Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Çizgi Film ve Animasyon bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız...

Çizgi Film ve Animasyon bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Çizgi Film ve Animasyon bölümü var. Aşağıda sırasıyla Çizgi Film ve Animasyon bölümü nedir, puan türü nedir, Çizgi Film ve Animasyon bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Çizgi Film ve Animasyon bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Çizgi film ve animasyon, dijital iletişim teknolojilerinin hızla geliştiği çağımızda iletişim ve görsel sanatları ilgilendiren bütün iş ve hizmet sektörlerinde ihtiyaç duyulan bir alan olarak önem taşımaktadır.

 

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Nedir?

Çizgi Film ve Animasyon bölümü; sinema dili, film, video, animasyon, çizgi film ve multimedya tekniklerini bilen ve reklam, sinema, televizyon, multimedya ve eğitim sektörlerinin çeşitli dallarında görev yapacak, hem kavramsal hem de teknik becerileri üstün, donanımlı meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Çizgi Film ve Animasyon için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Çizgi Film ve Animasyon, SÖZ (SÖZEL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Çizgi Film ve Animasyon baraj puanı da 180 puandır.

 

Çizgi Film ve Animasyon nedir
Çizgi Film ve Animasyon

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Çizgi Film ve Animasyon mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Çizgi Film ve Animasyon mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Reklam Ajansları

2- TV Kanalları

3- Üniversiteler

4- Video Paylaşım Mecraları (Youtube Paylaşımcısı)

 

Çizgi film ve animasyon uzman ve sanatçısı, iletişim, reklam, tanıtım, halkla ilişkiler, propaganda, eğitim, sağlık gibi birbirinden farklı pek çok sektörde istihdam olanağı bulabilmektedir. Mezun olanlar, bütün kamu ve özel kurum ve kuruluşların iletişim birimleri, halkla ilişkiler departmanları, reklam ve tanıtım birimleri bünyesinde görev yapabilirler. Reklam ve halkla ilişkiler sektöründe hareketli görüntü tasarımcısı olarak istihdam edilebilirler. Televizyon ve sinema sektöründe çizgi film tasarımcısı, yapımcısı ve yöneticisi olarak istihdam olanağı bulabilmektedirler. Mezunlar, üniversitelerin ilgili bölüm ve birimlerinde akademisyen olarak görev alabilirler.

 

Çizgi Film ve Animasyon Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Çizgi Film ve Animasyon mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Çizgi Film ve Animasyon mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Çizgi film senaryosu yazar.

2- Çizgi film karakterleri yaratır.

3- İlgili yazılım ve uygulamaları geliştirir.

4- Seslendirme çalışmaları yapar.

 

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Çizgi Film ve Animasyon maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Çizgi Film ve Animasyon maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Çizgi Film ve Animasyon Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Çizgi Film ve Animasyon bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Çizgi Film ve Animasyon bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Çizgi Film ve Animasyon dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Dersleri Nelerdir?

Çizgi Film ve Animasyon Bölümünün ilk yılında yer alan dersler ağırlıklı olarak temel sosyal bilim ve temel iletişim bilimleri formasyonu kazandırmayı amaçlamaktadır. İkinci sınıftan itibaren teorik ve uygulamalı alan derslerine yer verilmeye başlanan bölümde üçüncü ve dördüncü sınıflarda ise programın yüzde 80’i alana ilişkin uygulamalı derslerden oluşmaktadır.

 

  1. 3 Boyut Modelleme ve Kaplama
  2. 3 Boyutlu Çizgi Film
  3. Animasyon Desen
  4. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  5. Bilgisayar Teknolojileri
  6. Çizgi Film Teknikleri
  7. Felsefede Temel Kavramlar
  8. Genel Sosyoloji
  9. Görsel Anlatım ve Tasarım
  10. Hukuka Giriş
  11. İktisada Giriş
  12. İleri Animasyon Uygulamaları
  13. İletişim Hukuku
  14. İletişime Giriş
  15. İngilizce
  16. Karakter Geliştirme ve 2 Boyut
  17. Pozitif Psikoloji ve İletişim Becerileri
  18. Sahne Tasarımı ve Sinematografi
  19. Siyaset Bilimi
  20. Temel Animasyon ve Tasarıma Giriş
  21. Temel Fotoğrafçılık
  22. Türk Dili
  23. Türk Medya Tarihi

 

Çizgi Film ve Animasyon Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Çizgi Film ve Animasyon KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Çizgi Film ve Animasyon bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Çizgi Film ve Animasyon Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Çizgi Film ve Animasyon eğitimi almak isteyenlerin, sosyal, psikolojik, sanatsal alanlara ilgili, biçim ve mekan ilişkisini görebilen, renk ve şekilleri en ince ayrıntıları ile algılayabilen, hayal gücü zengin, yaratıcı, tasarımlarını çizgi yolu ile ifade edebilen, yeniliklere açık, teknolojiyi yakından izleyen genel kültür düzeyi yüksek kişiler olmaları beklenir.

 

Çizgi Film ve Animasyon Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Çizgi Film ve Animasyon yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Çizgi Film ve Animasyon Bölümü mezunları için çeşitli sektörlerde geniş bir iş alanı bulunmaktadır. Türkiye’de önemli bir ihtiyaç bulunan alanla ilgili çeşitli üniversitelerde çizgi film ve animasyon bölümleri bulunmakla birlikte yetişmiş eleman açısından henüz gereksinimleri karşılayacak düzeye erişilmemiştir. Bu nedenle de alanda yetişmiş eleman ihtiyacı oldukça fazladır.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Çizgi Film ve Animasyon nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Çizgi Film ve Animasyon iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-NpueIW77EjdOkpTWRxcHf9ae78xmX-L5U-p94LhQ5QL0xLzzMvbYOuxzj7gcYBwMY9CQgBYVxjEcIhBGMpeRo5_d-RXnXYYnEIqYZ8KfuCCQhVzg_xbzwPhOFqT3YoXgKIpr54kja_Lb/s16000/cizgi-film-ve-animasyon.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-NpueIW77EjdOkpTWRxcHf9ae78xmX-L5U-p94LhQ5QL0xLzzMvbYOuxzj7gcYBwMY9CQgBYVxjEcIhBGMpeRo5_d-RXnXYYnEIqYZ8KfuCCQhVzg_xbzwPhOFqT3YoXgKIpr54kja_Lb/s72-c/cizgi-film-ve-animasyon.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/cizgi-film-ve-animasyon-bolum-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/cizgi-film-ve-animasyon-bolum-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content