Sağlık Turizmi İşletmeciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıtt...
Sağlık Turizmi İşletmeciliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Sağlık Turizmi İşletmeciliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Sağlık Turizmi İşletmeciliği bölümü nedir, puan türü nedir, Sağlık Turizmi İşletmeciliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Sağlık Turizmi İşletmeciliği dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Sağlık turizmi işletmeciliği ayrı bir uzmanlık alanı olarak ortaya çıkmıştır. Çünkü sağlık turizmini etkili ve verimli bir şekilde yönetilebilmek, bir taraftan sağlık sektörü ve sağlık kuruluşları, diğer taraftan da turizm sektörü ve turizm işletmeleri hakkında teorik ve uygulamalı uzmanlık bilgisine sahip olmayı gerektirmektedir. Bu anlayışla oluşturulan program, Dünyada ve ülkemizdeki sağlık turizmi yönetimine ilişkin gelişmeler dikkate alınarak hazırlanmıştır.
2 Yıllık Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Nedir?
Sağlık Turizmi İşletmeciliği bölümü; birtakım hastalıkların iyileştirilmesi için faaliyet gösteren içmeler, kaplıcalar, ılıcalar, deniz, dağlar, mağaralar, sanatoryumlar, prevantoryumlar ve benzeri oluşumları işletecek meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.
Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Eğitim süresi 2 yıl olan Sağlık Turizmi İşletmeciliği bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Sağlık Turizmi İşletmeciliği, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Sağlık Turizmi İşletmeciliği bölümü için de baraj puanı 150 puandır.
Sağlık Turizmi İşletmeciliği |
Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları
Sağlık Turizmi İşletmeciliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Sağlık Turizmi İşletmeciliği mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:
1- Hastanelerin Sağlık Turizmi Birimleri
2- Kaplıcalar
3- Sağlık Turizmi İle İlgili Faaliyet Gösteren Acenteler
4- Sağlıklı Yaşam Konusunda Hizmet Veren Otel Ve Tesisler
5- Şifalı İçme Suları Tesisleri
6- Termal Oteller
Sağlık Turizmi İşletmeciliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Sağlık Turizmi İşletmeciliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Sağlık Turizmi İşletmeciliği mezunlarının görevleri şunlardır:
1- Çalışanları denetler.
2- Çalıştığı işletmede iş sağlığı ve güvenliğini sağlar.
3- İş planı hazırlayarak çalışanların bu plana riayet etmesini sağlar.
4- İşletmede görev alacak personel sayısı ve niteliğini belirler.
5- İşletmenin gelir-giderlerini hesaplar.
6- İşletmenin temiz tutulmasını sağlar.
Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Sağlık Turizmi İşletmeciliği maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Sağlık Turizmi İşletmeciliği maaşları 3000-4000 lira arasındadır.
Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?
2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Sağlık Turizmi İşletmeciliği bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Sağlık Turizmi İşletmeciliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:
-Ekonomi ve Finans
-İşletme
-Turizm İşletmeciliği
-Turizm Rehberliği
-Turizm ve Otel İşletmeciliği
-Uluslararası İşletme Yönetimi
-Yönetim Bilişim Sistemleri
2 Yıllık Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Dersleri Nelerdir?
1.
Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, Yabancı Dil I, Sağlık Turizmi Ekonomisi, Sağlık Turizmi Pazarlaması, Temel Bilgi Teknolojileri, Davranış Bilimleri, Sağlık Turizmi İşletmeciliği.
1.
Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, Yabancı Dil II, Sağlık Kurumları Yönetimi, Tıbbı Terminoloji, Biyoistatistik, Genel Muhasebe, İletişim,.
2.
Sınıf 1. Dönem Dersleri
Sağlık Kurumlarında İnsan Kaynakları Yönetimi, Sağlık Bilgi Sistemleri, Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim, Sağlık Kurumlarında Konaklama Hizmetleri, Halkla İlişkiler, Mesleki İngilizce – I.
2.
Sınıf 2. Dönem Dersleri
Toplam Kalite Yönetimi, Performans ve Ücret Yönetimi, Stratejik Yönetim, Staj (Endüstriye Dayalı Eğitim), Tıbbı Sekreterlik, Mesleki İngilizce – II, Sosyal Güvenlik Sistemi.
Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları
Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Sağlık Turizmi İşletmeciliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Sağlık Turizmi İşletmeciliği bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiştir.
Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Sağlık Turizmi İşletmeciliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:
1- Araştırmacı ve çalışkan olmalı.
2- Ayrıntılara dikkat etmeli.
3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
4- Ekip çalışmasına yatkın olmalı.
5- En az bir yabancı dili iyi düzeyde bilmeli.
6- Enerjik olmalı.
7- Fiziksel görünümü düzgün ve bakımlı olmalı.
8- Gelişme ve yenilikleri yakından takip etmeli.
9- Girişimci bir kişiliğe sahip olmalı.
10- İkna kabiliyeti yüksek olmalı.
11- İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilen ve onları etkileyebilmeli.
12- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
13- Planlı çalışmayı bilmeli.
14- Sabırlı olmalı.
15- Sorumluluk sahibi olmalı.
16- Sosyal bilimlere özellikle turizm ve ekonomiye ilgi duymalı.
17- Yeniliklere açık olmalı.
18- Zaman yönetiminde başarılı olmalı.
Sağlık Turizmi İşletmeciliği Okuyanlar ve Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Yorumları
Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Sağlık Turizmi İşletmeciliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Sağlık Turizmi İşletmeciliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.
YORUMLAR