Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü Nedir? Maaşları İmkanları

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanı...

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümü nedir, puan türü nedir, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü Nedir?

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümü; deniz yolu ile taşımacılık işlemlerini planlayan ve yöneten meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Denizcilik İşletmeleri Yönetimi için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi baraj puanı da 180 puandır.

 

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi nedir
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Belediyeler

2- Brokerlik Firmaları

3- Denizcilik Müsteşarlığı

4- Gemiler ve özel limanlar

5- Kendisine ya da bir başkasına ait deniz acenteleri

6- Özel sektöre bağlı denizcilik kurum ve kuruluşları

7- Sigorta şirketleri

8- Ulaştırma Bakanlığı

 

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi; Denizcilik, Ulaştırma, Lojistik ve Dış Ticaret ile ilgili hem özel hem de kamu sektörünün ilgili kuruluşlarında istihdam edilmektedirler. Özel sektörde; gemi sahipleri/işletmeleri, gemi yönetim işletmeleri, taşıma işleri aracıları (gemi acenteleri, gemi brokerleri, ulaştırma yüklenicileri), gemi kumanya ve tedarik işletmeleri, deniz sigorta işletmeleri, limanlar ve terminaller, yat ve marina işletmeleri, tersaneler, bankalar, dış ticaret işletmeleri, lojistik işletmeleri gibi kurumlarda orta ve üst düzey yönetici olarak; kamu sektöründe ise Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile ilgili diğer bakanlık ve devlet kurumlarında idari pozisyonlarda istihdam edilmektedirler.

 

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Denizcilik İşletmeleri Yönetimi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Denizcilik İşletmeleri Yönetimi mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Denizcilikle ilgili yayınlar ile rakip firmaların faaliyetlerini izler, inceler.

2- Hazırladığı plana göre kendisine bağlı olarak çalışanlara görev dağıtımı yapar ve çalışmalarını kontrol eder.

3- İşletmeye bağlı olan veya olmayan yük ve yolcu gemilerinin hareket saatlerinin bağlantısını sağlar.

4- Kurumun para, malzeme ve insan gücünün en ekonomik şekilde kullanılması ve deniz taşımacılığı ile ilgili yasalara uygun davranılması için çaba sarfeder.

 

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Denizcilik İşletmeleri Yönetimi çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Denizcilik işletmeleri yöneticisi, resmi veya özel deniz taşımacılığı şirketlerinde çalışır ve görevini genellikle büroda yürütür. Birinci derecede sayısal verilerle ilgilidir. Ancak, yönetim görevi insan ilişkilerini gerektirir. Yönetici olarak emrinde çalışan personelle, deniz sigorta şirketleri elemanları ile diğer yerli ve yabancı işletmelerin yöneticileri ve kaptanları ile etkileşim halindedir. Denizcilik işletmeleri yöneticisinin ileri görüşlü olması gereklidir. Aksi halde şirketi zarara uğratması söz konusu olabilir.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Bilgisayar

2- Hesap makinesi, kağıt, kalem vb. büro malzemeleri

3- Kanunlar, tüzükler, yönetmelikler

4- Telsiz, fax gibi iletişim araçları

 

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Denizcilik İşletmeleri Yönetimi maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Denizcilik İşletmeleri Yönetimi maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Araştırma Yöntem ve Teknikleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Bilgisayar Teknolojileri

Davranış Bilimleri

Deniz Araçları Kiralanması

Deniz Hukuku

Deniz İletişim Sistemleri

Deniz Sigortası Hukuku

Deniz Taşımacılığı

Deniz Ticaret Hukuku

Dış Ticarete Giriş

Gemi Yönetimi

Gemiciliğin Temelleri

Gemilerin Teftişi ve İncelenmesi

Hukukun Temel Kavramları

İngilizce

İş Hukuku

İşlemler Yönetimi

İşletme Bilimine Giriş

İşletme İstatistiği

İthalat İhracat Uygulamaları

Liman İşletmeleri Yönetimi

Lojistiğe Giriş

Makroekonomi

Matematik

Mikro Ekonomi

Organizasyon ve Yönetim

Pazarlama İlkeleri

Pazarlama Yönetimi

Risk Yönetimi ve Türev Ürünler

Stratejik Tedarik Zinciri Yönetimi

Taşımacılık Acenteleri ve Gemi Komisyonculuğu

Tehlikeli Maddeler Lojistiği

Toplam Kalite Yönetimi

Türk Dili

Uluslararası İşletmecilik

Uluslararası Pazarlama

Yöneylem Araştırması

 

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Başkalarını etkileyebilmeli ve yönlendirebilmeli.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Genel yeteneğe, düşüncelerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilme gücüne sahip olmalı.

5- İleri görüşlü, risk alabilen ve ticaretten hoşlanan bir yapısı olmalı.

6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

7- Planlı çalışmayı bilmeli.

8- Sorumluluk duygusuna sahip olmalı.

9- Sosyal bilimlere, özellikle ekonomiye ilgi duymalı.

10- Yaratıcı olmalı.

 

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Denizcilik İşletmeleri Yönetimi nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Denizcilik İşletmeleri Yönetimi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü Nedir? Maaşları İmkanları
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü Nedir? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjw5QLpIKhJW9G-jexYxjDNUAaf23NEIUlIhR51HD73Mm67wqfpSdiM6dnBGQQmxN3vsP7Di6ev2_QPGihKZcgyvy6HWu0Rv3dCzEUikSnUDNTUkqbkYxyBISabsFC0RXzjnxJq3DCF6p9M/s16000/denizcilik-isletmeleri-yonetimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjw5QLpIKhJW9G-jexYxjDNUAaf23NEIUlIhR51HD73Mm67wqfpSdiM6dnBGQQmxN3vsP7Di6ev2_QPGihKZcgyvy6HWu0Rv3dCzEUikSnUDNTUkqbkYxyBISabsFC0RXzjnxJq3DCF6p9M/s72-c/denizcilik-isletmeleri-yonetimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/denizcilik-isletmeleri-yonetimi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/denizcilik-isletmeleri-yonetimi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content