Web Tasarımı ve Kodlama bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımı...
Web Tasarımı ve Kodlama bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Web Tasarımı ve Kodlama bölümü var. Aşağıda sırasıyla Web Tasarımı ve Kodlama bölümü nedir, puan türü nedir, Web Tasarımı ve Kodlama bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Web Tasarımı ve Kodlama dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
2 Yıllık Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Nedir?
Web Tasarımı ve Kodlama bölümü; web sitesinin tasarımın yapılması, kodlanması ve yayına alınması konusunda çalışacak nitelikli meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.
Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Eğitim süresi 2 yıl olan Web Tasarımı ve Kodlama bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Web Tasarımı ve Kodlama, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Web Tasarımı ve Kodlama bölümü için de baraj puanı 150 puandır.
Web Tasarımı ve Kodlama |
Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları
Web Tasarımı ve Kodlama mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Web Tasarımı ve Kodlama mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:
Web Tasarımı ve Kodlama Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar bilişim sektöründe Web Tasarım Uzmanı, Web Tasarımcısı, Kodlama Uzmanı, Görsel Web Tasarımcısı, Arayüz Geliştiricisi olarak çalışabileceklerdir. Bunun yanında mezunlar kendi web tasarım şirketlerini de kurabilirler.
Web Tasarımı ve Kodlama Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Web Tasarımı ve Kodlama mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Web Tasarımı ve Kodlama mezunlarının görevleri şunlardır:
1- Birimlerden gelen talepler doğrultusunda tasarladığı ya da tasarlanan web sayfalarını güncellemek.
2- Görevlerini kalite hedefleri ve prosedürlerine uygun olarak yürütmek.
3- İçerik sorumlularına hizmet içi eğitim sunmak.
4- İdari personel, akademik personel ve birimlere alan adı, ftp adresi ve web alanı oluşturmak.
5- Özgün üretimle oluşturduğu web sitesi tasarımlarını analiz etmek.
6- Personele İnteraktif servis kullanımı hakkında eğitim vermek.
7- Personeller için interaktif servis modülleri hazırlamak.
8- Şirket ya da şahıs adına web sayfaları tasarlamak.
9- Sosyal medya görsellerini tasarlamak ve düzenlemek.
10- Tasarlamış olduğu web sayfalarının güncelliğini korumak.
11- Web sayfaları için içerik sorumlusu tanımlamak.
12- Web sayfalarının güvenliklerini test etmek ve yayına sürmek.
13- Web standartlarını öğrenmek ve uygulama yapmak.
14- Yeni teknoloji ve trendleri takip etmek.
Web Tasarımı ve Kodlama Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları
Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Web Tasarımı ve Kodlama çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Web Tasarımı ve Kodlama okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:
Web Tasarımı ve Kodlama işi ile uğraşanlar, işlerini bir ofisten yürütebilecekleri gibi evlerinden de yürütebilir. Size lazım olacak tek şey internet ve bir bilgisayar olacaktır.
Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Web Tasarımı ve Kodlama maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Web Tasarımı ve Kodlama maaşları 3000-4000 lira arasındadır.
Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?
2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Web Tasarımı ve Kodlama bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Web Tasarımı ve Kodlama dikey geçiş bölümleri şunlardır:
-Bilgisayar Bilimleri
-Bilgisayar Mühendisliği
-Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
-Yazılım Mühendisliği
2 Yıllık Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Dersleri Nelerdir?
1.
Sınıf 1. Dönem Dersleri
Temel Bilgi Teknolojileri I, Web Okuryazarlığı, Web Tabanlı Kodlama, Kullanıcı Deneyimi Tasarımı, Bilgi Toplumu Ve E-Devlet, İngilizce.
1.
Sınıf 2. Dönem Dersleri
Temel Bilgi Teknolojileri II, Bilişim Hukuku, Web’de Telif Hakları Ve Etik, Web Tasarımı Satış Ve Pazarlama, Ağ Yönetimi Ve Bilgi Güvenliği, İngilizce 2.
2.
Sınıf 1. Dönem Dersleri
Girişimcilik Ve İş Kurma, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, İçerik Yönetim Sistemleri, Web Yayıncılığı, Görsel Web Tasarımı.
2.
Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, Öğrenme Yönetim Sistemleri, Web Yayıncılığı Araçları, İnternet Tabanlı Programlama, Web Grafik Tasarımı.
Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları
Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Web Tasarımı ve Kodlama KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Web Tasarımı ve Kodlama bölümüne son beş yılda sadece 1 kontenjan verilmiş ve 87 puan ile atama gerçekleşmiştir.
Web Tasarımı ve Kodlama Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Web Tasarımı ve Kodlama tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:
1- Ayrıntıları fark edebilmeli.
2- Bilgisayar başında zaman geçirmeyi sevmeli.
3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
4- Dil bilgisi kurallarına hakim olmalı.
5- Ekip çalışmasını sevmeli.
6- Estetik anlayışa sahip olmalı.
7- Gözleri sağlam olmalı.
8- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
9- Mümkünse İngilizce bilmeli veya öğrenmeye meraklı olmalı.
10- Planlı çalışmayı bilmeli.
11- Teknolojiyi takip etmeli.
Web Tasarımı ve Kodlama Okuyanlar ve Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü Yorumları
Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Web Tasarımı ve Kodlama yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Web Tasarımı ve Kodlama iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.
YORUMLAR