Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Sosyal Medya Yöneticiliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığı...

Sosyal Medya Yöneticiliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Sosyal Medya Yöneticiliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Sosyal Medya Yöneticiliği bölümü nedir, puan türü nedir, Sosyal Medya Yöneticiliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Sosyal Medya Yöneticiliği dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü Nedir?

Sosyal Medya Yöneticiliği bölümü; şirketlerin sosyal medya hesaplarını yönetecek, sosyal medya ile ilgili olarak hazırlanıp yayınlanacak olan içerik ve görselleri planlayacak ve bunların organizasyonunu yapacak meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

AÖF Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Sosyal Medya Yöneticiliği bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Sosyal Medya Yöneticiliği, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Sosyal Medya Yöneticiliği bölümü için de baraj puanı 150 puandır. Bölüm, açıköğretimde ikinci üniversite kapsamında okunabiliyor.

 

Sosyal Medya Yöneticiliği nedir
Sosyal Medya Yöneticiliği

Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Sosyal Medya Yöneticiliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Sosyal Medya Yöneticiliği mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

Sosyal Medya Yöneticiliği Önlisans Programını başarıyla tamamlayan mezunlar; yeni medya sektöründe çeşitli düzeylerde Sosyal Medya Uzmanı, Sosyal Medya İçerik Yöneticisi, Sosyal Medya Yöneticisi, Sosyal Medya Uygulama Operatörü, Sosyal Medya Deneticisi olarak çalışabileceklerdir. Bunun yanında mezunlar kendi sosyal medya ajanslarını da kurabilirler. Bu durum, açılması öngörülen programın inovatif yönünü ortaya çıkarmaktadır.

 

Sosyal Medya Yöneticiliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Sosyal Medya Yöneticiliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Sosyal Medya Yöneticiliği mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Şirketin tüm sosyal ağlardaki hesaplarının yönetimini üstlenmek.

2- Şirket adına sosyal hesaplar için oluşturulacak yaratıcı içeriklerin geliştirilmesinde rol oynamak.

3- Şirketin sosyal ağlarda yaptığı yatırımların etkin bir şekilde kullanılmasına özen göstermek.

4- Sosyal medyada yapılan etkinliklerin oluşturduğu hacmi ölçme, değerlendirme ve raporlama yaparak yeni etkinliklerin oluşum sürecinde bu verilerin kullanımını sağlamak.

5- Elde ettiği tüm verileri okuyarak, diğer kampanyaların verimliliğini artıracak çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirmek.

6- Şirketin sosyal medya hesaplarının işleyişini ilerletebilmek için, rakiplerin yaptığı çalışmaları analiz etmek ve trendlere uygun yeni etkinlikler oluşturmak.

7- Sosyal medyada kullanılan tüm araçların işleyişini öğrenerek, şirkete fayda sağlayacak yeniliklerin kullanılmasına yardımcı olmak.

8- Sosyal medya etkinlikleri için planlama yaparak, yeni stratejiler oluşturmak.

 

Sosyal Medya Yöneticiliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Sosyal Medya Yöneticiliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Sosyal Medya Yöneticiliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Genellikle masa başı çalışırlar. Meslek gereği sürekli İnternet ve sosyal medya siteleri ile haşir neşir olurlar. Teknolojiyi özellikle de sosyal medyayı çok iyi kullanmaları gerekir.

 

Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Sosyal Medya Yöneticiliği maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Sosyal Medya Yöneticiliği maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Sosyal Medya Yöneticiliği bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Sosyal Medya Yöneticiliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

NOT: Yeni açılan bir bölüm olduğu için DGS bölümleri henüz kılavuzda yer almadı. Lütfen 2020 veya 2021 DGS kılavuzlarını kontrol edin.

 

2 Yıllık Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri, Medya Ve İletişim, Sosyal Medyaya Giriş, Medya Girişimciliği, Yabanci Dil I.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Bilişim Hukuku, Marka Ve Yönetimi, Yeni İletişim Teknolojileri, Sosyal Medya Platformları, Yabancı Dil 2.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Sosyal Medya Ve Propaganda, Dijital Yayıncılık, Sosyal Medya Araçları I, Dijital Tasarım, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Sosyal Medya Ve Siyasal İletişim, Sosyal Medya Araçları 2, Sosyal Medya Ve Kurumsal İletişim, Web’de Telif Hakları Ve Etik, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 2, Türk Dili 2.

 

Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Sosyal Medya Yöneticiliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Sosyal Medya Yöneticiliği bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş; zira bölüm yeni açılmaya başladı.

 

Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Sosyal Medya Yöneticiliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Ayrıntıları fark edebilmeli.

2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

3- Dil bilgisi kurallarına hakim olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Gündemi takip etmeli.

6- Hayal gücü geniş olmalı.

7- İkna kabiliyeti yüksek olmalı.

8- İnsanlarla iletişimi iyi olmalı.

9- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

10- Planlı çalışmayı bilmeli.

11- Sosyoloji ve psikoloji alanlarına hakim olmalı.

12- Teknolojiyi takip etmeli.

 

Sosyal Medya Yöneticiliği Okuyanlar ve Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Sosyal Medya Yöneticiliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Sosyal Medya Yöneticiliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Sosyal Medya Yöneticiliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeuE04VIYSwn2QAs7MhBu23c37qcLP13X48ChKf9_tIxANiEf9pmmUL_GWqAsw2LEMzO5NEMP5dC3Cix1uCPzVTWvAEhBFqw1Ag2AN0eTCdmNjUEMuj5DaK_Gcb3SXvFa9pxCVhqnYPKWQ/s16000/sosyal-medya-yoneticili%25C4%259Fi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeuE04VIYSwn2QAs7MhBu23c37qcLP13X48ChKf9_tIxANiEf9pmmUL_GWqAsw2LEMzO5NEMP5dC3Cix1uCPzVTWvAEhBFqw1Ag2AN0eTCdmNjUEMuj5DaK_Gcb3SXvFa9pxCVhqnYPKWQ/s72-c/sosyal-medya-yoneticili%25C4%259Fi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/sosyal-medya-yoneticiligi-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/sosyal-medya-yoneticiligi-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content