Şarap Üretim Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

Şarap Üretim Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığım...

Şarap Üretim Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Şarap Üretim Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Şarap Üretim Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Şarap Üretim Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Şarap Üretim Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

2 Yıllık Şarap Üretim Teknolojisi Bölümü Nedir?

Şarap Üretim Teknolojisi bölümü; kaliteli üzüm yetiştirme ve üzümden şarap, sirke vb. ürünlerin imali konularında çalışan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

 

Şarap Üretim Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Şarap Üretim Teknolojisi bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Şarap Üretim Teknolojisi, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Şarap Üretim Teknolojisi bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

 

Şarap Üretim Teknolojisi nedir
Şarap Üretim Teknolojisi

Şarap Üretim Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Şarap Üretim Teknolojisi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Şarap Üretim Teknolojisi mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

 

1- Bağ yetiştiriciliği işletmeleri

2- Bağcılık veŞarapçılık konusunda özel sektör kuruluşları

3- Gübre Firmaları

4- Şarap Fabrikaları

5- Şarap Üretim işletmeleri

6- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na Araştırma Enstitüleri

7- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri

8- Zirai İlaç Firmaları

 

Bölüm mezunları; bağ tesislerinde, küçük şarap işletmelerinde üst kademede teknik eleman olarak çalışabilirler. Gıda sektörü ile ilgili fabrikalarda iş imkânlarına sahip olabilirler. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kurumlarında görev alabilirler. Kendi alanlarında özel işletmeler kurabilirler.

 

Şarap Üretim Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Şarap Üretim Teknolojisi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Şarap Üretim Teknolojisi mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Bağ bakımı ve kontrolünü yapar.

2- Bağcılık ve asma üretimi, şarap tesisi planlama, işletme ve ürünü pazarlama aşamalarının tamamında gerekli planlamayı yapar.

3- Kaliteli yerli ve yabancı şaraplık üzüm çeşitlerinin genel özellikleri ve klonları ile bağcılıkta kullanılan araçlar hakkında bilgi sahibi olur.

4- Şarap kalite kontrolü için gerekli laboratuvar analizlerini yapar, sonuçlarını değerlendirir.

5- Şarap üretiminde çalışır.

6- Şaraplık üzümlerde kalite kriterleri ve üzüm hasadında yapılması gereken kimyasal ve duyusal analizler hakkında karar verir.

 

Şarap Üretim Teknolojisi Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Şarap Üretim Teknolojisi çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Şarap Üretim Teknolojisi okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

 

Şarap üretim teknikerleri, çalışmalarını genellikle açık alan ya da laboratuvar ortamında gerçekleştirirler. Çalıştıkları kurumun özelliğine göre değişmekle birlikte genel anlamada tam gün çalışırlar.

 

Meslekte Kullanılan Araç-Gereçler

 

1- Aşı bıçağı

2- Bağ makası

3- Kadeh

4- Ortama uygun üniforma

5- Refraktometre

 

Şarap Üretim Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Şarap Üretim Teknolojisi maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Şarap Üretim Teknolojisi maaşları 3000-4000 lira arasındadır.

 

Şarap Üretim Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Şarap Üretim Teknolojisi bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Şarap Üretim Teknolojisi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

 

1- Bahçe Bitkileri

2- Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması

3- Bitki Koruma

4- Bitkisel Üretim ve Teknolojileri

5- Gıda Mühendisliği

6- Gıda Teknolojisi

7- Organik Tarım İşletmeciliği

 

2 Yıllık Şarap Üretim Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I, Botanik, Laboratuvar Tekniği, Matematik, Şarapçılık Alet ve Makinaları, Toprak Bilgisi, Türk Dili I, Yabancı Dil I (İngilizce), İnorganik Kimya, Mikrobiyoloji.

 

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II, Bilgisayara Giriş, Fermantasyon Teknolojisi, Genel Bağcılık, Şaraplık Üzüm Çeşitleri ve Özellikleri, Türk Dili II, Yabancı Dil II (İngilizce), Bitki Fizyolojisi, Ekoloji, Organik Kimya.

 

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Bağ Hastalık ve Zararlıları, Gübreler ve Bitki Besleme, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Özel Bağcılık, Şarap Teknolojisi I, Alkollü İçkiler Teknolojisi, Beslenme İlkeleri, İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu, Organik Bağcılık, Şarap Tarihi ve Dünya Şarapları.

 

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Bağ Tesis Tekniği ve Bakımı, Degüstasyon Tekniği, Staj, Şarap Teknolojisi II, Şarap ve Şıra Analiz Yöntemleri, Araştırma Teknikleri, Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi, Şarapçılıkta Olgunlaştırma ve Şişeleme Teknikleri, Şarapçılıkta Proje Teknikleri, Üzüm ve Üzüm Mamullerinin Pazarlanması.

 

Şarap Üretim Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Şarap Üretim Teknolojisi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Şarap Üretim Teknolojisi bölümüne son beş yılda hiç kontenjan ayrılmamış.

 

Şarap Üretim Teknolojisi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Şarap Üretim Teknolojisi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

 

1- Alet ve ekipman kullanmaya yatkın olmalı.

2- Araştırma kabiliyeti yüksek olmalı.

3- Bilgi ve tecrübesini pratikte uygulama becerisi yüksek olmalı.

4- Çevre ve insan ilişkileri iyi olmalı.

5- Dikkatli, temiz ve düzenli olmalı.

6- Doğayı sevmeli, arazi çalışmalarına ilgi duymalı.

7- Pratik ve hareketli çalışma temposuna uyum sağlayabilmeli.

8- Sorumluluk duygusu yüksek olmalı.

9- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

10- Ekip çalışmasını sevmeli.

11- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

12-Planlı çalışmayı bilmeli.

 

Şarap Üretim Teknolojisi Okuyanlar ve Şarap Üretim Teknolojisi Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Şarap Üretim Teknolojisi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

 

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Şarap Üretim Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Şarap Üretim Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Şarap Üretim Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxsm6eJo4UarMlE9ILxMqtx4P30lS-BxT2fX9pMJaXhpWFUsomV51S9AkKPMWkQ6l6NirC6ucnyqiD4ooGrwuhWio3d6uZBZ6Qex999UjMkJ-ZJoQxatsXZZR3o-qCAE8BJwyJhgUXsBpQ/w320-h153/sarap-uretim-teknolojisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxsm6eJo4UarMlE9ILxMqtx4P30lS-BxT2fX9pMJaXhpWFUsomV51S9AkKPMWkQ6l6NirC6ucnyqiD4ooGrwuhWio3d6uZBZ6Qex999UjMkJ-ZJoQxatsXZZR3o-qCAE8BJwyJhgUXsBpQ/s72-w320-c-h153/sarap-uretim-teknolojisi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/09/sarap-uretim-teknolojisi-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/09/sarap-uretim-teknolojisi-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content