İslami İlimler Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

İslami İlimler bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı diz...

İslami İlimler bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık İslami İlimler bölümü var. Aşağıda sırasıyla İslami İlimler bölümü nedir, puan türü nedir, İslami İlimler bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, İslami İlimler bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

İslami İlimler Bölümü Nedir?

İslami İlimler bölümü; İslami konuları inceleyen, anlatan ve kimi zaman okullarda öğrencileri eğiten meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

İslami İlimler Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan İslami İlimler için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. İslami İlimler, SÖZ (SÖZEL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi İslami İlimler baraj puanı da 180 puandır.

 

İslami İlimler nedir
İslami İlimler

İslami İlimler Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

İslami İlimler mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. İslami İlimler mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Diyanet İşleri Başkanlığı

2- İmam Hatiplik

3- Kur’an Kursu Öğreticiliği

4- MEB Okullarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği

5- Müftülük

6- Vaizlik

 

Bölüm mezunları; Milli Eğitim Bakanlığı İlk ve Ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, İmam Hatip Liselerinde meslek dersleri öğretmeni olabilmektedirler. Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet işleri başkanlığında İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Müftü, Vaiz ve Kur`an Kursu öğretmeni gibi temel hizmet alanlarının yanı sıra; Hizmet İçi Eğitim Kurslarında öğretici, Din İşleri Yüksek Kurulunda uzman, yurt dışında dini ateşe, din müşaviri gibi Diyanet İşleri Başkanlığının çeşitli kademelerinde görev alabilmektedirler. Üniversitelerin İlahiyat Fakülteleri başta olmak üzere, lisansüstü eğitim aldıkları takdirde çeşitli sosyal bilimler alanlarında da akademisyen olabilmektedirler.

 

İslami İlimler Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere İslami İlimler mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda Din Kültürü Öğretmeni olduklarını düşünürsek görevleri şunlardır:

 

1- Başarı değerlendirmesini içeren öğrenci kayıtlarını tutmak.

2- Bireysel öğrenci ilerleyişi ile ilgili ebeveyn sorularına cevap vermek.

3- Bireysel öğrenmeyi desteklemek.

4- Çeşitli eğitim yaklaşımları kullanarak nitelikli dersler planlamak ve sunmak.

5- Mesleki gelişimi sürdürmek.

6- Müfredatla belirlenen eğitim konularını öğrencilere aktarmak.

7- Ödev, sınav ve sunumlar aracılığıyla öğrenci ilerlemesini izlemek.

8- Öğrencilere kişisel sunum ve profesyonel davranış yoluyla rol model olmak.

9- Öğrencileri kendi sorumluluklarını üstlenmeye teşvik etmek.

10- Öğrencilerin derse aktif katılımını sağlamak amacı ile yaratıcı ders materyalleri hazırlamak.

11- Sağlık ve güvenlik standartlarına uygun bir öğrenme ortamı yaratmak.

12- Sebep belirtilmeyen devamsızlık gibi durumlarda ebeveyn veya okul yönetimini bilgilendirmek.

 

İslami İlimler Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için İslami İlimler maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise İslami İlimler maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

İslami İlimler Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

İslami İlimler bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız İslami İlimler bölümüne geçiş yapabilirsiniz. İslami İlimler dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

İslami İlimler Bölümü Dersleri Nelerdir?

Dört yıllık bir bölüm olan İslami İlimler, başta İslam dini olmak üzere, çeşitli dinleri bilimsel yöntemlerle inceleyerek bilimsel tutumu benimsemiş ve geniş görüşlü aydın din adamı yetiştirmeyi hedefler. İslami İlimler bölümünde temel dersler şunlardır: Tefsir, Hadis, İslam Hukuku, Arapça, Kur’an-ı Kerim, Din Felsefesi, Dinler Tarihi, Din Sosyolojisi, Din Psikolojisi vb. Ayrıca öğrenciler ilgi alanlarına göre seçmeli dersler de alabilmektedirler.

 

  1. Arap Dili ve Edebiyatı
  2. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  3. Bilgisayar Teknolojileri
  4. Din Eğitimi
  5. Dinler Tarihi
  6. Hadis
  7. Hadis Tarihi
  8. Hadis Usulü
  9. İngilizce
  10. İslam Ahlak Esasları ve Felsefesi
  11. İslam Hukukuna Giriş
  12. İslam İbadet Esasları
  13. İslam İnanç Esasları
  14. İslam Tarihi
  15. Kur’an Okuma ve Tecvid
  16. Osmanlı Türkçesi
  17. Siyer
  18. Tasavvuf
  19. Tefsir
  20. Tefsir Tarihi
  21. Tefsir Usulü
  22. Türk Dili

 

İslami İlimler Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. İslami İlimler KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. İslami İlimler bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

İslami İlimler Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. İslami İlimler tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilmeli.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Empati kurabilmeli.

5- İdealist olmalı.

6- İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilmeli.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Sosyal bilimlere ve dini konulara ilgi duymalı ve bu alanda başarılı olmalı.

10- Soyut konularla uğraşmaktan hoşlanmalı.

11- Sözel ifade yeteneği gelişmiş olmalı.

 

İslami İlimler Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. İslami İlimler yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de İslami İlimler nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için İslami İlimler iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
  1. Çok iyi bir bölüm. iş olanağı açısından da çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama son beş yılda kpss de hiç kontenjan verilmemiş İslami ilimlere

      Sil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: İslami İlimler Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
İslami İlimler Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9qupLgEliLbluKo4Kjf6SEsdvLNTFfYGIkYbLDa2xOebnLeIwyA-iQAS-OSS-UF4dZ4tWSeh26xdcoZkYtshp9S1BD4gXPVt0S6FGelMc5DliX4jP8t4Rg02B2j5MgU9jtlVlJuErbgfC/s16000/islami-ilimler.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9qupLgEliLbluKo4Kjf6SEsdvLNTFfYGIkYbLDa2xOebnLeIwyA-iQAS-OSS-UF4dZ4tWSeh26xdcoZkYtshp9S1BD4gXPVt0S6FGelMc5DliX4jP8t4Rg02B2j5MgU9jtlVlJuErbgfC/s72-c/islami-ilimler.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/islami-ilimler-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/islami-ilimler-bolumu-nedir-ne-is-yapar.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content