Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile ta...

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü nedir, puan türü nedir, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Nedir?

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü; ekonomik değeri olan hayvanların üretilmesi, ırklarının iyileştirilmesi, bakımı, beslenmesi ve değerlendirilmesi konularında çalışan ziraat mühendislerini yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Hayvansal Üretim ve Teknolojileri için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Hayvansal Üretim ve Teknolojileri, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri baraj puanı da 180 puandır.

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri nedir
Hayvansal Üretim ve Teknolojileri

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Hayvansal Üretim ve Teknolojileri mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Araştırma Merkezleri

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

3- Kamu kuruluşu ve işletmeleri

4- Özel sektöre ait hayvancılık işletmeleri

5- Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü

6- Tarım ve Orman Bakanlığı

 

***Ziraat fakültesi (Hayvansal Üretim ve Teknolojileri) programını tamamlayanlar Orman, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına bağlı çiftliklerde, araştırma merkezlerinde, çeşitli kamu kuruluşu ve işletmeleri ile özel sektöre ait hayvancılık işletmelerinde çalışma olanağına sahiptirler. Ziraat mühendislerinin büyük bir kısmı kamu sektöründe çalışmaktadırlar.

***Meslek üyelerinin büyük çoğunluğu kendi alanında iş bulamadığından, alanlarının dışındaki işlerde çalışma zorunda kalmaktadır. Meslek elemanlarının iş bulma olanakları devletin tarım politikasına göre azalmakta veya artmaktadır. Meslekte kendini iyi yetiştirmiş, girişimcilik ruhuna sahip olan kişiler kendi çiftliklerini kurmak suretiyle bağımsız olarak çalışma olanağına sahiptirler.

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Hayvansal Üretim ve Teknolojileri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Hayvansal Üretim ve Teknolojileri mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Hayvan ırkının iyileştirmek ve damızlık hayvan yetiştirmek, yemlerin besin değerini belirlemek amacı ile araştırmalar yapar.

2- Hayvanların verimliliklerini artırıcı yöntemler hakkında üreticileri aydınlatır.

3- Ürünlerinden yararlanılan hayvanların (inek, keçi, koyun, tavuk vb.) verimliliklerinin artırılması yönünde çalışmalar yapar.

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Hayvansal Üretim ve Teknolojileri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Hayvansal Üretim ve Teknolojileri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Hayvansal üretim alanında yetişen Ziraat Mühendisleri hem açık havada hem de kapalı ortamda (laboratuvar, yem fabrikaları, hayvan yetiştirme çiftliklerinde, araştırma merkezlerinde) çalışırlar. Hayvan yetiştiricileriyle sürekli iletişim halindedirler. Doğrudan hayvancılık işletmelerinde çalışanlar için çalışma ortamı kirli ve havasız olup kokusu rahatsız edicidir.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Laboratuvarlarda kullanılan çeşitli araç ve gereçler

2- Hayvan barınaklarında kullanılan malzeme, araç ve gereçler

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Hayvansal Üretim ve Teknolojileri maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Hayvansal Üretim ve Teknolojileri maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Hayvansal Üretim ve Teknolojileri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Analitik Kimya
  2. Arı Yetiştiriciliği
  3. Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi
  4. Balıkçılık Üretimi
  5. Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları
  6. Bitirme Tezi
  7. Biyoistatistik
  8. Biyokimya
  9. Botanik
  10. Çevre ve Ekoloji
  11. Çiftlik Hayvan Konutları
  12. Çiftlik Yönetimi Ve İşletme
  13. Fizyoloji
  14. Genel Ekonomi
  15. Genetik
  16. Hayvan Anatomisi Ve Fizyoloji
  17. Hayvan Barınakları
  18. Hayvan Beslenme Biyokimyası
  19. Hayvan Beslenme Fizyolojisi Ve Metabolizması
  20. Hayvan Bilimine Giriş
  21. Hayvan Bilimlerinde Biyoteknoloji
  22. Hayvan Davranışı ve Refahı
  23. Hayvan Sağlığı Ve Hastalıkları
  24. Hayvan Yetiştiriciliği
  25. Hayvan Yetiştirme
  26. Hayvancılıkta Mekanizasyon ve Atçılık
  27. İşte Güvenlik Ve Sağlık
  28. Kanatlı Yetiştiriciliği
  29. Kimya
  30. Matematik
  31. Mikrobiyoloji
  32. Organik Hayvancılık
  33. Staj
  34. Tarım Ekonomisi
  35. Tarımsal Ekoloji
  36. Temel Bilgisayar
  37. Türk Dili
  38. Yabancı Dil
  39. Yeniden Üretim Ve Yapay İlaçlama
  40. Zooloji

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Hayvansal Üretim ve Teknolojileri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümüne son beş yılda toplam 2321 kontenjan verilmiş ve mezunlar 76 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Hayvansal Üretim ve Teknolojileri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasını sevmeli.

3- Fen bilimlerine özellikle biyoloji ve kimya konularına ilgili ve bu alanlarda başarılı olmalı.

4- Hayvan üretimine ilgi duymalı.

5- İnceleme ve araştırmaya meraklı olmalı.,

6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

7- Planlı çalışmayı bilmeli.

8- Yaratıcı olmalı.

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Okuyanlar ve Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Hayvansal Üretim ve Teknolojileri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Hayvansal Üretim ve Teknolojileri nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Hayvansal Üretim ve Teknolojileri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-Q3W0qhp6eO1ksN9un3tkWdfzqSRub0HEIN3QeRZbuvpNdGK4Jx99VpKYGwJegqDWLTVBzFjsl0tQp6Es3hsMXooWOO37D0PwnoOigpZhKzxZo2EEqR5om0kaKN9qODIEuettrjBTi4yu/s16000/hayvansal-uretim-ve-teknolojileri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-Q3W0qhp6eO1ksN9un3tkWdfzqSRub0HEIN3QeRZbuvpNdGK4Jx99VpKYGwJegqDWLTVBzFjsl0tQp6Es3hsMXooWOO37D0PwnoOigpZhKzxZo2EEqR5om0kaKN9qODIEuettrjBTi4yu/s72-c/hayvansal-uretim-ve-teknolojileri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/hayvansal-uretim-ve-teknolojileri.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/hayvansal-uretim-ve-teknolojileri.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content