Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanı...

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü var. Aşağıda sırasıyla Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü nedir, puan türü nedir, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünün ana gayesi; açıköğretim sistemiyle Halkla İlişkiler ve Reklamcılık programını tercih eden öğrencilerin yerel ve küresel düzeyde halkla ilişkiler ve reklamcılık çalışmalarını anlayabilmeleri, sektöründeki gelişim ve değişimleri kavrayabilmeleri ve bu alandaki sektörü tanıyabilmelerini sağlamaktır.

 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Nedir?

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü; şirket, kurum, kuruluş, organizasyon ya da bireyler adına marka algısının oluşturulması amacıyla iletişim araçlarını verimli bir şekilde kullanan meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, SÖZ (SÖZEL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık baraj puanı da 180 puandır.

 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık nedir
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Dijital Reklam Ajansları

2- Marka Danışmanlık Şirketleri

3- Pazarlama Firmaları

4- Reklam Şirketleri

5- Şirketlerin Kurumsal İletişim Departmanları

6- Siyasi Partiler

 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunları; oldukça saygın halkla ilişkiler ve reklamcılık şirketlerinde, kamu ve özel kuruluşların halkla ilişkiler ve reklamcılık departmanlarında, reklam ve kamuoyu araştırma şirketlerinin tanıtım ve araştırma bölümlerinde, hastane, banka ve belediyelerin halkla ilişkiler, reklam ve tanıtım birimlerinde, şirketlerin kurumsal iletişim birimlerinde, medya ajanslarının satın alma birimlerinde; müşteri temsilcisi, tanıtım sorumlusu , sosyal sorumluluk, etkinlik ve itibar yöneticisi, marka yöneticisi kurumsal iletişim ve stratejik iletişim danışmanı, halkla ilişkiler ve reklam müdürü olarak iş bulmuşlardır. 21. yüzyılın yükselen mesleklerinden olan halkla ilişkiler ve reklamcılık alanında eğitim gören öğrenciler, iş bulma konusunda birçok alana göre daha avantajlı durumdadırlar.

 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Çalıştığı kurumu tanıtıcı raporlar, haber bültenleri, resimli broşürler hazırlar.

2- Konferans, seminer, sergi, basın toplantısı, yıl dönümü gibi kültürel ve sosyal etkinlikleri düzenler.

3- Kurumla ilgili izlenimleri takip ederek kurumun daha iyi tanıtılmasını ve saygınlığının artırılmasını sağlayacak çalışmalar yapar.

4- Kurumun çalışmalarının ve etkinlik alanlarının basın, radyo ve televizyon aracılığı ile halka tanıtılmasını sağlar.

5- Yöneticilerin konuşma ve yazışmalarını inceler.

 

***Genel olarak bu bölümlerden mezun olan kişiler kamu kuruluşlarında veya özel kuruluşların kurumsal iletişim, marka iletişim, dijital pazarlama, insan kaynakları gibi departmanlarında çalışabilirler. Pr ajanslarında metin yazarlığı, organizasyon, etkinlik düzenleme veya pazarlama çalışmaları, talent management çalışmalarında görev alabilir. Reklam ajanslarında reklam yazarlığı, editörlük veya dijital reklam uzmanlığı yapabilir. Çalışma alanının çok geniş olduğunu düşündüğüm bu bölüm mezunları aynı zamanda fazlasıyla iletişim eğitimi aldığı için iletişim, danışmanlık uzmanlığı işlerinde de çalışabilir. Her kurumda veya markanın satış departmanında da görev alabilir.

 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Halkla İlişkiler ve Reklamcılık maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Halkla İlişkiler ve Reklamcılık maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Araştırma Yöntemleri
  2. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  3. Bilgisayar Teknolojileri
  4. Bütünleşik Pazarlama
  5. Ekonomi
  6. Felsefe
  7. Grafik Tasarımı
  8. Halkla İlişkiler Kampanyaları
  9. Halkla İlişkiler Planlama ve Uygulamaları
  10. Halkla İlişkiler ve Reklam Metin Yazarlığı
  11. Hukuk
  12. İngilizce
  13. İnternette Halkla İlişkiler
  14. Kurumsal Halkla İlişkiler
  15. Marka Yönetimi
  16. Medya Planlama
  17. Medya ve Kamuoyu
  18. Multimedya
  19. Pazarlama
  20. Reklam Kampanyaları
  21. Reklam Tasarımı ve Uygulamaları
  22. Siyasal Kampanyalar
  23. Siyaset Bilimi
  24. Sosyal Psikoloji
  25. Sosyoloji
  26. Stratejik Halka İlişkiler
  27. Stratejik Yönetim ve Kriz Yönetimi
  28. Türk Dili

 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümüne son beş yılda toplam 367 kontenjan verilmiş ve mezunlar 80 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasını sevmeli.

3- İletişim becerisi yüksek olmalı.

4- İnsanları ikna edebilmeli.

5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

6- Planlı çalışmayı bilmeli.

7- Sosyoloji ve psikoloji alanlarına ilgi duymalı.

8- Toplumsal gelişmeleri yakından takip edebilmeli.

 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Halkla İlişkiler ve Reklamcılık nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Halkla İlişkiler ve Reklamcılık iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQdFlw0bMmQiRlococlazi3xBWXGa50Xe1ZQTTF6r8wTc2vKDOvlsl0z3YYrh49980GN7tUmKQMYn3FNLYopV8HHrn-gH-qN2eSrNSjco5DJg7-81mg98S5_ERFxewRDNnf5IEQS_KAbWe/s16000/halkla-iliskiler-ve-reklamcilik.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQdFlw0bMmQiRlococlazi3xBWXGa50Xe1ZQTTF6r8wTc2vKDOvlsl0z3YYrh49980GN7tUmKQMYn3FNLYopV8HHrn-gH-qN2eSrNSjco5DJg7-81mg98S5_ERFxewRDNnf5IEQS_KAbWe/s72-c/halkla-iliskiler-ve-reklamcilik.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/halkla-iliskiler-ve-reklamclk-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/halkla-iliskiler-ve-reklamclk-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content