Antrenörlük Eğitimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Antrenörlük Eğitimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yaz...

Antrenörlük Eğitimi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Antrenörlük Eğitimi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Antrenörlük Eğitimi bölümü nedir, puan türü nedir, Antrenörlük Eğitimi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Antrenörlük Eğitimi bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Nedir?

Antrenörlük Eğitimi bölümü; okullarda, kulüplerde, üniversitelerde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda ve diğer kuruluşlarda; sporcuların ferdi veya toplu olarak, ihtisasları dahilindeki her türlü spor faaliyetlerinde, sportmenlik anlayışı içinde, uluslararası kural ve tekniklere uygun olarak eğitilmesini sağlayan, sporun esaslarını, teknik prensiplerini ve kurallarını öğreten ve alanındaki gelişmeleri takip eden antrenörleri yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan Antrenörlük Eğitimi için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Antrenörlük Eğitimi, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Antrenörlük Eğitimi baraj puanı da 180 puandır.

 

Antrenörlük Eğitimi nedir
Antrenörlük Eğitimi

Antrenörlük Eğitimi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Antrenörlük Eğitimi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Antrenörlük Eğitimi mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Amatör ve Profesyonel Spor Kulüpleri

2- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulları

3- Özel Spor Salonları

4- Turizm Faaliyeti Gösteren Kurumların Sportif Aktiviteleri

 

Antrenörler, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı İl ve İlçe Müdürlüklerinde kadrolu olarak, özel ve resmi okullarda , özel ve resmi kurum ve kuruluşlara bağlı spor kulüplerinde, amatör ve profesyonel liglerdeki spor kulüplerinde, üniversitelerde, sporcu eğitim merkezlerinde, özel spor kurslarında; sözleşmeli, kadrolu veya fahri antrenör olarak amatör veya profesyonel statüde görev alabilmektedirler. Günümüzde spora olan ilginin artması ile birlikte antrenörlük mesleği de cazip ve aranan bir meslek haline gelmiştir.

 

Antrenörlük Eğitimi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Antrenörlük Eğitimi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Antrenörlük Eğitimi mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Antrenmanlarda, soyunma odalarında, karşılaşma öncesinde ve sırasında yapılacak müsabakanın taktiğini uygulatır, teorik ve pratik olarak uygulanacak mücadele biçimini göstererek, yapılan hataları ve sporcuların zayıf yönlerini tespit ederek giderilmesini sağlar.

2- Branşı ile ilgili kurs, seminer ve diğer eğitim faaliyetlerine katılır.

3- Branşı ile ilgili spor dalında; eğitici video, bant, kitap, dergi vb. eğitim araç ve gereçleriyle ilgili araştırma yapar, temin eder ve uygulamalı olarak yararlanır.

4- Günlük, haftalık, aylık ve yıllık çalışma programları hazırlar ve uygular.

5- Rakip ekiplerin gücünü, oyun stratejilerini öğrenerek, hazırlıklarını bunlara göre yapar, sporculara oyun stratejisini açıklar, gerektiğinde sporcuları kampa alır.

6- Sosyal ve kültürel aktivitelerle sporcuların moral seviyelerini ve canlılıklarını yüksek tutmaya çalışır.

7- Spor karşılaşmalarına, sporcuların götürülüp getirilmesini sağlar.

8- Sporculara verilen spor malzemeleri, spor araç ve gereçlerinin takip ve kontrolünü yapar ve yaptırır.

9- Sporcuları teknik, taktik, fizik-kondisyon ve psikolojik olarak karşılaşmalara hazırlar.

10- Sporcuların dayanıklılık, hız, çabukluk ve kondisyonlarını arttırıcı; koşu, yürüyüş ve diğer çalışmaları yaptırır.

11- Sporcuların devam ve form durumlarını takip ederek, form düşüklüğü gösteren sporcularla özel ilgilenir, onlara özel çalışma programları hazırlar, gerektiğinde kadro dışı bırakarak cezalandırır.

12- Sporcuların gelişimi için gerekli olan beslenme ve diyet programları hazırlar veya hazırlatır ve bu konularda bilinçlenmelerini sağlar.

13- Sporcuların her türlü sorunları ile ilgilenerek, sağlık durumlarını, özel yaşamlarını, izinlerini takip eder.

14- Sporcuların sağlık ve psikolojik kontrollerinin periyodik olarak yapılmasını sağlar.

15- Sporun türüne göre karşılaşma öncesi takımı açıklar; karşılaşma öncesinde, devre arasında, molalarda ve karşılaşma esnasında, gerekli direktifleri verir, oyun sistemini açıklar ve gerektiğinde değişiklikler yapar, oyuncu değiştirir.

16- Sporun türüne göre teknik direktörlerle, kulüp yöneticileriyle, idari kadrolarla ve diğer ilgili kişilerle sporcular arasındaki diyalogu sağlar ve çıkan sorunları çözer.

17- Uluslararası kural, teknik ve gelişmeleri yakından takip eder ve bu konularda sporcuları bilgilendirir.

 

Antrenörlük Eğitimi Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Antrenörlük Eğitimi çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Antrenörlük Eğitimi okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Antrenörlerin çalışma ortamları ve koşulları spor türlerine göre farklılık göstermektedir. Genelde antrenörler; açık, kapalı, toprak, çim sahalarda, kapalı spor salonlarında, diğer özel yapılmış spor alanlarında ve soyunma odalarında görev yaparlar.

Bu meslek genelde ayakta yürütülür ve yorucudur. Antrenmanlar sırasında yürüme, koşma, eğilme, çömelme, dönme, uzanma gibi fiziksel hareketleri sıkça yaptıkları için, burkulma, incinme, kırılma, kanama ve çarpışma gibi kazalara maruz kalabilirler. Antrenörler spor türüne göre çeşitli güç şartlarda (kar, yağmur, çamur, soğuk, sıcak gibi şartlarda), gürültülü ortamlarda görev yaparlar.

Çalışma zamanları sporun türüne göre farklılık gösterir. Gece (aydınlatılmış alanlarda), gündüz, haftanın değişik günlerinde ve yılın değişik aylarında görev yaparlar. Antrenörler sporun türüne göre; sporcular, meslektaşları, teknik direktörler, hakemler, antrenör yardımcıları, monitörler, masörler, malzemeciler, sağlık personeli, kulüp yöneticileri, idareciler ve diğer yetkili personelle, federasyon yetkilileri ile iletişim içindedir.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

1- Kırtasiye malzemeleri

2- Kronometre, saat, düdük

3- Spor ayakkabıları

4- Spor kıyafetleri

5- Sporun türüne göre çalışma aletleri, kondisyon aletleri, ağırlıklar, oyun topları, çeşitli araç ve gereçler

6- TV, video, kasetler, bilgisayar ve ilgili bilgisayar programları

7- Yağmurluk, rüzgarlık

 

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Antrenörlük Eğitimi maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Antrenörlük Eğitimi maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

Antrenörlük Eğitimi Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

Antrenörlük Eğitimi bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Antrenörlük Eğitimi bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Antrenörlük Eğitimi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

Antrenörlük Eğitimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Anatomi
  2. Antrenörlük Metodolojisi
  3. Antropometri
  4. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  5. Atletizm
  6. Bilgisayar Teknolojileri
  7. Biyokimya
  8. Doping ve Ergojenik Yardım
  9. Egzersiz Fizyolojisi
  10. Fizyoloji
  11. Genel Antrenman Bilgisi
  12. Genel Jimnastik
  13. Hareket Gelişimi
  14. İlk Yardım
  15. İngilizce
  16. Kinesiyoloji
  17. Spor Bilimlerinde Araştırma
  18. Spor Bilimlerine Giriş
  19. Spor Biyomekaniği
  20. Spor Fizyolojisi
  21. Spor Masajı ve Sporda Yönetim Organizasyonu
  22. Spor Pedagojisi
  23. Spor Psikolojisi
  24. Spor Sosyolojisi
  25. Spor Travmatolojisi
  26. Sporcu Beslenmesi
  27. Sporda Beceri Öğrenimi
  28. Sportif Rehabilitasyon
  29. Temel Bilgisayar
  30. Türk Dili
  31. Uygulamalı Kamp Eğitimi
  32. Yüzme

 

Antrenörlük Eğitimi Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Antrenörlük Eğitimi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Antrenörlük Eğitimi bölümüne son beş yılda toplam 7 kontenjan verilmiş ve mezunlar 72 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.

 

Antrenörlük Eğitimi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Antrenörlük Eğitimi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Antrenörler öncelikle sporu ve sporcuyu sevmelidirler,

2- Bedence sağlıklı ve güçlü olmalı.

3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- İnsanları sevmeli.

6- İnsanlarla iletişim kurmada iyi olmalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Seyahat etmekten, değişik insanlarla tanışıp yeni yerler görmekten hoşlanmalı.

10- Spor ile ilgili gelişmeleri takip etmeli.

11- Sporun belli bir alanında yetenekli olmaları gerekir.

 

Antrenörlük Eğitimi Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Antrenörlük Eğitimi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Antrenörlük Eğitimi nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Antrenörlük Eğitimi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Antrenörlük Eğitimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Antrenörlük Eğitimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6czK8ie6lgJi4xg7X0gLnl-XGEQYUdBABitaS5Xz6mnBiHMFvUwZdAuip6yT7T1k8goa72s-qB-8J2kz84nDUyap9IXNp6PdfwDHphrNsGgfEZ-2J-9HrrxtSa7-xD8fzccFPrr7ZndD2/s16000/antrenorluk-egitimi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6czK8ie6lgJi4xg7X0gLnl-XGEQYUdBABitaS5Xz6mnBiHMFvUwZdAuip6yT7T1k8goa72s-qB-8J2kz84nDUyap9IXNp6PdfwDHphrNsGgfEZ-2J-9HrrxtSa7-xD8fzccFPrr7ZndD2/s72-c/antrenorluk-egitimi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/antrenorluk-egitimi-bolumu-nedir-ne-is.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/antrenorluk-egitimi-bolumu-nedir-ne-is.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content