film yapım teknikeri görevini diğer çalışanlarla etkileşimde bulunarak eşgüdüm halinde yürütmek durumundadır. İş hem aletlerle, hem de insanlarla ilgilenmeyi gerektirmektedir. Hareketli bir hayattan ve değişiklikten hoşlanan kişiler bu meslekte mutlu olabilirler. Çalışma saatleri düzenli değildir.Sabahın çok erken saatlerinde veya gece yarısı çalışma söz konusudur.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Bilgisayar

2- Film , bantlar

3- Her türlü elektrik ve elektronik malzeme

4- Kamera ve kamera aparatları

5- Projeksiyon alet ve makineleri

6- Sahne ve dekor malzemeleri

 

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Almanca
  2. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  3. Bilgisayar Teknolojileri
  4. Bitirme Projesi
  5. Çağdaş Sinema Tarihi
  6. Deneysel Film
  7. Dünya Sinema Tarihi
  8. Film Çözümleme
  9. Film Kuramları
  10. Film Yapım Yönetimine Giriş
  11. Filmde Üslup ve Sahneleme
  12. Fotoğraf ve Kamera Tarihi
  13. Fotoğraf ve Kamera Tarihi
  14. Fotoğraf ve Kamera Uygulama
  15. Fransızca
  16. Görsel İşitsel Anlatım ve Uygulama
  17. Görüntü Yönetimi
  18. Görüntü Yönetimi ve Aydınlatma
  19. İç Mekân Tasarımı
  20. İletişim ve Toplum Bilim
  21. İngilizce
  22. İngilizce
  23. Kamera Teknikleri
  24. Kamera Teknikleri
  25. Kamera ve Işık Bilgisi
  26. Kitle İletişim Kuramları
  27. Kurgu Uygulama
  28. Kurgu ve Ses Teknikleri
  29. Kurgunun Temel İlkeleri
  30. Medya Etiği ve Görsel Kültür
  31. Post Prodüksiyon
  32. Ses Bilgisi
  33. Simülasyon Kuramı ve Sinema
  34. Sinema Estetiği
  35. Sinemada Türler ve Uygulama
  36. Sinemada Yapım
  37. Türk Dili
  38. Türk Sinema Tarihi
  39. Video Art
  40. Yazım Denemeleri

 

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi bölümüne son beş yılda sadece 1 kontenjan verilmiş.

 

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasını sevmeli.

3- Girişken olmalı.

4- Görsel sanatlara ilgi duymalı.

5- Gözü ve elini eşgüdümlü kullanabilmeli.

6- İnsanlarla iyi iletişim kurabilmeli ve insanları ikna edebilme yeteneği olmalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Renk ve şekil algısı yüksek olmalı.

10- Sanat ve estetik yönü gelişmiş olmalı.

11- Teknik işlere yatkın olmalı.

12- Titiz, düzenli ve disiplinli olmalı.

13- Yaratıcı, hayal gücü zengin olmalı.

14- Yönergeleri anlayıp uygulayabilmeli.

 

Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 3
  1. Bu bölümü okuyorum sorusu olana yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurtdışı imkanlarını merak ediyordum belli bi seviueden sonra yurt dışına rahat çıkma imkanımız varmı yardımcı olursanız sevinirim

      Sil
  2. Bu bölümden mezun olduktan sonra iş bulma imkanım var mı

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRdPKdvFzG9B04o8yxiKNiytm-oQU8fyNqxefcQMAx_S-FN58A_-Sa0hv4Eh8XRW8InRKo3pVr6el473XTmb-dpVjyDkfm5kCXIFC0BOWaGEOchXQGfu3X4yG2GerTV09ktPrthaWoQoVO/s16000/kurgu-ses-ve-goruntu-yonetimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRdPKdvFzG9B04o8yxiKNiytm-oQU8fyNqxefcQMAx_S-FN58A_-Sa0hv4Eh8XRW8InRKo3pVr6el473XTmb-dpVjyDkfm5kCXIFC0BOWaGEOchXQGfu3X4yG2GerTV09ktPrthaWoQoVO/s72-c/kurgu-ses-ve-goruntu-yonetimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/kurgu-ses-ve-goruntu-yonetimi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/kurgu-ses-ve-goruntu-yonetimi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content