Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile t...

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümü nedir, puan türü nedir, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Bilgisayar ve yazılım mühendisliği, donanım ve yazılım ürünlerini bir arada geliştirmek için mühendislik, matematik ve bilgisayar bilimleri alanlarını bütünleştiren bir disiplindir. Ülkemizde Sadece Mersin Toros Üniversitesinde eğitimi verilmektedir.

 

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü Nedir?

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümü; içinde bilgisayar olan, yazılım ve donanım bileşenleri içeren sistemlerin analiz edilmesi, tasarlanması, gerçekleştirilmesi ve bakımı konularında hizmet verecek olan mühendisleri yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği baraj puanı da 180 puandır.

 

UYARIMühendislik Bölümleri İçin Sıralama Barajı Şu Şekilde:

(Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dahil) Sayısal Puan Türünde En düşük 300 binde olunması gerekir.

 

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği nedir
Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Bütün bakanlıklar ve bu bakanlıklara bağlı yerel birimler

2- Yazılım firmaları

3- Bankalar

4- Web Tasarım şirketleri

5- Reklam ajansları

6- Sigortacılık sektörü

7- Her türlü büyük çaplı şirket

 

Bilgisayar ve yazılım mühendisleri çeşitli yönetim, endüstri ve hizmet alanlarında sistem çözümleyici, uygulama programcısı, bilgisayar donanım ve yazılımı üreten ve pazarlayan firmalarda ve genellikle bilgi işlem merkezlerinde sistem programcısı, bilgi işlem merkezlerinde yönetici, yönetim bilişim sistemleri alanında kurucu ve yönetici mühendis, veri tabanı yöneticisi, bilgisayar destekli endüstriyel sistemlerinin tasarımında ve gerçekleştirilmesinde araştırma-geliştirme mühendisi olarak görev alabilirler.

 

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği mezunlarının görevleri şunlardır:

 


1- Bilgisayar şirketlerinde danışmanlık yapar.

2- Sistem çözümleyicisi ve programcısı olarak çalışır.

3- Bilgisayar donanımını tasarlar.

4- Bilgisayara girecek verilerle ilgili çalışmalar yapar.

5- Hazırlanacak yazılım ile ilgili müşteri ilişkilerini kurar.

6- Müşterilerden aldığı bilgiler doğrultusunda analiz yapar.

7- Tasarım yapar.

8- Program yazar.

9- Programı test eder.

0- Yazdığı programda eksiklik varsa düzeltir.

10- Yazılımı sorunsuz şekilde çalışır hale getirdikten sonra, gerekli durumlarda kullanım yönergesini hazırlayarak, kullanıcıların eğitilmesini sağlar.

11- Mesleği ile ilgili gelişmeleri takip eder.

 

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Genellikle iyi aydınlatılmış, temiz büro ortamında çalışılır. Projelere bağlı olarak seyahat etmeleri gerekebilir. Çalışırken üst yönetimle, programcılarla ve müşterilerle, yoğun olarak iletişim halindedirler.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Bilgisayar, bilgisayar programlama dilleri, yazılım geliştirme programları, yazıcı, tarayıcı

2- Cd, memory stick vs

3- Yazılım mühendisliği alanında uluslararası kural ve uygulamalarla ilgili çeşitli doküman, kitaplar, kalite standartları

 

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

 

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Algoritma Analizi
  2. Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi
  3. Ayrık Matematik
  4. Bilgisayar Ağları
  5. Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
  6. Bilgisayar Organizasyonu
  7. Bulut Bilişim Ve Uygulamaları
  8. C# Programlama Dili
  9. C/C++ Programlama Dili
  10. Css Ve Bootstrap İle İleri Esnek Web Tasarımı
  11. Diferansiyel Denklemler
  12. Elektronik Temelleri
  13. Fizik
  14. İleri Programlama
  15. İngilizce 
  16. İşletim Sistemleri
  17. Java Programlama Dili
  18. Lineer Cebir
  19. Matematik 
  20. Matlab Programlama
  21. Mikroişlemciler
  22. Nesne Tabanlı Programlama
  23. Olasılık Teorisi
  24. Oyun Programlama
  25. Programlama Dillerinin Prensipleri
  26. Programlamaya Giriş
  27. Python Programlama Dili
  28. Ruby Programlama Dili
  29. Sayısal Sistemler
  30. Sistem Tasarımı
  31. Türk Dili
  32. Veri Madenciliği
  33. Veri Yapıları Ve Algoritmalar
  34. Veritabanları
  35. Web Programlama
  36. Web Teknolojileri
  37. Yazılım Laboratuvarı
  38. Yazılım Mühendisliği

 

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Ancak yeni bir bölüm olduğu için hangi kadrolara başvuracağı ile ilgili bilgi edinemedik. Anlayışınız için teşekkürler.

 

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Bildiklerini başkalarına aktarabilme ve etkileme yeteneği olan olmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Fen ve matematik alanlarına ilgi duymalı.

5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

6- Mantık yürütme ve tasarım yeteneği bulunmalı.

7- Planlı çalışmayı bilmeli.

8- Yeni fikirlere açık olmalı.

 

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Okuyanlar ve Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Yazılım alanına olan ilgi özellikle son 2 – 3 sene içerisinde ülkemizde ciddi oranda artmış ve son 2 senede on binlerce tekno merkez piyasaya kazandırılmıştır. Bu alanda birçok kişi merak duyarken, özellikle belediye kursularında yazılım ve programlama dillerine dair talepler artmıştır. Günümüz internet ve yazılım çağı olduğu düşünüldüğünde ise bu mühendislik geleceği en parlak mühendisliklerden bir tanesi diyebiliriz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMEUNafoD8PJUJimt-OnlOTnvkCt4NuQCmT2Te5WMSZ-Z85tlr1mg2wLTdR3sKuFc7GdkZ_HVcecV9GRoTSUfAXcjgBOfAziJ_9KX9dVImY6UoIMimpH3aKTBycbEwkYnNBdVGDe2vkcby/s16000/bilgisayar-ve-yazilim-muhendisligi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMEUNafoD8PJUJimt-OnlOTnvkCt4NuQCmT2Te5WMSZ-Z85tlr1mg2wLTdR3sKuFc7GdkZ_HVcecV9GRoTSUfAXcjgBOfAziJ_9KX9dVImY6UoIMimpH3aKTBycbEwkYnNBdVGDe2vkcby/s72-c/bilgisayar-ve-yazilim-muhendisligi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/bilgisayar-ve-yazlm-muhendisligi-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/bilgisayar-ve-yazlm-muhendisligi-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content