Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile ta...
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü nedir, puan türü nedir, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
2 Yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Nedir?
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü, uçak yolcularına hizmet eden, onların rahatını ve güvenliğini sağlamaya çalışan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Eğitim süresi 2 yıl olan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü için de baraj puanı 150 puandır.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri |
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:
1- Hava Alanları
2- Hava Limanları
3- Çeşitli Hava Kurumları
4- Sektör İle İlgili Tüm İşletmeler
Hava taşımacılığındaki modern ve hızlı gelişmeye paralel olarak bu hizmeti veren şirketler her geçen gün artmaktadır. Bu şirketler hizmeti daha iyi yapabilmek için birbirleriyle yarışma halindedirler. Bu yüzden hizmeti çok iyi yapan kabin memurları her zaman yüksek ücretle gelişmiş hava taşımacılığı şirketlerinde çalışma olanağına sahiptirler.
Türk Havayolları ve diğer özel havayolu şirketlerinde genellikle uçuş görevlerinde, nadiren de yer hizmetlerinde çalışabilirler.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri mezunlarının görevleri şunlardır:
1- Uçağın hareketinden önce yapılan toplantıya katılır ve yönergeyi okur.
2- Uçağın içinin temizliğini kontrol eder.
3- Arka sağ ve sol güvenlik önlemlerini kontrol eder.
4- Yolculara verilecek ikram malzemelerini teslim alır.
5- Yolcuların uçağa yerleşmesine, el bagajlarının, palto vb. eşyanın baş üstü dolaplarına konmasına yardımcı olur.
6- Özel yardıma ihtiyacı olan hasta, yaşlı, çocuk vb. yolcularla ilgilenir.
7- Yolcuların sayımını yapar ve kalkış sırasında kemerlerini bağlayıp bağlamadıklarını kontrol eder.
8- Yolculara hava durumu, uçuş koşulları ve tehlike halinde yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar hakkında bilgi verir.
9- İçecek ve yemek servisleri yapar.
10- İniş hazırlıklarını yapar ve yolcuların güvenlik içinde inişlerini sağlar.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları
Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:
1- Meslek mensupları, havaalanında ve uçak içinde görev yapar. Çalışma ortamı temiz, basınç değişiklikleri gösteren, sarsıntılı, gürültülü, kapalı ve dardır.
2- Çalışma ortamında devamlı değişen insanlarla etkileşim halindedir.
3- Çalışma saatleri çok değişik olup, gece, gündüz, hafta sonu görev yapabildikleri gibi bayramlarda nöbet de tutabilirler.
4- Meslek, seyahat etmeye ve yeni insanlar tanımaya olanak veren bir meslektir. Bu meslekte uçak kazasına uğrama olasılığı vardır.
Meslekte
Kullanılan Araç-Gereçler
1- Çeşitli yiyecek ve içecek ikram malzemeleri
2- İkram arabası, çatal, bıçak, kaşık, tabak vb.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri maaşları 6000-7000 lira arasındadır.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?
2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri dikey geçiş bölümleri şunlardır:
-Havacılık Yönetimi
-Lojistik Yönetimi
-Seyahat İşletmeciliği
-Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
-Turizm İşletmeciliği
-Turizm Rehberliği
2 Yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Dersleri Nelerdir?
1.
Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I, Havaalanı Yönetimi ve İşletmeciliği, Havacılık Terminolojisi, Havacılıkta Etkili İletişim Teknikleri, İngilizce-I, Organizasyon ve Sorumluluklar, Türk Dili-I, Uçak ve Uçuş Bilgisi.
1.
Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II, Dünya Kültürleri ve Destinasyonları, Havacılık Hukuku, İngilizce-II, Normal Emniyet Kuralları, Temel Bilgi Teknolojileri, Türk Dili-II, Yolcu Hizmetleri.
2.
Sınıf 1. Dönem Dersleri
Diksiyon, Ekip Planlaması ve Kaynak Yönetimi, Havacılık İngilizcesi-I, İkram ve Servis Teknikleri, Sağlık Bilgisi ve Kabinde İlk Yardım, Sivil Havacılığa Giriş, Eleştirel Düşünme, Yaratıcılık ve Girişimcilik, Tehlikeli Madde Kuralları.
2.
Sınıf 2. Dönem Dersleri
Acil Durumlar ve Emniyet Kuralları, Genel Tip Eğitimi, Havacılık Güvenliği, Havacılık İngilizcesi-II, Havacılık Meteorolojisi, Kişisel Bakım ve Zerafet, Havacılıkta İş Sağlığı ve Güvenliği, Havacılık Psikolojisi.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları
Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:
1- Aynı anda bir çok şeye dikkat edebilmeli.
2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
3- Ekip çalışmasını sevmeli.
4- Güler yüzlü, dışa dönük, tedbirli, temiz ve düzenli olmalı.
5- İnsanlara hizmet etmekten, güçsüzlere yardım etmekten hoşlanmalı.
6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
7- Kuralları uygulayabilmeli.
8- Planlı çalışmayı bilmeli.
9- Uzun süre ayakta durabilmeli ve güç koşullarda vücut dengesini koruyabilmeli.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Okuyanlar ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Yorumları
Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.
YORUMLAR