Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığ...

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümü var. Aşağıda sırasıyla Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümü nedir, puan türü nedir, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü Nedir?

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümü; bir ilaç firması adına, firmaya ait (ruhsatlı) ilaçların tanıtımı ve pazarlamasıyla görev yapan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama nedir
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

1- İlaç üretimi yapan firmalar

2- İlaç satışı yapan firmalar

3- Laboratuvarlar

4- Medikal mağazalarında

 

İlaç endüstrisi , tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sürekli olarak gelişen bir sektördür. Sayıları bir hayli artan değişik türdeki ilaçlara paralel olarak ilaç firmalarının sayısında da son yıllarda bir artış gözlenmektedir. Bu nedenle iyi bir eğitim almış olan ilaç tanıtım elemanlarına her zaman ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Tanıtılacak ve pazarlanacak olan ilaçlar hakkında edinilmesi gereken tüm bilgileri edinir.

2- Ziyaret edeceği eczaneleri, hastaneleri, Kamu veya özel kurum veya kuruluşların doktorlarını veya sağlık ocaklarını belirler.

3- Belirlenen yerlere giderek tanıtacağı ilaçla ilgili katalog veya örnek mamulleri göstererek açıklamalarda bulunur.

4- İlacın fiyatı ve kredi şartları ile fiyatlarda meydana gelebilecek değişiklikler hakkında görüştüğü kişilere açıklamalar yapar.

5- Siparişler alır ve bunları çalıştığı firmaya gönderir.

6- Yaptığı işlemler hakkında rapor yazar ve amirine iletir.

 

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

İlaç tanıtım elemanları zamanlarının büyük bir kısmını seyahat ederek geçirirler. Tanıtım için hastaneye, eczaneye veya bir doktorun yanına giderek genellikle kapalı ortamlarda bulunurlar. Bazen de çalıştıkları firmada büro ortamında görev yaparlar. Reprezantlar çalışırken doktorlarla, eczacılarla, meslektaşlarıyla ve çalıştığı firmadaki elemanlarla iletişim halindedirler.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Bilgisayar

2- Çeşitli kırtasiye malzemeleri

3- Çeşitli ilaç numuneleri

4- Sipariş fişi

5- Slayt Makinesi

6- Data Projektörü

7- Çanta

 

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

-Halkla İlişkiler ve Tanıtım

-Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

-Pazarlama

-Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

-Uluslararası Ticaret

-Uluslararası Ticaret ve Finansman

-Uluslararası Ticaret ve Lojistik

 

2 Yıllık Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Genel İşletme, Tıbbi Terminoloji, İngilizce I, Pazarlama İlkeleri, İnsan Anatomisi ve Fizyolojisi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Hastalıklar Bilgisi, Türk Dili I.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Diksiyon ve Etkili Konuşma I, Türk Dili II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Farmakoloji I, İngilizce II, Tıbbi Mikrobiyoloji, Satış Yönetimi ve Teknikleri.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Diksiyon ve Etkili Konuşma II, Farmakoloji II, İlaç Pazarı ve Firma Değerlendirmeleri, Fiziksel Dağıtım Yönetimi, Pazarlama Mevzuatı, Pazarlama, Halk Sağlığı.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Halkla İlişkiler ve Meslek Etiği, Mesleki Çalışma ve Seminer, Pazar Planlaması ve Araştırmaları, Farmakoloji III, Halkla İlişkiler, Staj.

 

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiştir.

 

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Bedensel ve ruhsal engeli bulunmamalı.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Dış görünümüne dikkat etmeli.

4- Düşüncelerini etkili bir biçimde başkalarına aktarabilmeli.

5- Ekip çalışmasını sevmeli.

6- Hareketli bir tempoya ayak uydurabilmeli.

7- İnsanlarla kolay iletişim kurabilen,ikna kabiliyeti yüksek olmalı.

8- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

9- Planlı çalışmayı bilmeli.

10- Zamanı iyi kullanabilen, sabırlı ve sorumluluk sahibi olmalı.

 

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Okuyanlar ve Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhu3582VrZZvrXr2tJrePDegntSynaons0SFjJkbkap8k01lg_oBZkSDjwlkBY2TZedv_Gl3Aj0Tk3d67eYJ_Aj9OJu4Ll6nhjmhQFs_OI4eLEF4q2u59wFw12N0gOxSDgr2TmXyHpvkiaq/s16000/tibbi-tanitim-ve-pazarlama.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhu3582VrZZvrXr2tJrePDegntSynaons0SFjJkbkap8k01lg_oBZkSDjwlkBY2TZedv_Gl3Aj0Tk3d67eYJ_Aj9OJu4Ll6nhjmhQFs_OI4eLEF4q2u59wFw12N0gOxSDgr2TmXyHpvkiaq/s72-c/tibbi-tanitim-ve-pazarlama.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/tbbi-tantm-ve-pazarlama-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/tbbi-tantm-ve-pazarlama-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content