Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları i...

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü nedir, puan türü nedir, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Nedir?

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü; her türlü su altı ve su üstü deniz araçlarının (gemiler, denizaltılar gibi) ve sabit deniz yapılarının projelendirme, tasarım ve üretim aşamalarında mühendislik çalışmalarını yürüten meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans programıdır.

 

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği baraj puanı da 180 puandır.

UYARI: Mühendislik Bölümleri İçin Sıralama Barajı Şu Şekilde:

(Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dahil) Sayısal Puan Türünde En düşük 300 binde olunması gerekir.

 

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği nedir
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Ulaştırma Bakanlığı

2- Türkiye Gemi Sanayii Anonim Şirketi

3- Resmi Tersaneler

4- Özel Tersaneler

5- Mühendislik Büroları

6- Motor Fabrikaları

7- Gemi Söküm Tesisleri

8- Devlet Planlama Teşkilatı

9- Askeri Tersaneler

 

***Mezun olan öğrenciler, kamu kurumlarından olan ve Türkiye Gemi Sanayi AŞ'ye bağlı Tersanelerde, özel sektöre ait İstanbul Tuzla'da bulunan 30 adet tersanede ve ayrıca yurdumuzun sahil kesimine dağılmış değişik kapasitelerde hizmet veren tekne ve yat yapan tersanelerde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Askeri Tersanelerde, gemi söküm tesislerinde Gemi İnşaat Mühendisi olarak, ayrıca Loyd'larda ve gemi sigorta acentelerinde sörveyör veya kontrolör olarak, çeşitli denizcilik şirketlerinde, gemi işletmeciliği alanında planlamacı olarak çalışabilmekte, DPT veya Ulaştırma Bakanlığına bağlı liman ve işletmelerde, dizel motor fabrikaları veya Türkiye temsilciliklerinde, mühendislik bürolarında görev yapabilmektedirler.

 

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Deniz dibinde bulunan ham maddelerin bulunması ve işletilmesinde kullanılacak araçları tasarlar ve ekonomik yolla söz konusu araçların üretimini planlar.

2- Deniz kirliliğini önleme teknolojisi alanında çalışır ve bu alanda yeni teknolojik gelişmeler için araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunur.

3- Denizde seyreden taşıtların onarım, yapım ve yönetimi konularında liman ve kıyı yapı inşaatında hizmet verir.

4- Gemi, deniz ve kıyı yapılarının uluslararası kurallara uygun tasarımını yapar.

5- Gerektiğinde deniz dibi boru döşeme faaliyetlerini yürütür.

6- Tersane ve deniz yapılarının inşaatına ait şantiyelerde üretimi planlar, üretim sürecini yönetir ve kalite kontrolünü yapar.

 

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Gemi ve Deniz Teknolojileri mühendisi; işin projelendirme ve planlama aşamasında bürolarda, inşa ve üretim aşamasında tersaneler ve şantiyelerde çalışmaktadır.

Tersaneler ve inşaat şantiyeleri kısmen açık hava kısmi olarak da kapalı ortamda kurulmuşlardır. Çalışma durumuna göre vardiya ve nöbet olabilmektedir.

Meslektaşlarıyla, armatörlerle, teknik ressamlar, teknisyenler, usta başları, işçiler ve yönetici kadro ile iletişim halinde bulunurlar.

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Bilgisayar ve hesap makineleri,

2- Çizimle ilgili alet ve malzemeler (kağıt, kalem, cetvel, pergel, gönye, kumpas, şablon, rapido, hınar-tiriz gibi ölçüm ve çizim aletleri ve çeşitli büro malzemeleri),

3- Gösterge ve veri tabloları.

 

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği maaşları 5500-6500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Akışkanlar Mekaniği
  2. Analitik Geometri
  3. Deniz Hukuku
  4. Deniz Kirliliği
  5. Dinamik
  6. Ekonomi
  7. Fizik
  8. Fiziksel Oşinografi
  9. Gemi Direnci
  10. Gemi Elektriği
  11. Gemi Hidrodinamiği
  12. Gemi Hidrostatiği
  13. Gemi İnşaatı
  14. Gemi İşletmeciliği
  15. Gemi Laboratuvarı
  16. Gemi Makineleri İmal Usulleri
  17. Gemi Makineleri
  18. Gemi Mühendisliğine Giriş
  19. Gemi Mukavemeti ve Termodinamik
  20. Gemi Sevki
  21. Gemi Teorisi
  22. Gemi ve Deniz Yapı Elemanları
  23. Gemi Yardımcı Makineleri
  24. Kimya
  25. Kinematik
  26. Lineer Cebir
  27. Makine Elemanları
  28. Matematik
  29. Sayısal Analiz
  30. Statik
  31. Tersane Organizasyonu

 

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümüne son beş yılda toplam 2 kontenjan verilmiş ve mezunlar 88 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Araştırma merakı bulunmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

5- Matematik ve fizik konularına ilgi duymalı.

6- Mekanik ve teknik işlere ilgili ve bu alanlarda yetenekli olmalı.

7- Öğrenmeye meraklı ve yaratıcı olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Sayısal düşünme gücü yüksek olmalı.

10- Su altı ve su üstü araçlarının ve sabit deniz yapılarının tasarım ve üretimine karşı ilgili kimseler olmalı.

11- Uzay ilişkilerini iyi algılayabilmeli.

 

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Okuyanlar ve Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuxfVIlnYIEleZYRFiVmnz_Z29BxDjJG8-wQ7Wb7hr3yoRJoIfq8f2Nw2bt50bo3H1QS56BaAjLRgHQkcX8BVNiOs3GY-dYES2mXbBd9vvQmGD2LK1LCPv-pdwGFVx7g6H9bbowcCpxXhK/w320-h119/gemi-ve-deniz-teknolojisi-muhendisligi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuxfVIlnYIEleZYRFiVmnz_Z29BxDjJG8-wQ7Wb7hr3yoRJoIfq8f2Nw2bt50bo3H1QS56BaAjLRgHQkcX8BVNiOs3GY-dYES2mXbBd9vvQmGD2LK1LCPv-pdwGFVx7g6H9bbowcCpxXhK/s72-w320-c-h119/gemi-ve-deniz-teknolojisi-muhendisligi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/gemi-ve-deniz-teknolojisi-muhendisligi.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/gemi-ve-deniz-teknolojisi-muhendisligi.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content