Biyosistem Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Biyosistem Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız...

Biyosistem Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Biyosistem Mühendisliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Biyosistem Mühendisliği bölümü nedir, puan türü nedir, Biyosistem Mühendisliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Biyosistem Mühendisliği bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Biyosistem Mühendisliği, mühendislik  bilimlerinin  geniş kapsamlı olarak biyolojik sistemlere  ve süreçlere  uygulanmasını içeren bir mühendislik dalıdır. Biyosistem Mühendisliği konusunda, mesleki bilgi ve beceriyle donatılmış, çağdaş, paylaşımcı, tarımsal  gelişmeye  hız verebilecek nitelikte eleman  yetiştirmek; ülkenin  ihtiyaç  duyduğu yukarıda detaylandırılan  konulara  yönelik  tarımsal  biyosistemler alanında  araştırmalar yapmak  bölümün  ana  hedefleridir.

Biyosistem mühendisliği, akademik  açıdan mühendislik bilimi ve  tasarımının biyoloji,  çevre  ve tarım bilimleriyle  bütünleştirildiği ve  sürdürülebilir gıda  üretimi ve doğal kaynakların  verimli kullanımının  hedeflendiği bir mühendislik  disiplinidir. Ayrıca Biyosistem mühendisliği, otomasyon, bilgi teknolojileri, hassas tarım, tarımda güç ve enerji, hasat sonrası işlemler, tarımsal yapılar ve çevre, hayvansal üretim teknolojileri, toprak ve su, kırsal gelişme alanlarında mühendislik eğitimi vermektir

 

Biyosistem Mühendisliği Bölümü Nedir?

Biyosistem Mühendisliği bölümü; doğa ve  insan  tarafından  gerçekleştirilmiş sistemlerin analizi, tasarımı ve değerlendirilmesiyle uğraşan mühendisleri yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Biyosistem Mühendisliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Biyosistem Mühendisliği için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Biyosistem Mühendisliği, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Biyosistem Mühendisliği baraj puanı da 180 puandır.

 

UYARI: Mühendislik Bölümleri İçin Sıralama Barajı Şu Şekilde:

(Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dahil) Sayısal Puan Türünde En düşük 300 binde olunması gerekir.

 

Biyosistem Mühendisliği nedir
Biyosistem Mühendisliği

Biyosistem Mühendisliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Biyosistem Mühendisliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Biyosistem Mühendisliği mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Belediyeler

2- Çevre ve Orman Bakanlıkları

3- Devlet Su İşleri

4- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı

5‐ Arazi Toplulaştırması Müteahhitlik Firmaları

6‐ Gıda Makineleri Sanayisi

7‐ Hayvancılığa Dayalı Makine Sanayisi

8‐ İl Özel İdareleri

9‐ Kamu Bankaları ve Özel Bankalar

10‐ Kendi kuracakları mühendislik büro ve firmaları

11‐ Mühendislik ve Danışmanlık Büroları

12‐ Sulama‐Drenaj Müteahhitlik Firmaları

13‐ Tarım Makineleri Müteahhitlik Kuruluşları

14‐ Tarım Makineleri Sanayisi

15‐ Tarıma Dayalı Kooperatifler

16‐ Tarıma Dayalı Uluslararası Şirketler

17‐ Tarımsal Danışmanlık Kuruluşları

18‐ Tarımsal İşletmelerde Tarım Makinelerine Dayalı Mekanizasyon Uygulamaları

19‐ Tarımsal Yapılarla İlgili Müteahhitlik Firmaları

20‐ Teknoloji Geliştirme Bölgeleri

21‐ Traktör Sanayisi

22‐ Üniversiteler

 

Biyosistem Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Biyosistem Mühendisliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Biyosistem Mühendisliği mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Biyosistemlerde üretim amacıyla kullanılan her türlü yapı, barınak ve tesisi projelendirir, yapımını gerçekleştirir ve işletir.

2- Biyosistemlerle ilgili kaynakların korunması ve geliştirilmesi prensiplerini göz ardı etmeden, sürdürülebilir tarım ve  gıda üretiminin gerçekleştirilmesini sağlar.

3- Her  türlü  tarımsal  ürün  ve  bunlardan  elde  edilen  gıdaların  üretimi, dağılımı, depolanması ve  pazarlanması süreçlerinin yürütülmesi ve denetlenmesinde rol alır.

4- Tarım ve  gıda ürünlerinin  üretiminden tüketimine kadar  olan  süreçler için gerekli makine ve tesislerin tasarımı, projelenmesi, yapımı ve işletilmesinde etkin görev alır.

 

Biyosistem Mühendisliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Biyosistem Mühendisliği maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Biyosistem Mühendisliği maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Biyosistem Mühendisliği Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Biyosistem Mühendisliği bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Biyosistem Mühendisliği bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Biyosistem Mühendisliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Biyosistem Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Biyoloji
  2. Biyomateryalin Teknik Özellikleri
  3. Biyosensörler
  4. Değişken Oranlı Girdi Kullanım Teknolojileri
  5. Fizik
  6. Görüntü İşleme
  7. GPS/GIS
  8. Hastalık Ve Zararlı Tahmini
  9. Kimya
  10. Konum Belirleme Sistemleri
  11. Matematik
  12. Modelleme Ve Karar Destek Sistemleri
  13. Otomatik Kontrol
  14. Risk Ve Çevresel Etki Değerlendirmesi
  15. Robot Uygulamaları
  16. Stok Yönetimi
  17. Sürdürülebilir Tarım
  18. Tarımsal Çevrenin Korunması
  19. Tarımsal Meteoroloji
  20. Toprak Haritalama
  21. Toprak Işlemenin Dinamiği
  22. Toprak Yapısı Ve Özellikleri
  23. Ürün Işleme Teknikleri
  24. Verim
  25. Yabancı Ot
  26. Yenilenebilir Enerji Kaynakları
  27. Yöneylem Araştırması
  28. Makine İşletmeciliği

 

Biyosistem Mühendisliği Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Biyosistem Mühendisliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Biyosistem Mühendisliği bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Biyosistem Mühendisliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Biyosistem Mühendisliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Açık havada çalışmaktan hoşlanmalı.

2- Bilime ilgi duymalı ve bu alanda başarılı olmalı.

3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

6- Planlı çalışmayı bilmeli.

7- Teknik konulara ilgi duymalı.

Biyosistem Mühendisliği Okuyanlar ve Biyosistem Mühendisliği Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Biyosistem Mühendisliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Biyosistem Mühendisliği nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Biyosistem Mühendisliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 4
  1. Bu bölüm iş imkani hemen var mı

    YanıtlaSil
  2. Okuması pişmanlık yaratır mı

    YanıtlaSil
  3. İşsizlik garantili bölüm,

    YanıtlaSil
  4. Bsm adı altında herhangi bir iş kolu yok , ne devlet ne özelde

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Biyosistem Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Biyosistem Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPZwckQSQOTo-8IMOy4uDAfqb1X40p5jHTHHt2p2QDDiHST7g7sIwfwDcRqOCKUnNpt5F10JWFL90UGr3_uubalyw8YL8kev7YxYPa-8qISA-RL7IVF01jhh_zK9yw3bfG-3IGfviTzp7I/s16000/biyosistem-muhendisli%25C4%259Fi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPZwckQSQOTo-8IMOy4uDAfqb1X40p5jHTHHt2p2QDDiHST7g7sIwfwDcRqOCKUnNpt5F10JWFL90UGr3_uubalyw8YL8kev7YxYPa-8qISA-RL7IVF01jhh_zK9yw3bfG-3IGfviTzp7I/s72-c/biyosistem-muhendisli%25C4%259Fi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/biyosistem-muhendisligi-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/biyosistem-muhendisligi-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content