Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tan...

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Bölümü Nedir?

Başta buğday olmak üzere, tahılların ve taneli ürünlerin (baklagiller) öğütülmesi, unun depolanması, pazarlanması işlerinde ve değirmenlerin yönetiminde çalışan kişidir.

 

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi nedir
Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

Günümüzde unlu mamuller çeşitlenerek artmaktadır. Daha önceleri un denince akla hemen ekmek gelirken bugün unlu mamullerin çeşitleri de akla gelmektedir. Dolayısıyla bu unlu mamul çeşitlerinde kullanılan unun özellikleri de çeşitlenmektedir. Değirmencilikte de değişiklik ve çeşitlenme, gelişen teknolojiye uygun olarak farklılaşmaktadır.

 

1- Un Fabrikaları

2- Değirmenler

3- Fırınlar

4- Pastaneler

 

Günümüzde un fabrikaları çoğalmakta ve un fabrikalarının içinde değirmenler de çeşitlenmektedir. Ülkemizde sayısı 700 civarında olan değirmenlerde değirmen teknikerleri görev yapabilirler. Dolayısıyla, taneli ürünlerin öğütülmesi, kalite kontrolü, depolanması, pazarlanması ile un değirmenlerinin bakımı ve işletmelerin yönetiminde de çalışabilirler.

 

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Değirmene alınacak tahılın istenen kalitede olup olmadığını kontrol eder.

2- Değişik nitelikteki tahılların hangi oranlarda karıştırılacağını belirler.

3- Tahılın öğütülerek değişik nitelikte un elde edilmesini sağlar.

4- Unun depolanmasını ve pazarlanmasını sağlar.

5- Değirmenin bakımını ve onarımını yapar.

 

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Un Üretim teknikeri un fabrikalarında görev yapar. Ortam genellikle gürültülü ve unludur. Un Üretim teknikeri birinci derecede buğday ve un malzemesi ile ilgilidir. Yöneticilik görevi teknisyenlerle, işçilerle ve müşterilerle etkileşimi gerektirir. Çalışmalar tam gün sürer, gerektiğinde gece de çalışılabilir.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Değirmende kullanılan üretim aletleri

2- Kül fırınları

3- Nem fırınları

4- Sedimantasyon (un proteinlerinin kalitelerini ölçer)

 

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

-Beslenme ve Diyetetik

-Gıda Mühendisliği

-Gıda Teknolojisi

 

2 Yıllık Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Türk Dili-I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I, İngilizce-I, Toplumsal Duyarlılık Projesi-I, Tahıllarda Laboratuvar Teknikleri, Genel Mikrobiyoloji,  Genel Kimya, Beslenme İlkeleri, Matematik.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Türk Dili-II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II, İngilizce-II, Toplumsal Duyarlılık Projesi-II, İstatistik, Gıda İşleme İlkeleri, Gıda Kimyası, Gıda Kodeksi ve Standartları, İş Sağlığı ve Güvenliği, Ofis Otomasyonu.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

İşyeri Eğitimi-I, Hububat Analizleri, Mesleki İngilizce, Gıda Katkı Maddeler, Un ve Ekmek Üretim Teknolojisi, Bulgur Teknolojisi, Bisküvi Teknolojisi, Makarna Üretim Teknolojisi, Silo ve Depolama Teknolojisi.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Hububat Analizler, Mesleki İngilizce, Gıda Katkı Maddeler, Un ve Ekmek Üretim Teknolojisi, Bulgur Teknolojisi, Bisküvi Teknolojisi, Makarna Üretim Teknolojisi, Silo ve Depolama Teknolojisi.

 

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Başkalarını yönetebilmeli.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Ekip çalışmasını sevmeli.

4- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

5- Ortalamanın üzerinde genel yeteneğe sahip olmalı.

6- Planlı çalışmayı bilmeli.

7- Ticarete ilgi duymalı.

8- Üst düzeyde mekanik yeteneğe ve şekil algısına sahip olmalı.

 

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Okuyanlar ve Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioiH17NJN8xG_XQQXrE0aImELmo3Y89NcxfDteKRxP0yLq97-yn2JywLqbP3tR_aneWr_R47GejIY-W8kuVsyO65GjtxdDo6aZjvThKVUgnezv_GB5v2JswxajuL0siGhYdeVLZqbovVmD/s16000/un-ve-unlu-mamuller-teknolojisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioiH17NJN8xG_XQQXrE0aImELmo3Y89NcxfDteKRxP0yLq97-yn2JywLqbP3tR_aneWr_R47GejIY-W8kuVsyO65GjtxdDo6aZjvThKVUgnezv_GB5v2JswxajuL0siGhYdeVLZqbovVmD/s72-c/un-ve-unlu-mamuller-teknolojisi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/un-ve-unlu-mamuller-teknolojisi-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/un-ve-unlu-mamuller-teknolojisi-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content