Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanı...

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü nedir, puan türü nedir, Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Nedir?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü; mühendis denetiminde karayolu, demiryolu, havayolu, liman, tünel, metro (raylı taşıma yolu) gibi yapıların projeye ve şartnameye uygun olarak yapılması, onarılması veya işletilmesi çalışmalarını yürüten meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri nedir
Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

1- Belediyeler

2- Devlet Demiryolları

3- Hava Meydanı ve Liman İnşaatı

4- Karayolları Genel Müdürlüğü

 

Ulaştırma Teknikerleri genellikle Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda görev alırlar. Ayrıca belediyelerin fen işlerinde ve özel sektörün karayolu, demiryolu, hava meydanı ve liman inşaatı, toplu konutların yollarını yapan firmaların da iş bulabilirler.

 

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Yapılması istenen yol için plan ve proje de gerekli görülen nitelikte ve miktarda malzemesinin temin edilmesini ve maliyetinin hesaplanması çalışmalarını yürütür.

2- Değişik ölçüm tekniklerini kullanarak yolun yapılacağı zeminin yapısının incelenmesinde mühendise yardım eder.

3- Yol yapımının keşif, çalışmalarından yol çizgilerinin ve trafik ışık sinyalizasyon düzeneğine kadar tüm aşamalarında görev alır.

4- Laboratuvarda zeminin oluşumu için gerekli malzemeyi test edip, sonucun raporunu yazar.

5- Yol yapımında asfaltın hazırlanması, yolun doldurulması, korunması ve yeniden düzenlenmesinde görevlerinde işçilerin başında bulunur.

6- Araçların güzergahları, durakları, yolculuk koşullarını belirler.

7- Yol ve sinyalizasyon arızalarının giderir.

8- Araç ücret tarifelerini ve maliyetlerini hesaplar.

9-  Üretim malzemesinin maliyetinin çıkarılması, satın (ithalat ve ihracat) alınması ve malzemenin istenilen yere ulaştırılmasına kadar ki sürece, destek hizmeti veren kuruluşlarda çalışır.

 

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Ulaştırma teknikerleri çoğunlukla açık havada kısmen de büro ve laboratuvar ortamında çalışırlar. Yapım aşamasında ortam tozlu, gürültülü, sıcak ve soğuk olabilir. Laboratuvar ortamında rahatsız edici koku ve zehirleyici maddeler olabilir. Ulaştırma işletmelerinde ise genellikle büro ortamında çalışılır. Vardiyalı çalışma söz konusu olup, işin durumuna göre şantiyede de çalışmak gerekebilir. Mevsimlere ve hava şartlarına göre iş yoğunluğu artar ya da azalabilir.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Bilgisayar ve hesap makinesi,

2- Laboratuvar araç ve gereçleri,

3- Teknik resim çizim için gerekli aletler,

4- Ölçme aletleri vb.

 

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

-İnşaat Mühendisliği

-Lojistik Yönetimi

-Ulaştırma Mühendisliği

 

2 Yıllık Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Temel Bilgi Teknolojisi, İngilizce I (ENG), İstatistik, Matematik I, Taşıt Mekaniği, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri I, Genel Ulaşım ve Trafik Tekniği, Türk Dili I.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

İngilizce II (ENG), Matematik II, Statik Mukavemet, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri II, Topografya, Trafik Kuralları ve Mevzuatı, Ulaştırma Politikası ve Planlama, Teknik Resim, Türk Dili II.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Hukukun Temel Kavramları, Zemin Mekaniği, Trafik Psikolojisi, Temel İlkyardım, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Trafik Planlaması ve Uygulaması I, Yol Projesi ve Karayolu Tekniği.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Kara Ulaştırma Ekonomisi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Trafik Planlaması ve Uygulaması II, Köprüler ve Tüneller, Yol Üst Yapısı, Kaza Yeri İnceleme ve Bilirkişilik, Teknik İngilizce (ENG), Trafikte Bilgisayar Uygulamaları.

 

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümüne son beş yılda toplamda 269 kontenjan verilmiş ve mezunlar 72 ve üzeri puanlarla atanmıştır.

 

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Planlı çalışmayı bilmeli.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Matematiğe ve fiziğe özellikle mekanik konularına ilgili ve bu alanda başarılı olmalı.

6- Açık havada çalışmaktan hoşlanmalı.

7- Başkaları ile işbirliği halinde çalışabilmeli.

8- Sağlığı her türlü iklim koşullarında çalışmaya uygun olmalı.

 

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Okuyanlar ve Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVrFBxnUGXi64fH-MPyh57DwDRXKxftKU6lNN2jc6oXfisOPY_kWyIPy3FZ037-X6pYtLmkTV0iCJIlIPkSA1R7vWGx63cOQ31r-DkCbQFugDqKKdJhI-ulSqRaZjOLN5-_FcPoMz_SzjC/w320-h152/ulastirma-ve-trafik-hizmetleri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVrFBxnUGXi64fH-MPyh57DwDRXKxftKU6lNN2jc6oXfisOPY_kWyIPy3FZ037-X6pYtLmkTV0iCJIlIPkSA1R7vWGx63cOQ31r-DkCbQFugDqKKdJhI-ulSqRaZjOLN5-_FcPoMz_SzjC/s72-w320-c-h152/ulastirma-ve-trafik-hizmetleri.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/ulastrma-ve-trafik-hizmetleri-bolumu.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/ulastrma-ve-trafik-hizmetleri-bolumu.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content