Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları i...

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümü var. Aşağıda sırasıyla Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümü nedir, puan türü nedir, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Nedir?

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümü; bitkilerin değerlendirilmesi, bitki üretimi ve fizyolojisi, zararlılarla mücadele, sulama sistemleri, gübreleme ve işletmecilik konularında hizmet veren meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması baraj puanı da 180 puandır. Programın eğitim dili İngilizcedir.

 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması nedir
Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü mezunları araştırmacı, bilim adamı, peyzaj, bitkisel üretim eğitmenliği, sera işletmeciliği, bağ – bahçe işletmeciliği, bitki koruma uzmanlığı, fidanlık işletmeciliği, bahçe bitkileri üretimi ve gıda pazarlaması, araştırma ve üretim uzmanlığı yanında seracılık, subtropik ve yarı-kurak iklimlerde yetiştiricilik ve üretim uzmanlığı ve uluslararası danışmanlık gibi birçok sektörde çalışma imkanı bulabilmektedir.

 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Bilimsel yöntemlerle budama, ayıklama, gübreleme, ilaçlama işlerinde çalışır.

2- Sebzeciliğin ve meyveciliğin bilimsel yöntemlerle yapılması için araştırmalar yapar.

3- Sebze ve meyveleri hastalıklardan korunmak için önlemler alır.

4- Ambalajlama ve pazarlama ile ilgili karşılaşabilecek sorunlara çözümler bulmaya çalışır.

 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

tüm işlerini açık havada yürütürler. Çalışırken çiftçilerle, ziraat teknisyenleri ve ziraat mühendisleri ile iletişim halindedirler.

 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

 

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  2. Bahçe Bitkileri Pazarlama Teknikleri
  3. Bitki Fizyolojisi
  4. Bitki Üretimi
  5. Bitkilerin Değerlendirilmesi
  6. Ekonomi
  7. Genel Biyoloji
  8. Genel Ekonomi
  9. Genel Matematik
  10. Genetik
  11. Gübreleme
  12. İngilizce
  13. İşletmecilik
  14. Mikrobiyoloji
  15. Pazarlama
  16. Sosyoloji
  17. Sulama Sistemleri
  18. Temel Bilgisayar
  19. Türk Dili
  20. Yönetim ve Organizasyon
  21. Zararlılarla Mücadele

 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümüne son beş yılda toplam 17 kontenjan verilmiş ve mezunlar 79 ve üzeri puanlarla atanmıştır.

 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Bedence sağlam olmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Fen bilimlerine ilgi duymalı.

5- Genel ekonomi ve ticaret konularına hakim olmalı.

6- Girişimci bir ruha sahip olmalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Toprakla uğraşmaktan hoşlanmalı.

 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Okuyanlar ve Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXsSTVfJKJRlZXCqiEZ67jkbLaAAjMAyUR3_99uMld6qZUzRrTyR2NvDWza9SByXY_s7dNaalR50c8AP0YLkNlOIWQ1SEa9iIPvtiVgdMhn5jZNP8vxun07qISYnsHU4JYxOkaw_Khzrlv/s16000/bahce-bitkileri-uretimi-ve-pazarlamasi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXsSTVfJKJRlZXCqiEZ67jkbLaAAjMAyUR3_99uMld6qZUzRrTyR2NvDWza9SByXY_s7dNaalR50c8AP0YLkNlOIWQ1SEa9iIPvtiVgdMhn5jZNP8vxun07qISYnsHU4JYxOkaw_Khzrlv/s72-c/bahce-bitkileri-uretimi-ve-pazarlamasi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/bahce-bitkileri-uretimi-ve-pazarlamas.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/bahce-bitkileri-uretimi-ve-pazarlamas.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content