Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttı...

Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü nedir, puan türü nedir, Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Kültür ve İletişim Bilimleri bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Dört senelik bir lisans programı olan Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü, mezunlarına temel bir bilimsel eğitim fırsatı sunarken aynı zamanda Türk-Alman kökenli veya uluslararası firma ve kurumlarda meslek sahibi olma imkânı sağlamaktadır.

Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü 2016’da faaliyete geçen ve 2020-21 öğretim yılının sonunda ilk kez mezun verecek olmanın heyecanını yaşayan, genç ve dinamik bir bölümdür. Kendi alanında, global ve uluslararası yapısı en yoğun olan bölümlerden birisi olan bölümümüzde okuyan öğrenciler hem kültür hem de iletişim bilimleri alanında temel mesleki bilgileri edinme olanağı yakalarken, program kapsamında bu iki disiplin ortak konular ve yarıyıl ana konuları ekseninde birbiriyle ilişkili hale getirilir.

 

Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Nedir?

Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü; Türkiye ve Almanya'daki yüksek lisans programlarında alınacak eğitim dışında- Türk-Alman ve dolayısıyla uluslararası ölçekteki firmaların yönetiminde ve resmi kurumların üst makamlarında görev alabilecek meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Kültür ve İletişim Bilimleri için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Kültür ve İletişim Bilimleri, SÖZ (SÖZEL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Kültür ve İletişim Bilimleri baraj puanı da 180 puandır.

 

Kültür ve İletişim Bilimleri nedir
Kültür ve İletişim Bilimleri

Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Kültür ve İletişim Bilimleri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Kültür ve İletişim Bilimleri mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü, mezunlarına hem Türkiye hem de Almanya’da iletişimle alakalı çeşitli mesleklerde kendi işlerini kurabilecek bir donanım edinme imkanı sağlar. Bölüm aynı zamanda iki ülkedeki yüksek lisans programlarında alınması düşünülen eğitimler için bir temel teşkil etmektedir. Öğrenciler, mezuniyetlerinden sonra, lisansüstü öğretimlerine devam edebilecekleri, tamamen Almanca olan Kültürler arası Yönetim Yüksek Lisans Programı mevcuttur. 

Bir "Türk-Alman" üniversitesi olarak TAÜ'nün hususi karakterine uygun biçimde öğrenciler, öğrenimlerinin bir kısmını burslu yaz okulu olarak Almanya'daki partner üniversitelerden birinde ya da -istenildiği takdirde- Erasmus değişim programı çerçevesinde Almanya’da tamamlayabilirler. İmkan bulunması durumunda, Almanya’da staj imkanları da seçenekler arasındadır.  2021 yılında hayata geçirmeyi planlanan, yeni uluslararası lisansüstü programlarla hem mezunlarına hem de Türkiye'nin önce gelen üniversitelerinin yüksek profilli mezunlarına, güçlü ve rekabetçi bir akademik kariyer olanağı vermek planlanmaktadır.

 

Kültür ve İletişim Bilimleri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Kültür ve İletişim Bilimleri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Kültür ve İletişim Bilimleri mezunlarının görevleri şunlardır:

 

Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü mezunları, kamu ve özel kurumlara bağlı medya, iletişim veya kültür sektörlerinde uzman olarak çalışabilir. Kültür ve sanat kurumlarının iletişim, halkla ilişkiler gibi birimlerinde yine uzman unvanıyla çalışabilir. Lisansüstü eğitimlerini tamamlayan mezunlar, ALES ve gereken diğer sınavları da başarıyla geçerek üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilirler. 

Bu bölüm mezunları, medyanın bütün iş kanallarında rahatlıkla iş bulabilirler. Uzmanlıktan idareciliğe kadar yükselen kariyer basamaklarını, donanım ve yeteneklerine göre çıkabilirler

 

Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Kültür ve İletişim Bilimleri maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Kültür ve İletişim Bilimleri maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Kültür ve İletişim Bilimleri bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Kültür ve İletişim Bilimleri bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Kültür ve İletişim Bilimleri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

Kültür ve İletişim Bilimleri bölümündeki dersler; bu bilim dallarının teorik ve uygulamalı eğitim programıyla yapılır. Zorunlu olan temel derslerin yanı sıra, çok sayıda seçmeli ders de vardır.

 

  1. Alımlama ve Medya Etkileri Araştırmaları
  2. Araştırma Semineri
  3. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  4. Bilgi ve İletişim Hukuku
  5. Bilgisayar Teknolojileri
  6. Bitirme Projesi
  7. Çalışma Teknikleri: Bilimsel Çalışmalar
  8. Dijital Medya Laboratuvarı
  9. Dijital Medya Laboratuvarı
  10. Edebiyat ve Metinlerarasılık
  11. Göç ve Kültür
  12. Görsel Kültür ve İletişim Araştırmaları (Görsel Bilim)
  13. Halkla İlişkiler
  14. İletişim Bilimlerine Giriş
  15. İletişim Bilimlerinin Niceliksel ve Niteliksel Araştırma Yöntemleri
  16. İletişim Kuramları
  17. İngilizce
  18. Kültür Bilimleri Araştırma Yöntemleri
  19. Kültür Bilimlerine Giriş
  20. Kültür Kuramları
  21. Kültür Politikaları
  22. Kültür ve Küreselleşme
  23. Kültür ve Medya Ekonomisi
  24. Kültür ve Mekân
  25. Kültür, Toplum ve Gazetecilik
  26. Kültürel Bellek
  27. Kültürel Hafızanın Taşıyıcısı olarak Edebiyat ve Sanat
  28. Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler/Kurumlar
  29. Kültürlerarası İletişim
  30. Kurumsal İletişim
  31. Medya Okuryazarlığı
  32. Medya Tarihi
  33. Medya ve Etik 
  34. Medya ve Kültür Bilimleri
  35. Mesleki Almanca
  36. Sosyal Bilimlerin Temelleri
  37. Staj    
  38. Türk Dili
  39. Yeni Medya Teknolojileri

 

Kültür ve İletişim Bilimleri Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Kültür ve İletişim Bilimleri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Kültür ve İletişim Bilimleri bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Kültür ve İletişim Bilimleri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Dili iyi kullanabilmeli.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Güncel olayları takip edebilmeli.

5- İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmeli.

6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

7- Planlı çalışmayı bilmeli.

8- Teknolojiden hoşlanmalı.

 

Kültür ve İletişim Bilimleri Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Kültür ve İletişim Bilimleri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Kültür ve İletişim Bilimleri nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Kültür ve İletişim Bilimleri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiC8AvVHh86__ptJW0p_URrgiuDARCfY8d_vtmHEWtADMkV2R4nL_CiyGumhkaVlhwdz3whNtU9fGcVz2LJ_STRvgb4PLWQhW2G6sq_Mioqi0FHBrnyE34vUj_rN3cfQlEh4S-gvii7zr9L/w320-h155/kultur-ve-iletisim-bilimleri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiC8AvVHh86__ptJW0p_URrgiuDARCfY8d_vtmHEWtADMkV2R4nL_CiyGumhkaVlhwdz3whNtU9fGcVz2LJ_STRvgb4PLWQhW2G6sq_Mioqi0FHBrnyE34vUj_rN3cfQlEh4S-gvii7zr9L/s72-w320-c-h155/kultur-ve-iletisim-bilimleri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/kultur-ve-iletisim-bilimleri-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/kultur-ve-iletisim-bilimleri-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content