Biyomedikal Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Biyomedikal Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımı...

Biyomedikal Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Biyomedikal Mühendisliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Biyomedikal Mühendisliği bölümü nedir, puan türü nedir, Biyomedikal Mühendisliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Biyomedikal Mühendisliği bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Nedir?

Biyomedikal Mühendisliği bölümü; tıpta ve biyolojik bilimlerde kullanılan elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanmasını, yapımını, işletilmesini ve geliştirilmesini sağlayan mühendisleri yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Biyomedikal Mühendisliği için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Biyomedikal Mühendisliği, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Biyomedikal Mühendisliği baraj puanı da 180 puandır.


UYARI: Mühendislik Bölümleri İçin Sıralama Barajı Şu Şekilde:

(Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dahil) Sayısal Puan Türünde En düşük 300 binde olunması gerekir.

 

Biyomedikal Mühendisliği nedir
Biyomedikal Mühendisliği

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Biyomedikal Mühendisliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Biyomedikal Mühendisliği mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşları

2- İlaç endüstrisi

3- Sağlık kuruluşlarının bilgi-işlem birimleri

4- Tıbbi cihaz ve malzeme üreten, satan ve satış sonrası destek veren kuruluşlar

5- Tıp araştırma merkezleri

6- Üniversiteler

7- Kendi iş yerleri

 

Biyomedikal Mühendisliği, elektronik mühendisliğinin bir dalıdır. Sağlık hizmetlerinin yaygınlaşmasına paralel olarak bu alan başlı başına bir uzmanlık alanı haline gelmiştir.

Biyomedikal Mühendisleri; medikal alet ve cihazlarının üretiminin yapıldığı işyerlerinde, resmi ve özel sağlık kuruluşlarında, dispanserlerde ve laboratuvarlarda çalışabilirler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca onaylanan eğitim kurumlarından eğitim alıp, eğitim sonunda "Eğitim Katılma Belgesi" ile Bakanlıkça açılan İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavında 70 ve üzeri puan alanlar İş Güvenliği Uzmanı Belgesi almaya hak kazanarak, İş Güvenliği Uzmanı olarak da çalışabilirler.

 

Biyomedikal Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Biyomedikal Mühendisliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Biyomedikal Mühendisliği mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Sistem ve cihazlarla ilgili araştırma- geliştirme faaliyetlerine katılır.

2- Sistemleri çalıştırır.

3- Sistemlerin bağlantılarını yapar.

4- Tıp ve biyolojik bilimlerde kullanılan elektronik alet ve sistemleri tasarlar.

 

Biyomedikal Mühendisliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Biyomedikal Mühendisliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Biyomedikal Mühendisliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Biyomedikal mühendisleri kapalı mekânlarda çalışırlar. Ortam temiz ve sakindir. Görevlerini yaparken ayakta durmak ve eğilmek durumundadırlar. Birinci derecede alet ve makinelerle ilgilenirler. Etkileşimde bulundukları kişiler çalıştıkları kuruma göre diğer teknik personel ve sağlık personelidir.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Bilgisayar

2- Ölçü aletleri (Avometre, ampermetre, voltmetre, osiloskop)

3- EKG simlatörü, gaz analiz gibi özel test cihazları

4- Röntgen cihazları

 

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Biyomedikal Mühendisliği maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Biyomedikal Mühendisliği maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Biyomedikal Mühendisliği Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Biyomedikal Mühendisliği bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Biyomedikal Mühendisliği bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Biyomedikal Mühendisliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Biyoelektronik
  2. Biyohesaplama
  3. Biyoinformatik
  4. Biyoişaret İşleme
  5. Biyokimya
  6. Biyoloji
  7. Biyomalzemeler
  8. Biyomekanik
  9. Biyoteknoloji
  10. Elektronik Devreler ve Enstrümantasyon Tasarımı
  11. Fizik
  12. Fizyoloji
  13. Fizyolojik Sistemleri Modelleme
  14. Genom
  15. Görüntüleme ve Görüntü İşleme
  16. Hücre ve Doku Mühendisliği
  17. İşaretler ve Sistemler
  18. Klinik Mühendisliği
  19. Mikro Elektro-Mekanik Sistemler
  20. Mikro ve Nanoteknoloji
  21. Organik ve Anorganik Kimya
  22. Rehabilitasyon Mühendisliği
  23. Robotik Cerrahi
  24. Sinir Sistemi Mühendisliği
  25. Teletıp
  26. Termodinamik ve Taşıma Sistemleri

 

Biyomedikal Mühendisliği Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Biyomedikal Mühendisliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Biyomedikal Mühendisliği bölümüne son beş yılda toplam 101 kontenjan verilmiş ve mezunlar 89 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

Biyomedikal Mühendisliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Biyomedikal Mühendisliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Ayrıntıları görebilmeli.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Fen alanına ilgi duymalı.

5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

6- Planlı çalışmayı bilmeli.

7- Şekil ilişkilerini görebilme yeteneğine sahip olmalı.

8- Tasarım gücü kuvvetli olmalı.

9- Yaratıcı olmalı.

 

Biyomedikal Mühendisliği Okuyanlar ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Biyomedikal Mühendisliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Biyomedikal Mühendisliği nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Biyomedikal Mühendisliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Biyomedikal Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Biyomedikal Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfgps8D4iaI0Bg8fUHrvZUpSm0oSAFqmrpp03x3UTXfyKtpD6I43BCpgSn-EHfWthyphenhyphenRBmmDCM-CNfcRhA4WBKNr83EpMiJE6CvvuzHGoKh2_ivVtG6QdHahyphenhyphenImoKXnRs5PBIn5W7PNwqQA/w320-h127/biyomedikal-muhendisligi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfgps8D4iaI0Bg8fUHrvZUpSm0oSAFqmrpp03x3UTXfyKtpD6I43BCpgSn-EHfWthyphenhyphenRBmmDCM-CNfcRhA4WBKNr83EpMiJE6CvvuzHGoKh2_ivVtG6QdHahyphenhyphenImoKXnRs5PBIn5W7PNwqQA/s72-w320-c-h127/biyomedikal-muhendisligi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/biyomedikal-muhendisligi-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/biyomedikal-muhendisligi-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content