Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Dijital Oyun Tasarımı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız y...

Dijital Oyun Tasarımı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Dijital Oyun Tasarımı bölümü var. Aşağıda sırasıyla Dijital Oyun Tasarımı bölümü nedir, puan türü nedir, Dijital Oyun Tasarımı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Dijital Oyun Tasarımı bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bilgisayar oyunları, günümüzde özellikle mobil platformların ve internet teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça yaygınlaşmış, cinsiyet ve yaş ayırt etmeksizin geniş kitleler tarafından tüketilen popüler bir mecraya dönüşmüştür.  

Ülkemizde ve İstanbul özelinde tasarım çatısı altında sanat, teknoloji, ekonomi gibi farklı disiplinleri buluşturan yaklaşımıyla öncü olacak ‘Dijital Oyun Tasarımı Lisans Programı’, sektöre nitelikli insan kaynağı sağlamayı ve yaratıcı, yenilikçi projeler ve ekipler çıkartarak, gerek yerel gerekse de küresel düzeyde başarılar elde etmeyi amaçlamaktadır. 


Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Nedir?

Dijital Oyun Tasarımı bölümü; yeni teknoloji ürünleri ile birlikte her geçen gün daha da fazla gelişim gösteren oyun sektöründe yer alacak, yaratıcılığı ile oyunseverlerin hizmetine oyunlar hazırlayıp sunacak meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Dijital Oyun Tasarımı için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Dijital Oyun Tasarımı, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Dijital Oyun Tasarımı baraj puanı da 180 puandır.

 

Dijital Oyun Tasarımı nedir
Dijital Oyun Tasarımı

Dijital Oyun Tasarımı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Dijital Oyun Tasarımı mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Dijital Oyun Tasarımı mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Animasyon ve Modelleme Şirketleri

2- Film Prodüksiyon Şirketleri

3- Grafik Tasarım Atölyeleri

4- Haber Ajansları

5- Oyun Firmaları

6- Reklam Ajansları

7- Ses Prodüksiyon Stüdyoları

 

Bölüm mezunları Türkiye ve dünya dijital oyun sektöründe alanlarda uzman bireylerin oluşturduğu oyun geliştirme ekipleri içinde yaratıcı ve yönetici pozisyonlarda kariyerlerini çizebileceklerdir. Mezunlar ayrıca oyunsu içerik ve hizmetlerin üretildiği ve sunulduğu eğitim, medya, yazılım, reklam, pazarlama, içerik planlayıcı, senarist ve eğlence sektörlerinde de çalışma imkânına sahiptirler.

Aynı zamanda, bu bölümden mezun olduğunuz zaman bir birikiminiz ya da size ortak olabilecek bir arkadaşınız varsa animasyon ve oyun tasarım alanında kendi yapım şirketinizi kurup, küresel oyun tasarım pazarında hizmetler sunabilirsiniz ki bu da küresel bir etki yaratmanıza yardımcı olur.

Dijital oyun konusunda ihracat işlemleri gerçekleştirildiğinde ülkemizin dış ticaret açığının azaltılmasına katkı sunabilirsiniz çünkü dış ticarette bu sektörle ilgili bir çalışma yapıp tanınan henüz biri yoktur.

Dijital oyun endüstrisi oldukça hızlı ilerleyen bir alandır. Bu alanda çalışmaya başlayacak mezunların önünde birçok seçenek yer almaktadır. Cep telefonlarından kişisel bilgisayarlara, oyun konsollarından tabletlere kadar bir çok mecraya oyun üreten şirketlerde çalışma imkanına sahip olan bölüm mezunları; dijital oyun alanında, yazılımcı, grafik tasarımcısı, senarist, sanat yönetmeni ve içerik planlamacısı olarak çalışabilirler.

 

Dijital Oyun Tasarımı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Dijital Oyun Tasarımı mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Dijital Oyun Tasarımı mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Dijital oyunlar ile ilgili yaratıcı fikirler bulur.

2- Nasıl bir oyun hazırlayacağını tasarlar.

3- Dijital oyun ile ilgili gerekli kodları yazar.

4- Oyunu geliştirir.

5- Hazırladığı oyunu çeşitli mecralarda pazara sunar.

 

Dijital Oyun Tasarımı Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Dijital Oyun Tasarımı çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Dijital Oyun Tasarımı okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Dijital Oyun Tasarımcısı, genellikle büro ortamında çalışır. Çalıştığı alanlar temizdir. Sürekli bilgisayar başındadır ve kodlar ile iç içedir. İş gereği, çok oturulan bir meslektir. Kod yapıları gözleri fazlası ile yormaktadır.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Bilgisayar

2- Tablet

3- Akıllı telefon

4- Yazılımlar

5- Çeşitli programlar ve uygulamalar

 

Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Dijital Oyun Tasarımı maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Dijital Oyun Tasarımı maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Dijital Oyun Tasarımı Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Dijital Oyun Tasarımı bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Dijital Oyun Tasarımı bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Dijital Oyun Tasarımı dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. 3B Modelleme
  2. 3D Modelleme
  3. Bilgisayar Animasyonu
  4. Çevrimiçi Oyun Geliştirme
  5. Çoklu Ortam
  6. Dijital Girişimcilik
  7. Eleştirel Okuma ve Düşünme
  8. Fizik
  9. İleri Programlama
  10. Matematik
  11. Medeniyet Tarihi
  12. Mitoloji
  13. Mobil Oyun Geliştirme
  14. Oyun Ekonomisi
  15. Oyun İçerik Çalışmaları
  16. Oyun için Arayüz Tasarımı
  17. Oyun İçin Fizik
  18. Oyun için Matematik
  19. Oyun için Ses Dizaynı
  20. Oyun Mekanikleri
  21. Oyun Motoru
  22. Oyun Motoru
  23. Oyun Programlama
  24. Oyun Senaryosu
  25. Oyun Tasarımında Psikoloji
  26. Oyunlar için Konsept Geliştirme
  27. Oyunlar için Ses Tasarımları
  28. Türkçe

 

Dijital Oyun Tasarımı Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Dijital Oyun Tasarımı KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Dijital Oyun Tasarımı bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Dijital Oyun Tasarımı Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Dijital Oyun Tasarımı tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasını sevmeli.

3- Genel ticaret konularına hakim olmalı.

4- Girişimci bir ruha sahip olmalı.

5- İnsan psikolojisinden anlamalı.

6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

7- Kodlama işinden zevk almalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Sayısal yeteneği gelişmiş olmalı.

10- Teknolojiyi takip etmeli.

11- Toplumu iyi gözlemlemeli.

12- Yaratıcı olmalı.

 

Dijital Oyun Tasarımı Okuyanlar ve Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Dijital Oyun Tasarımı yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Dijital Oyun Tasarımı nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Dijital Oyun Tasarımı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjmgzAgcE1d1-7uUi0yofrocPWwr-WZ5BwFAQffsX3TJRszHXMwulQ8nMWoOPRMbbiuyVlruT44HnqHoNiI3j6VNc-TNklrC95fAeAocuXjek86RljWitlmBULMofXWy4tB3mt_k0Hw59e/w320-h137/dijital-oyun-tasarimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjmgzAgcE1d1-7uUi0yofrocPWwr-WZ5BwFAQffsX3TJRszHXMwulQ8nMWoOPRMbbiuyVlruT44HnqHoNiI3j6VNc-TNklrC95fAeAocuXjek86RljWitlmBULMofXWy4tB3mt_k0Hw59e/s72-w320-c-h137/dijital-oyun-tasarimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/dijital-oyun-tasarm-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/dijital-oyun-tasarm-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content