İletişim ve Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

İletişim ve Tasarımı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız ya...

İletişim ve Tasarımı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık İletişim ve Tasarımı bölümü var. Aşağıda sırasıyla İletişim ve Tasarımı bölümü nedir, puan türü nedir, İletişim ve Tasarımı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, İletişim ve Tasarımı bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

İletişim ve Tasarımı Bölümü Nedir?

Kurum, kuruluş ve işletmelerin politikaları doğrultusunda, teknoloji kullanımını tasarım becerisiyle birleştirerek etkili mesaj hazırlayan ve bu mesajı sunan kişidir.

 

İletişim ve Tasarımı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan İletişim ve Tasarımı için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. İletişim ve Tasarımı, SÖZ (SÖZEL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi İletişim ve Tasarımı baraj puanı da 180 puandır.

 

İletişim ve Tasarımı nedir
İletişim ve Tasarımı

İletişim ve Tasarımı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

İletişim ve Tasarımı mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. İletişim ve Tasarımı mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Gazeteler

2- Reklam Firmaları

3- TV Kanalları

4- Web Tasarım Firmaları

5- Yazılım Firmaları

 

İletişim ve Tasarımı bölümü mezunları, yazılım şirketlerinde tasarımcı olarak çalışabilirler. Bu şirketlerde web tasarımı, mobil uygulama ara yüzü ve hareketli görüntü tasarımı yapabilirler. Reklam şirketleri ve yapım şirketlerinde, görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni ve yaratıcı yönetmen olarak çalışabilirler.

Kültürel ve sanatsal etkinliklerin yönetilmesi ve planlamasında yönetici olarak etkinlik gösterebilirler. Ayrıca medya için üretilen temel görsel malzemelerin prodüksiyon ve post prodüksiyon aşamalarında yürütücü ve yönetici olarak çalışabilirler.

İletişim ve Tasarımı Uzmanı; halkla ilişkiler, reklamcılık, görsel ve yazılı medya ile tanıtım alanlarında çalışmaktadırlar. Günümüzde iletişime verilen önem nedeniyle kendilerini yetiştiren elemanlara iş olanakları fazladır.

 

İletişim ve Tasarımı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere İletişim ve Tasarımı mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek İletişim ve Tasarımı mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Basın toplantıları, sergileri, konferansları hazırlar.

2- Halkla ilişkiler konusunda eğitim verilmesi için program hazırlar.

3- İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin faaliyetleri uygular.

4- Kalite Yönetim Sistemi kurallarına uygun çalışır.

5- Kamuoyundaki imajın belirlenmesi amacıyla anketler düzenlenmesini sağlar.

6- Kitaplar, dergiler, afişler, grafikler, broşürler ve benzeri reklam araçlarında kullanılmak üzere çizim tasarıları yapar veya bunların yapılmasını sağlar.

7- Konusuyla ilgili yazıları basında izler ve yazılara cevaplar hazırlar.

8- Kurum adına sanat etkinlikleri düzenler.

9- Mal veya hizmetin içeriğine uygun olarak; toplantı, konferans, tören, kutlama ve kokteyllerin düzenini sağlar.

10- Mesleki gelişim faaliyetlerinde bulunur.

11- Tanıtıcı haber bültenleri, broşürleri, raporları hazırlar.

12- Tanıtım için etkileyici tanıtım malzemelerinin tasarımlarını hazırlar (Gazete, ilan, afiş, radyo-tv spotları).

13- Yapılacak etkinlikleri kitle iletişim araçları ile halka duyurur.

14- Yapılacak faaliyetler için bütçe hazırlar, faaliyetlerde kullanılacak malzeme miktarını ve elemanların sayısını ve niteliğini belirler.

15- Yöneticilerin konuşma metinlerini ve yazışmalarını hazırlar,.

16- Yürütülen tanıtım veya reklam kampanyaları ve maliyetleri hakkında müşterileri bilgilendirir.

 

İletişim ve Tasarımı Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle İletişim ve Tasarımı çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. İletişim ve Tasarımı okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

İletişim ve Tasarımı mezunları; büro ortamında görev yapar, zaman zaman diğer kuruluşlarda düzenlenen toplantılara, seminerlere, sergilere katılabilir. Çalışma ortamları çok hareketlidir. Çalışırken gazetecilerle, fotoğrafçılarla, grafikerler, reklam uzmanlarıyla, müşterilerle, meslektaşlarıyla, yöneticilerle ve diğer çalışanlarla iletişim halindedir.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Araştırma anketleri

2- Çeşitli büro makineleri (telefon, faks, bilgisayar vb.)

3- Fotoğraf makinesi

4- Kamera

5- Kitap, broşür, dergi, afiş gibi basılı yayınlar

 

İletişim ve Tasarımı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için İletişim ve Tasarımı maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise İletişim ve Tasarımı maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

İletişim ve Tasarımı Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

İletişim ve Tasarımı bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız İletişim ve Tasarımı bölümüne geçiş yapabilirsiniz. İletişim ve Tasarımı dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

İletişim ve Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bilgisayar Teknolojileri
  3. Cinsiyet ve Medya
  4. Film Teorisi
  5. Gazeteciliğin Temel İlkeleri
  6. Görsel İletişim Tasarımına Giriş
  7. Görsel Teknolojiler ve Görsel Anlatım
  8. Haber Yazımı
  9. Habercilik ve Toplum
  10. Halkla İlişkiler ve İletişim Kampanyaları
  11. İngilizce
  12. Küresel İletişim
  13. Medya Etiği
  14. Medya Kuramı ve Yöntemleri
  15. Reklamcılığa Giriş
  16. Senaryo Yazımı
  17. Sinema Analizi
  18. Temel Fotoğrafçılık
  19. Türk Dili

 

İletişim ve Tasarımı Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. İletişim ve Tasarımı KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. İletişim ve Tasarımı bölümüne son beş yılda toplam 9 kontenjan verilmiş ve mezunlar 79 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

İletişim ve Tasarımı Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. İletişim ve Tasarımı tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Araştırmayı sevmeli.

2- Bilgisayar teknolojisini etkin kullanabilmeli.

3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Girişken olmalı.

6- İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmeli.

7- Kendine güvenen ve başkalarını etkileyebilen,

8- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

9- Planlı çalışmayı bilmeli.

10- Şekil algısı ve estetik görüşü gelişmiş olmalı.

11- Sözel ve yazılı olarak kendini iyi ifade edebilmeli.

12- Yaratıcı, hayal gücü gelişmiş olmalı.

 

İletişim ve Tasarımı Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. İletişim ve Tasarımı yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de İletişim ve Tasarımı nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için İletişim ve Tasarımı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: İletişim ve Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
İletişim ve Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLQNe0lt_jf_QlnDV5xRk8cqYGDa9hj0MM1pOsjSvd16vmCHIBEEbxHy6hBEFYKY2d7Lg1Mdb1Lcg-EnWaYjOlkauOYOUiia5wBEDx2-AL-SJPVd5YpXnILZuuoIsI38gqR_f_LOsoQkxm/s16000/iletisim-ve-tasarim.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLQNe0lt_jf_QlnDV5xRk8cqYGDa9hj0MM1pOsjSvd16vmCHIBEEbxHy6hBEFYKY2d7Lg1Mdb1Lcg-EnWaYjOlkauOYOUiia5wBEDx2-AL-SJPVd5YpXnILZuuoIsI38gqR_f_LOsoQkxm/s72-c/iletisim-ve-tasarim.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/iletisim-ve-tasarm-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/iletisim-ve-tasarm-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content