Bankacılık ve Sigortacılık (4 Yıllık) Bölümü Nedir? İş Olanakları ve Maaşları

Bankacılık ve Sigortacılık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığı...

Bankacılık ve Sigortacılık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Bankacılık ve Sigortacılık bölümü var. Aşağıda sırasıyla Bankacılık ve Sigortacılık bölümü nedir, puan türü nedir, Bankacılık ve Sigortacılık bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Bankacılık ve Sigortacılık bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

4 Yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Nedir?

Bankacılık ve Sigortacılık bölümü; bankacılık ve sigortacılık konusunda, sigorta ürünlerinin pazarlanması, bilgilendirme ve satış işlemlerini yürüten meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Bankacılık ve Sigortacılık için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Bankacılık ve Sigortacılık, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Bankacılık ve Sigortacılık baraj puanı da 180 puandır.

 

Bankacılık ve Sigortacılık nedir
Bankacılık ve Sigortacılık

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bankacılık ve Sigortacılık mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Bankacılık ve Sigortacılık mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Devlet Bankaları
2- Özel Bankalar
3- Finans Kuruluşları
4- Sigorta Şirketleri
5- Brokerlik Firmaları
6- Komisyoncu firmalar

Ülkemizde bankacılık sektöründe büyük ilerleme gözlenmektedir. Söz konusu durum bu alanda çalışacak iş gücüne olan ihtiyacı da beraberinde getirmektedir. Bankacılık ve sigortacılık mezunları kamu sektöründe, kamu bankalarında, özel sektörde, bankacılık ve sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinde çalışabilirler. Mezunlar sigorta acentesi açabilmekte ya da sigorta şirketlerinde iş bulabilmektedirler.

 

Bankacılık ve Sigortacılık Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Bankacılık ve Sigortacılık mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Bankacılık ve Sigortacılık mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Bankada hesap açma, kapatma işlemlerini yapar.

2- Çek, senet tahsilat işlemleri yapar.

3- Döviz alım satım işlemlerini yapar.

4- Emanet kabul işlemlerini yapar.

5- Fatura, vergi ve SSK ödemelerine aracılık eder.

6- Havale, EFT, virman gibi para transferi işlemlerini yapar.

7- İthalat ve ihracat ile ilgili aracılık işlemleri yapar.

8- Kambiyo işlemlerini yapar.

9- Müşterilerin nakdi, gayri nakdi kredi taleplerini karşılar.

10- Müşterinin sigorta ihtiyacına göre teminat belirler, uygun ürünün tanıtımını yapar.

11- Ölüm, hastalık, kaza, yangın, hırsızlık, deprem vb. risklere karşı kendisinin veya yakınlarının gelecekte parasal yönden güvencede olmasını isteyen kimselere sigorta hizmetleri hakkında bilgi vererek onları bu hizmetlerden yararlanmaya istekli hale getirir.

12- Sigorta kapsamında kayba uğrayan müşterinin tazminat işlemini inceler, sigorta eksperinden alınan bilgiye göre tazminatın müşteriye ödenmesini sağlar.

13- Sigorta sözleşmesine konu olan ve sigorta şirketlerince görülmesi istenen ev, araç, tekne vb. kıymetleri poliçe düzenlemeden önce görür, fotoğraflandırır.

14- Sigorta süresi içinde meydana gelen değişiklikler konusunda müşterilere danışmanlık yapar, uygun zeyilnameyi düzenler.

15- Sigorta yaptırmak isteyen işlemlerini yapar, sigorta primlerini belirler, müşteri dosyası oluşturur ve primlerin ödenmesini sağlar.

16- Süreli sigortalarda süre sonunu sigortalıya hatırlatır, mutabakat sağlayarak poliçeyi yeniler.

 

Bankacılık ve Sigortacılık Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Bankacılık ve Sigortacılık çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Bankacılık ve Sigortacılık okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Bankacılık ve sigortacılık işlemlerinin yapıldığı temiz ve aydınlık ofis ortamlarının yanı sıra, müşterilerle yerinde görüşme gerektirecek durumlarda iş yerlerine giderek çalışmak durumundadırlar.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Bankacılık işlemlerinde kullanılan dekont, başvuru formları/sözleşmeler

2- Bilgisayar

3- Fotoğraf makinası, kamera, yazıcı

4- Fotokopi, faks makinesi

5- Hesap makinesi

6- Sigortacılık işlemlerinde kullanılan teklifnameler, poliçe, zeyilname, bilgilendirme formları

7- Tahsilat form ve makbuzları

 

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Bankacılık ve Sigortacılık maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Bankacılık ve Sigortacılık maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Bankacılık ve Sigortacılık bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Bankacılık ve Sigortacılık bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Bankacılık ve Sigortacılık dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Aktif Pasif Yönetimi
  2. Aktüeryal Matematik,
  3. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  4. Banka Kaynak ve Maliyeti ve Finansal Matematik
  5. Banka Muhasebesi
  6. Bankacılık Hukuku
  7. Bankacılık ve Finansın Temelleri
  8. Bilgisayar Teknolojileri
  9. Borçlar Hukuku
  10. Finansal Analiz
  11. Finansal Matematiğe Giriş
  12. Finansal Piyasalar ve Kurumlar
  13. Finansal Yönetim
  14. Genel İşletme
  15. Genel Muhasebe
  16. Hayat Sigortaları
  17. Hukuka Giriş
  18. İktisata Giriş
  19. İngilizce
  20. İşletme İstatistiği
  21. Makro İktisat
  22. Mal Sigortaları
  23. Mikro İktisat
  24. Para ve Banka
  25. Para ve Sermaye Piyasaları
  26. Sigortanın Temelleri
  27. Temel Kredi
  28. Ticaret Hukuku
  29. Türk Dili
  30. Yatırım ve Portföy Yönetimi

 

Bankacılık ve Sigortacılık Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Bankacılık ve Sigortacılık KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Bankacılık ve Sigortacılık bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Bankacılık ve Sigortacılık tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

2- Ekip çalışmasını sevmeli.

3- Göz ve ellerini eşgüdümle (uyumla) kullanabilmeli.

4- Güler yüzlü olmalı.

5- Hareketli bir tempoya ayak uydurabilmeli.

6- İnsan ilişkilerinde başarılı olmalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Sakin ve titiz olmalı.

10- Sayısal düşünme ve sayılarla işlem yapabilme becerisi gelişmiş olmalı.

11- Sözlü ve yazılı iletişim kurallarını bilmeli.

12- Yeniliklere açık olmalı.

 

Bankacılık ve Sigortacılık Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Bankacılık ve Sigortacılık yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Bankacılık ve Sigortacılık nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Bankacılık ve Sigortacılık iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Bankacılık ve Sigortacılık (4 Yıllık) Bölümü Nedir? İş Olanakları ve Maaşları
Bankacılık ve Sigortacılık (4 Yıllık) Bölümü Nedir? İş Olanakları ve Maaşları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG6XxNXQkTevBaSymb4PlVmijdaCcvIrF544pNJRFlYSebzNkxOFpUgRtVoHS2tz6Kyf_cQRuLxs9MXLMqePbGb-GkHXfJK9jUBjou9Ed6_D3PMyDtojgxs2N9u1rjxRzlNxEZkyMx4f44/s16000/bankacilik-ve-sigortacilik.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG6XxNXQkTevBaSymb4PlVmijdaCcvIrF544pNJRFlYSebzNkxOFpUgRtVoHS2tz6Kyf_cQRuLxs9MXLMqePbGb-GkHXfJK9jUBjou9Ed6_D3PMyDtojgxs2N9u1rjxRzlNxEZkyMx4f44/s72-c/bankacilik-ve-sigortacilik.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/bankaclk-ve-sigortaclk-4-yllk-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/bankaclk-ve-sigortaclk-4-yllk-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content