Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile ...

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü nedir, puan türü nedir, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü Nedir?

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü; bilgi odaklı yaklaşımı ve disiplinlerarası eğitim altyapısıyla günümüz karmaşık iş ortamlarında başarıyla faaliyet gösterebilecek, alanlarında etkin ve yetkin çok yönlü bilişim profesyonellerini yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri baraj puanı da 180 puandır.

 

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri nedir
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Bakanlıklar

2- Belediyeler

3- Büyük ve küçük ölçekli şirketler

4- Devlet bankaları

5- Hastaneler

6- Her türlü devlet kurumu

7- Özel bankalar

8- Reklam ajansları

9- Sigorta şirketleri

10- Telekomünikasyon Sektörü

11- Üniversiteler

12- Web tasarım ve geliştirme şirketleri

13- Yazılım Sektörü

 

Bölüm mezunları; bilgisayar programcısı ve yazılım geliştiricisi, sistem tasarımcısı ve yöneticisi, ağ yöneticisi, veri tabanı sistemleri uzmanı, web tasarım uzmanı, bilişim güvenliği uzmanı gibi bilişim teknolojisi ile ilgili pozisyonlarda görev alabilmelerinin yanında, işletme yönetimine ilişkin muhasebe, yönetim ve organizasyon bilgileriyle donatılmış olmaları nedeniyle e-ticaret sistemleri, kurumsal sistemler, tedarik zinciri yönetim sistemleri, hareket işleme sistemleri, karar destek sistemleri, bilgi yönetim sistemleri, uzman sistemler, veri madenciliği, sanal gerçeklik teknolojileri, bulut sistemleri ve mobil iletişim sistemleri gibi sistemlerin tasarlanması, kurulumu ve yönetimi için telekomünikasyon, e-ticaret, e-iş, bankacılık, sigortacılık, muhasebe ve benzeri pek çok sektörde ve alanda yöneticilik, koordinatörlük, proje yöneticiliği veya danışmanlık gibi görevlerde çalışabilirler.

 

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri mezunlarının görevleri şunlardır:

 

Mezunlar, zor bir şekilde resmileştirilmiş görevler, nesne ve süreç modelleri oluşturma, veri madenciliği, çok boyutlu verilerin dijital işlenmesi, uygulama için platformların ve araçların seçimi için gerçek zamanlı ve karar destek sistemleri için dağıtılmış bilgi sistemlerinin analiz edilmesi ve sentezlenmesi sorunlarını çözebilir.

 

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

 

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü Dersleri Nelerdir?

Program müfredatının birinci yılında bulunan dersler, öğrencilerin İngilizce, matematik, işletme ve programlama konularında altyapı edinmelerine olanak sağlar. İkinci ve üçüncü yıllarda daha çok uygulama ağırlıklı bilgisayar ağları, işletim sistemleri, internet programcılığı, veritabanı, sistem analiz ve tasarımı, ve yazılım mühendisliği gibi bilgi teknolojilerinin temelini oluşturan dersler verilmektedir. Dördüncü ve son yılda ise öğrencilere, ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme ve uzmanlaşma fırsatı bulmaları için birçok seçmeli ders olanağı verilir. Bunun yanında, iş hayatından seçilmiş konular ile geliştirdikleri mezuniyet projeleri, öğrencilerin piyasaya daha kolay adapte olmalarını sağlar.

 

  1. Ağ Oluşturma
  2. Ağ Programlama
  3. Bilgisayara Giriş ve Veri İşleme
  4. Bilişim Analizi ve Sistem Tasarımı
  5. Bilişim Sistemleri Güvenliği
  6. Bilişim Sistemlerinin İnsani ve Etik Yönü
  7. Bilişim Suçları ve Hukuku
  8. Dijital Yayıncılık
  9. E-İş
  10. Ekonomiye Giriş
  11. E-Pazarlama
  12. Finansal Muhasebe
  13. Finansal Yönetim
  14. Görsel Programlama
  15. Grafik Tasarıma Giriş
  16. İleri Veri Tabanı Uygulamaları
  17. İleri Web Tasarımı
  18. İşletim Sistemleri
  19. İşletme İstatistiği
  20. İşletme İstatistiği
  21. İşletme Yönetiminin Temelleri
  22. Kablosuz Ağlar ve Mobil işletim Sistemleri
  23. Karar Destek Sistemleri
  24. Nesne Yönelimli Programlama
  25. Pazarlamaya Giriş
  26. Programlama Dilleri Teorisi
  27. Sanal Gerçeklik Teorileri
  28. Sistem Analizi ve Algoritmalar
  29. Ticarette Bilişim Sistemleri
  30. Veri Madenciliği
  31. Veri Tabanı Sistemleri
  32. Veri Yapıları ve Veri Tabanı Uygulamaları
  33. Web Programlama
  34. Web Tasarımına Giriş
  35. Yapay Zeka
  36. Yapısal Programlama
  37. Yönetim Bilişim Sistemleri

 

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümüne son beş yılda toplam 84 kontenjan verilmiş ve mezunlar 78 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Bilgisayar başında zaman geçirmekten hoşlanmalı.

2- Büro ortamında çalışmaktan sıkılmamalı.

3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Göz sağlığı yerinde olmalı.

6- İngilizce öğrenmeye istekli olmalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Sayısal yeteneği olmalı.

 

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Okuyanlar ve Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsLoxctjWOyf0h3sOGzUhZf2BeRvPlVll1BmrOHLLszvOTBmSupI04XTj01onHeYdPRNk-QxvRIhJAWsHtc6SVMkswVAy4U8VBDWN1UTpGzho0D7UuNRNRiMCen48GEvav4sIC5EWZL_ZO/s16000/bilisim-sistemleri-ve-teknolojileri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsLoxctjWOyf0h3sOGzUhZf2BeRvPlVll1BmrOHLLszvOTBmSupI04XTj01onHeYdPRNk-QxvRIhJAWsHtc6SVMkswVAy4U8VBDWN1UTpGzho0D7UuNRNRiMCen48GEvav4sIC5EWZL_ZO/s72-c/bilisim-sistemleri-ve-teknolojileri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/bilisim-sistemleri-ve-teknolojileri.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/bilisim-sistemleri-ve-teknolojileri.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content